Комбинация

10.01.09
18:40

Вече имам NO Xplode и Amino 2222 на ON. Мисля да си купя и протеина на Scivation. Чудя се с какво още е добре да комбинирам тези неща. Мислех да взема и глутамин и креатин етил естер на PrimaFORCE, но ми казаха, че няма смисъл от тях... Препоръчаха ми и ecdy steel, но не знам доколко ще си струва... Ще съм благодарен ако някой си каже мнението с какво е най-добре да комбинирам

10.01.09
21:45

Вземи си ВСАА на прах - primaforce, NOW или X-tend.

10.01.09
22:11

Може би въпросът ми е малко глупав, но - важно ли е ВСАА да са на прах ? И значи Scivation, NO Xplode, Amino 2222 и BCAA на някоя от тези фирми... Да разбирам, че няма смисъл от креатин и глутамин така ли. Защото мислех да правя комбинация креатин, глутамин, протеин, азотен буустър и аминокиселини...

11.01.09
08:02

На прах защото се приема дневно по 30гр. БЦАА и свършва за отрицателно време ако е на капсули/таблетки :).

11.01.09
08:12

Кажи какви са ти целите все пак. Ако искаш маса и сила трябва да добавиш и креатин с глутамин.

11.01.09
08:21

На прах, защото се усвоява най-добре от организма.

11.01.09
08:43

Ами да, трябваше все пак да кажа какво целя да постигна... Мускулна маса ми е целта.

11.01.09
08:58

Стаж? Ако си начинаещ въобще няма смисъл да говорим за добавки. За креатин незнам защо питаш, след като имаш Но експлоуд?!

11.01.09
09:01

казано от LttS на 11.01.09, 08:21:

На прах, защото се усвоява най-добре от организма.

И количеството от трите аминокиселини е по-високо в доза, тоест на прах са по-силни.Може да вкараш, едни витаминчета и една протеинова матрица за преди лягане.На нау адам е добър избор за витамини, а за матрица есенс на синтракс, казеин на нау или оптимум, или матрикс пак на синтракс. ;)

11.01.09
09:07

Ами по-добре да кажа всичко за мен май. 21 години, 182 см, 70 кг, стаж 5-6 години( със значителни прекъсвания обаче все пак далеч не съм начинаещ). А за креатина питам, за да знам дали има смисъл от него. Първо бях решил тъй като имам NO Xplode, да не взимам креатин, после ми казаха, че било добре да си взема и затова питам, да видя и други мнения... Кажи според теб с какво е добре да комбинирам NO Xplode, Scivation, BCAA и Amino 2222. Евентуално за глутамин се чудя щото нали имам в протеина. То и ВСАА има де, ама е 5 гр на доза само...

11.01.09
09:32

Но експлоуд върви ръка за ръка със селмас.Аз лично когато взимам такива продукти винаги ги комбинирам, например сега комбинирам анимал пъмп, анимал нитро и анимал пак.Други такава комбинация е супер пъмп и сайз он на гаспари, контролер лабс също има два такива продукта.Така че прибави и селмас плюс нещата които съм писал в горния ми пост и суплементарния ти режим става железен :) .Относно глутамина бях чел в темата на вносителя на бсн, че глутамин и но експлоуд си пречат, така че пропусни глутамина.

Мнението беше редактирано от Aquiles на 11.01.09 09:34.

11.01.09
09:57

Значи финансовите ми възможности не са неограничени затова ако взема Cellmass комбинацията ще бъде следната - NO Xplode, Cellmass, Scivation Whey, Amino 2222… ще остана без ВСАА, но по мои сметки ще си набавям от протеина и аминокиселините по около 10 гр дневно

Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 11.01.09 09:58.

11.01.09
11:53

Всъщност мисля да избера измежду тези 2 варианта:

1.NO Xplode, Cellmass, Scivation Whey, Amino 2222;
2.NO Xplode, Scivation Whey, CGT-10 (ON), BCAA на прах (PrimaFORCE), Amino 2222.

Цената идва горе-долу еднаква - в първия случай ще взема 5 либри протеин, а във втория 10 либри...
Кой вариант според вас е по-добър?

11.01.09
12:39

Според мен ей тая комбинацийка ще е много по-добра

SizeON+Xtend+White Flood+Scivation Whey

Иначе в твоя 2ри вариант с NO Xplode - CGT-10 (ON) става излишен. Амино 2222 си ги приемаш така или иначе от протеина така че може и без тях, по-добре само БЦАА

11.01.09
12:41

Щом ти допада БСН, взимай всичко - Експлоуд, Нитрикс, Слемас и Синта 6 + един качествен суроватъчен протеин на Синтракс Нектар или NOW.

11.01.09
12:51

Ок. А може ли да почна Cellmass-a след като допреди, да кажем, седмица съм пил креатин монохидрат, или трябва да се почине от креатина ?

11.01.09
13:14

Зависи колко време си взимал монохидрата. Ако е 1 или 2 месеца, според мен ще е хубаво да направиш почивка от рода на месец

ВИ

11.01.09
13:18

казано от Martin Tomov на 11.01.09, 12:51:

Ок. А може ли да почна Cellmass-a след като допреди, да кажем, седмица съм пил креатин монохидрат, или трябва да се почине от креатина ?

По-добре си дай месец пауза от креатина. Хубаво е да обмислиш в този месец да намалиш калориите и да изчистиш малко преди отново да започнеш да работиш за маса. Далеч по-ефективно ще е с всякаква схема за добавки после.
Моя пристрастен съвет:
2 седмици на НО-Ксплоуд, после прибавяш селмас, ако си над 23, може и нещо за стимулиране на тестостерона, и протеин, който ти е по джоба за 2 х 2 лъжици на ден.

11.01.09
16:14

Казваш 2 седмици само NO Xplode без Cellmass. Би ли ми обяснил защо така е по-добре?
И друго - мисля сега да пия 1 месец CGT-10 на ON - 30 дни по 10 грама на ден ( или е по-добре по 20 грама? ). Т.е. ще го пия до средата на февруари. Мисля NO Xplode да го започвам от началото на март. Примерно 2 седмици след това почвам и Cellmass-a. Така добре ли ще е ?

11.01.09
17:57

до колкото знам CGT-10 се пие по 20гр на доза(то там 9гр е само захар)! Така че 10 няма да свършат работа

Мнението беше редактирано от pockobg на 11.01.09 18:02.

ВИ

11.01.09
18:07

казано от Martin Tomov на 11.01.09, 16:14:

Казваш 2 седмици само NO Xplode без Cellmass. Би ли ми обяснил защо така е по-добре?
И друго - мисля сега да пия 1 месец CGT-10 на ON - 30 дни по 10 грама на ден ( или е по-добре по 20 грама? ). Т.е. ще го пия до средата на февруари. Мисля NO Xplode да го започвам от началото на март. Примерно 2 седмици след това почвам и Cellmass-a. Така добре ли ще е ?

Мисли за най-основното. Винаги преди да качваш трябва да изчистиш и да настроиш метаболизма. Казваш че до сега си взимал моно, дай си почивка направи едно разреждане.
Не се оплитай толкова с добавките защото накрая няма да знаеш кое какво ти дава. Поради тази и още една причина препоръчвам да се наслагват постепенно добавките (също така и тежестите и калориите итн). Другата причина е деадаптацията. Тялото ти реагира повече на промени, като се задържи един стимул дълго време престава да е стимул. Първо едната добавка ще ти даде нещо, после като посвикнеш ще вкараш и втората, която ще даде нещо ново.
CGT то може да го оставиш за по-натам. И най-добре да го взимаш в по-голяма доза за да има смисъл.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1