12.01.09
16:46
От няколко дни чета из нета за въпросния суплемент и намирам статии колко добър антикатоболик е и как помагал за покачване на силата и покачване/запазване на ММ и изследвания в които уж хората които взимат въпросния продукт имат по добри резултати от плацебо групата . От друга страна пък не прочетох НИТО едно положително мнение от хора които са ползвали HMB . Аз се колебая в момента дали да го ползвам по време на чистене на мазнини за да запазя силата и да предпазя ( до колкото е възможно) мускула от разпад и в крайна сметка да минимализирам загубата на мускулна маса до края на диетата. Естествено в съчетание със стриктен хранителен режим и достатъчно белтъчини и 3 пъти седмично интензивни тренировки с тежести. :)
Давайте мнения по темата :)
Темата беше редактирана от PullTheTrigger на 12.01.09 16:48.
12.01.09
17:55
BCAA и Глутамин и си бомба
12.01.09
18:30
казано от IronFreak на 12.01.09, 17:55:
За глутамин не ми говори :) За мен е в графата “безполезно” .Някои да ме поправи ако греша... :)
Мнението беше редактирано от PullTheTrigger на 12.01.09 18:31.
казано от PullTheTrigger на 12.01.09, 18:30:
За глутамин не ми говори :) За мен е в графата “безполезно” .Някои да ме поправи ако греша... :)
Ами ако очакваш да “станеш като Рони” от него - Да безполезно е.
12.01.09
19:37
казано от Петров на 12.01.09, 19:31:
казано от PullTheTrigger на 12.01.09, 18:30:
Ами ако очакваш да “станеш като Рони” от него - Да безполезно е.
НЕ съм очаквал нищо специално от глутамина и знам че не е толкова осезаем суплемент колкото други , но го взимах уж за възстановяване месеци като въобще не съм го пестил и в крайна сметка като теглиш чертата и сравниш периода на взимане със същия период в който не взимаш глутамин - разлика няма . Отделно в интернет има статии в които се обяснява че е клинично доказано че глутамина Не действа или поне не както билдерите си мислят че им действа. :)
12.01.09
19:42
HMB действа при начинаещи спортисти и то добре. Наблюдавам приятел, който използва 2 грама HMB дневно.
Както каза колегата emzo, добре е да вземеш BCAAs на прах, като използваш минимум 10 грама дневно.
казано от Иван В. Станков на 12.01.09, 19:42:
HMB действа при начинаещи спортисти и то добре. Наблюдавам приятел, който използва 2 грама HMB дневно.
Както каза колегата emzo, добре е да вземеш BCAAs на прах, като използваш минимум 10 грама дневно.
10гр. за начинаещ са добре, но за по напреднал поне 30гр. и все пак всичко зависи от финансите. Ако нямаш възможност да си набавяш по 30гр. на ден BCAA по-добре го карай само на храна.
Според мен малко се уливате с тези дозировки на бцаа - не казвам че не е хубаво да се вземат 30 грама даже 50. Обаче аз съм препоръчвал на клиенти, а и самият аз съм ползвал по 10-15 г (на 2-3 приема) - сутрин, преди и след трен и си се усещат перфектно. В комбинация с глутамин е бомба!
27.10.12
23:51
Подходяща ли е комбинацията хмб и креатин монохидрат ?