болка предмишницата

10.01.09
20:19

Попринцип като правя упражнение за бицепс предмишниците ме болят,и най-вече като пускам тежеста.
На прав лост правя скотово сгъване с макс 50 кг.Преди няколко дена ги пробвах 2-3 повторения,но без да съм загрял,и сега в лявата предмишница ми се получи болка която се усеща при завъртане на китката.
Та въпросите са ми: какво да направя за да не ме болят когато тренирам за бицепс,и ако някой е имал подобна контузия-горе долу колко време и трябва за да се възстанови?
Ако се налага мога да сложа снимка на точното място кадето усещам болка.

Темата беше редактирана от Ultra на 10.01.09 20:20.

10.01.09
21:56

В първите два месеца, когато за първи път започнах да посещавам фитнес залата и при мен имаше подобно неразположение в предмишниците и китките, но след това като че ли свикнаха и сега го няма този момент. Аз лично не мога да ти помогна...

Какво да правиш ли.1-во Загрявай добре преди всяка тренировка и прави стречинги покрай тежките серии ,не прави с по-големи тежести от такива ,с които можеш да направиш 5-6 повторения правилно(т.ест не прави 2-ки.3-ки, максове..).2-ро сигурен ли си че изпълняваш упражненията правилно?3-то как ти е храненето?

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 11.01.09 13:00.

12.01.09
15:59

Прави го с крив лост. И мен в началото си ме боляха.

12.01.09
16:24

Почиваш и се възстановяваш няколко дни, предполагам, че за 1 седмица може да отшуми. Преди тренировка загрявай добре + прави стречинг. Намали килограмите, освен, ако не считаш, че са ти точно, т.е. не се изхвърляй.

12.01.09
16:55

Начален стадии на тендовагенит.Имам го същото, само че при мене е хронично вече.Най-много ме боли от лостове..като хвана над 40-45кг и ме е страх да оставя лостта от болка после.Лекува се с почивка и по-малко кг при упражненията за бицепс.Ако смяташ, че си заслужава да те боли цял живот не го взимай на в предвид, но иначе..Също при мене помага масаж на предмишницата преди серия, леки, загряващи движения.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1