Свалят ли се мазнини с белтъчен внос над нормата?

10.01.09
17:23

Този въпрос много ме тормози. Изчетох хиляди мнения,но нямаше категоричен отговор. Някои казват че излишните белтъчини се изхвърлят, други казвот че се натрупват като мазнини.
В крайна сметка при отрицателен калориен баланс и белтъчен внос с около 20 грама над нормата мога ли да кача/сакън/ и ще продължа ли да свалям ли мазнини. Това разбира се не е ежедневно но се случва. Благодаря предварително. :-)

10.01.09
17:41

Спи спокойно и не се притеснявай :)

10.01.09
18:13

Супер си. Щом си на ОКБ и не само че си покриваш протеиновите нужди ами имаш и малко отгоре си супер, ще чистиш мазно.

10.01.09
19:32

Благодарности, олекна ми :-)

ей супер, и аз съм така щото, все не знам какво правя и как ги нагласят ама протеините са ми с 10-20 гр повече а въгл а 10-15 гр по малко. Проблем ли е?

12.01.09
17:26

Метаболизмът не е просто нещо, но в случая сметката е повече от ясна - няма такъв организъм, който при недостиг на калории (т. е. на енергия) ще отлага мазнини. Еволюцията не би допуснала такова развитие просто. :)

12.01.09
18:28

Всъщност, отлагането на мазнини при отрицателен калориен прием не е невъзможно и даже бих казал, че е доста срещано явление.
Не всичко е калории.В тялото нещата не са толкова проста математика.

12.01.09
18:44

казано от Петко К на 12.01.09, 18:28:

Всъщност, отлагането на мазнини при отрицателен калориен прием не е невъзможно и даже бих казал, че е доста срещано явление.

За две или три седмици може би, но не и дългосрочно.
Всъщност ефектът от отрицателния калориен баланс при равни други условия се развива така - в началото организмът започва да топи мазнини, малко по-късно започва да се съпротивлява, като минава на “пестелив” режим и метаболизмът се забавя. Точно за този втори период говориш - тогава е възможно да се качи някой грам мазнини. Но след като мине още време, организмът не може повече да се съпротивлява на липсата на енергия и започва да използва резервите си по-бързо, отколкото може да ги възстанови.
И да, не всичко е калории, но е доказан ефектът на удължаване на продължителността на живот от отрицателния калориен баланс, което е именно следствие на преминаването на клетките в режим на “хибернация”, ако мога да я нарека така.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.01.09 18:55.

12.01.09
19:18

казано от Петко К на 12.01.09, 18:28:

Не всичко е калории.В тялото нещата не са толкова проста математика.

Потвърждавам от опит. Може би при жените в следствие на хормоните е често срещано явление.

13.01.09
09:31

казано от diva 97 на 12.01.09, 19:18:

Потвърждавам от опит. Може би при жените в следствие на хормоните е често срещано явление.

Тук по-скоро може да се твърди, че се задържат течности в тъканите, както например при хора с хормонални смущения. Мастните клетки наистина се увеличават като обем, но за сметка на вода. Точно тук е ролята на пиенето на големи количества вода по време на диета с отрицателен калориен баланс - ако не се вземат мерки, след време ако не се вземат мерки, това задържане на течности се “узаконява”.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.01.09 09:32.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1