09.01.09
18:04
Здравейте, искам да попитам дали ако не мога да подаржам пулса които е за топене на мазнини при кардиото ще има ли ефект. Значи изчислява ми, че за мен пулс за горене на мазнините трябва да е 127 и 80 процента кардио 156. Започнах да правя кардио на колело защото имам контузия на едното коляно когато въртя с 40 километра пулса ми е между 80 и 85 като вдигна натоварването едвам стигма 105 пулс за да вдигна до 127 130 трябва да въртя с 60 километра и ми се откачат краката. Реших да тичам на пътеката защото там натоварването е по голямо, когато тичам с 10 километра пулса ми е 100 пробвах да хвана пак таргета за горене на мазнини но тогава трябва да тичам с 18 километра в час и издаржам 3 мин и се изморявам не мога да подаржам това темпо. Въпроса ми е дали са толкова важни тези таргети на пулса и ако не ги подаржам дали ще мога да изчистя. Питах някой хора казаха, че пулса ми е нисак защото ми е много тренирано сърцето активен спортист сам от 14 години. Правя кардио по 30 мин без проблем от 2 седмици, но доса хора казват гледай и си постигай таргетите за пулса, с по нисак пулс ще стане ли?
09.01.2009, 20:04нагоре
Здравейте, искам да попитам дали ако не мога да подаржам пулса които е за топене на мазнини при кардиото ще има ли ефект. Значи изчислява ми, че за мен пулс за горене на мазнините трябва да е 127 и 80 процента кардио 156. Започнах да правя кардио на колело защото имам контузия на едното коляно когато въртя с 40 километра пулса ми е между 80 и 85 като вдигна натоварването едвам стигма 105 пулс за да вдигна до 127 130 трябва да въртя с 60 километра и ми се откачат краката. Реших да тичам на пътеката защото там натоварването е по голямо, когато тичам с 10 километра пулса ми е 100 пробвах да хвана пак таргета за горене на мазнини но тогава трябва да тичам с 18 километра в час и издаржам 3 мин и се изморявам не мога да подаржам това темпо. Въпроса ми е дали са толкова важни тези таргети на пулса и ако не ги подаржам дали ще мога да изчистя. Питах някой хора казаха, че пулса ми е нисак защото ми е много тренирано сърцето активен спортист сам от 14 години. Правя кардио по 30 мин без проблем от 2 седмици, но доса хора казват гледай и си постигай таргетите за пулса, с по нисак пулс ще стане ли
Zdravei, neznam s kakvo si merish pulsa no sas sigurnost v tova koeto pishesh ima niakakva greshka, az kogato ticham na 10ta stepen na pateka kachvam puls na 156 a kato napravia sprint kachvam na 180 . Moje bi triabva da si vzemesh pulsomer s kolan za gardite toi shte ti pokaje nai tochno.
10.01.09
09:46
Аз мисля че това няма значение и пак ще чистиш просто пулса ти е по бавен аз като върта с 33 км вдигам пулс 150+ мо съм чувал че това да ускорявам ритама чак толкова е вредно. Та според мен си върти и не се притесняваи.
На каква трудност караш.Ако е на 0 нищо чудно да не ти вдига пулса.А при положение че си активен спортист и си толкова трениран че пулса ти не мърда, би трябвало да нямаш нужда от чистене.
Мерси на всички които окликнаха на въпроса ми. Ще тичам с по 10 километра 30 мин. и след 2 месеца ще видим какво ще стане. Иначе относно на коя трудност въртя на колелото на 8 е това кадето сам написал за пулса. Нуждата от чистене дойде след травма и една година заседяване без кой знае какво движение.
Според мен уреда не ти улавя пулса.При такова натоварване 8 степен и въртене с 40 км/ч направо не виждам друг вариант.
12.01.09
10:38
Защо не си засечеш пулса чрез палпация? Мериш го за 10 сек., умножаваш по 6 и готово! ;-) Най-малкото ще свериш дали уреда дава отклонение.
Защо не си засечеш пулса чрез палпация? Мериш го за 10 сек., умножаваш по 6 и готово! Най-малкото ще свериш дали уреда дава отклонение.
Мерси ще го пробвам това ;-)
Днес тичах на патеката с 10 километра и успях да вдигна 136 но странното е че след 3 мин. пулса ми пада и стои между 75-80 след 12 мин. намалих темпото на 6.5 километра изкарах така 2 мин. и след това пак като го двигнах на 10 километра пак успях да го направя 136 този пат ми трябваха 5 мин. да падне на 80. Мислите ли ако правя така когато падне пулса да намалям темпото и после пак да го вдигам ще има ефект, все пак така ще имам доста минути с по висок пулс?