NOW FOODS - ADAM Men's Vitamins

12.01.09
20:26

Здравейте, дълго гледах за някакви мулти витамини и на края се спрях на ADAM Men’s Vitamins . Притесняват ме, обаче огромните количества на витамини от B Комплекс./Например B12 -  250 mcg, или 4170% от дневната доза според сайта им/. Нормално ли е да блъскат такива огромни дози?
Другото нещо, което ме притеснява/четох го от друг сайт/:

Проблемът е, в твърдението, че оралната форма е неусвоима и трябва да се прилага само парентрално.  По тази причина  много атлети избягват орален прием на този витамин. Поставянето на витамин B12 под форма на инжекции е доста болезнено. Най - често използваната анаболна комбинация е витамин B12, витамин C, витамин Е

Какво може да ми кажете за тази “анаболна комбинация”, защото не искам да си имам нищо общо с такива работи :)

В крайна сметка тези мулти витамини безопасни ли са, и мога ли спокойно да ги купувам? Искам да поясня, че тренирам от 2 години и до сега не съм използвал каквито и да е хранителни добавки.

Хранителните стойности на витамините може да видите ТУК
По-здрави :)

Темата беше редактирана от toni_101 на 12.01.09 20:29.

12.01.09
20:35

Спокойно, това са едни от най-добрите витамини на пазара! “Анаболна” означава нарастване на мускулната маса, а не стероидите :) Не се чуди за витамините, наистина са си лидери.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.01.09 20:36.

ИВ

12.01.09
20:41

Не са огромни, дори е малко. Аз приемам 2000 mcg или 2mg B-12.

12.01.09
21:00

Много благодаря и на 2ма ви, успокоихте ме :)

@Стоянчо, как според теб е най-удачно да се взимат витамините - както е описано в сайта/сутрин/ или има някоя друга схема? :0

12.01.09
21:14

Същите сега ги пия 2 сутрин на закуска. По-рано съл пил 1 сутрин и 1 вечер пак след храна.

12.01.09
21:24

Как го намираш за по-добре? И ще помогнат ли тези витамини за покачване на мускулна маса?

12.01.09
21:34

Витамините не служат за покачване на мускулната маса - там може да са ти от полза - креатин, протеин, гейнер и т.н... витамините имат доста по-различни функции.

FZ

13.01.09
10:28

казано от toni_101 на 12.01.09, 21:24:

И ще помогнат ли тези витамини за покачване на мускулна маса?

Не !

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 13.01.09 10:29.

13.01.09
11:01

А какво ще кажете за тези витаминки SportPharma Multi-V
http://www.sportpharma.com/products/multiv.cfm

14.01.09
12:36

Вършат работа. Само можем да гледаме етикета и стойностите на витамините и минералите, защото за осезаем ефект не можем да говорим.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1