ЛОСТОВЕ

PO

12.01.09
20:24

Здравейте.Момче съм на 15. висок 170и нещо  тежа 64кг.Ходя на лостове всеки ден но нямям прогама.Павя 10серии по 10 кофички и 10 серии по 20 лицеви опори със широк ,тесен и нормален хват.Казаха ми че така няма да постигна нищо и реших да се обърна към вас.    Искам някои които разбира да ми каже подходяща програма в 5дни, като упражненията са изцяло на лостове и със собствено тегло.

очаквам нещо от сорта
1ден  това , толкова серии по толкова повторения ...
2ден.........
3ден......
4ден......
5ден.......
Цел.. Да се разширя,да добия релеф и ако е възможно да кача малко мусколна маса(знам че няма да е лесно само с лостове но доколкото е възможно       
На снимките се вижда откъде започвам
Благодаря

Темата беше редактирана от portokala15 на 16.03.09 19:40.

PO

12.01.09
20:42

Пропуснах да кажа че съм слаб в набиранията така че е добе да съобразите това в в повторинията и сириите които ми давате.Моля да напишете и продължитевността на почивките след вяка серия на конкретното упражнение

Мнението беше редактирано от portokala15 на 16.03.09 19:41.

Според гръцката митология Херкулес от малък всяка сутрин качвал едно теленце на гърба си и с него обикалял селото. Теленцето растяло, а с него и Херкулес, то станало бик, а той - як на бик :)
Сигурно за милионен път се споменава тук, но няма начин да качваш мускулна маса и да се релефиш. Прави се едното, после другото, дори и от професионалистите, на които единствената им работа е да са по-големи и по-чисти. С твоето моментно състояние е задължително да качиш килограми, после вече може да се поизчистиш. От снимките си личи, че си от типа, който по-трудно ще качва, но пък по-лесно ще чисти ;)
За да качиш маса трябва да приемаш повече калории, отколкото изразходваш, като е важно и съотношението белтъчини/мазнини/въглехидрати, от които те идват. При условие, че си само на 15 и тепърва се развиваш, може по-свободно да си хапваш. Критерият е лесен - ако не качваш, значи не ядеш достатъчно и увеличаваш малко храната :)
За да покачиш ММ е необходимо да правиш тежки упражнения с по 6-8 повторения. Има някакъв минимален шанс да успееш и на лостовете с помощта на камъни и други тежести, но така със сигурност ще влезеш в рубриката “Най-смешни видеоклипове”, пък ако успееш ще може да напишеш книга и издадеш система за трениране, което ще те направи неимоверно богат... Лошото е, че ако не си на стероиди клекът е задължително упражнение за растеж. По залите много ентусиасти го пропускат с цел по-бързо да се налеят нагоре, което автоматично ги прави да изглеждат еднакво слаби на снимките си с течение на години. А ти няма как да клякаш на лостовете, освен ако не викаш приятели да се качват на раменете ти, но гледай да не ви виждат много хора :)
След всички тези неща, които едва ли си прочел ти препоръчвам да идеш на зала, там никой няма да ти се смее, че не си 100кг, или че правиш лег с 20кг. Дори много момчета ще ти помогнат, пък и там ще намериш нови приятели. Програми за начинаещи, както и съвети за хранене, има бол в сайта. Лостовете може да използваш от време на време, а и някои от упражненията за тях присъстват и в обикновените културистични програми, така че няма да ти липсват.
Успех!

PO

13.01.09
07:53

Благодаря за мнението но в момента нямам възможност за зала.За това искам някои да ми каже нещо като програма само за лостове.От мнението ти разбрах че порво трябва да кача и после да чистя.Даите ми нещо тогава за качване а за храната няма проблеми -обичам да ям.Видях други теми по горе как хора ходат само на лостове и за всеки ден си имат различни неща.Това искам и аз но подходящо за мен.

13.01.09
08:04

Тук не сме някакви инструктори да съставяме индивидуални програми. Избери си една примерна програма, преработи я според целите и възможностите си и я пусни като тема. Тогава вече заедно ще я “доусъвършенстваме” и ще си имаш една що-годе “индивидуална” програма.

PO

13.01.09
08:12

Разбирам но откаде да намеря такива програми само за лостове че да си избера?Знам че в саита е пълно с информация но никъде не намерих програма само за лост и със собствено тегло.

Мнението беше редактирано от portokala15 на 13.01.09 08:24.

Намираш програма, която ти върши работа според стажа, годините, целите...
Гледаш мускулната група с колко упражнения е застъпена и правиш същото, като сменяш упражненията с такива за същата група, но на лостове.
Например:
Гърди: 1. Лежанка 3х8; 2. Лежанка главата горе 3х8; 3.Кофички3х8.
Ти я правиш така:
Гърди: 1. Лицеви опори 3х8; 2. Лицеви опори краката по-нависоко 3х8. 3. Кофички 3х8.
Проблемът ти е, че в залата човекът така слага тежестите на щангата, че 8-мото му повторение е последно. За кофичките - окачва дъмпбел. За да направиш същото трябва някой да ти стъпва на гърба или да ти слага камъни, туби с вода и т.н. Надявам се започваш да загряваш колко е трудно с лостовете да замениш щангите...
Наремето момче от квартала направи страхотен гръб с набирания и после в тях с кофи вода в банята. Но все пак живеем в 21 век, нали мечтаеш да се качиш на седмицата със силиконка, а не на каруцата с колхозничка? Ако си наистина изолиран от зала - може да си направиш в къщи. Все пак Арни е въртял часове с колелото, за да стигне до залата и да тренира, когато е живял на километри от нея, а тоалетната му е била на двора...

PO

13.01.09
09:05

Какво ще кажете за това      може да е глупаво сам го измислих
1ден-кофички 5серии по 10 повторения
лицеви опори 3серии по 15 от 3та вида - широки тесни и нормални
2ден-коремни преси 3серии по 100
3ден-почивка
4ден-почивка
5ден-набирания с надхват 3 серии по 5 нормални и тесни
набирания на успоредни пръчки 3 серии по 5
6ден-набирания с подхват 3серии по 5 от тесни и нормални
повдигане на долна част на тялото от вис 5 серии по 10 повторения
7ден-клякане 3по 50

това е след промените

Мнението беше редактирано от portokala15 на 13.01.09 09:24.

13.01.09
09:12

Така. Знчи  за набиранията въобще не си тежък, ако можеш да сложиш някаква тежест ще е добре
иначе можеш да правиш нещо от сорта на набирания с широк хват 5х8, за гръб. Набирания за бицепси ако се сещаш какъв е хвата (сега не ми се обяснява) 5х6. набирания със обратен на този за бицепси хват 5х6 така ще натовариш предмишниците. Кофичките са добри за гърди и трицепс и там ако можеш сложи някакви тежести 4х8 стигат лицеви опори ти си ги правиш и за рамо можеш да си качваш краката на стената в смисъл да си във вертикално положение с гавата надолу и да се пускаш (един приятел беше доволен от това упражнение) ако имаш гирички у вас екстра има мн упражнения но за крака няма какво да ти препоръчам само за прасци можеш да се повдигаш на пръсти

п.с. септември бях 62кг Почнах да взимам бирена мая (струва към 5лв) и чай от бабини зъби по 3-пти дневно по една лъжица суха смес за чая (той струва 95ст в наща аптека за 50гр стига за 15дни някъде) Честно казано не усещах някаква разлика но когато преди коледа се премерих бях шокиран. Кантара показваше 70кг а и мн хора които не бях виждал от лятото казаха че видимо съм наедрял :)

успех

PO

13.01.09
09:16

Благодаря но сега ще пробвам с моя вариянт за набиране защото ми и трудно.Кофите ще се пробвам да ги правя по бавно

казано от portokala15 на 13.01.09, 09:05:

Какво ще кажете за това      може да е глупаво сам го измислих
1ден-кофички 5серии по 10 повторения
2ден-коремни преси 3серии по 100
3ден-почивка
4ден-почивка
5ден-набирания с надхват 3 серии по 5
6ден-набирания с подхват 3серии по 5 от тесни широки и нормални
7ден-почивка

1 ден - гърди 5х10, трицепс,предно рамо 3х15
2 ден - корем 3х100 и гърди, трицепс,предно рамо 3х15
5 ден - гръб 2х3х5
6 ден - гръб,бицепс 3х5 и корем 5х10

Това си написал. Сега ще ти напиша мускулни групи, пък ти сам си провери кои от тях си пропуснал:
гърди
гръб
рамо - предна, средна и задна глава
предни бедра
задни бедра
прасец
бицепс
трицепс
корем

Сега ще ти напиша колко повторения се правят за маса, ти сам си провери в програмата ти как са:
6-8 повторения, при които достигаш до отказ (не може да вдигнеш още веднъж)

Сега ще ти напиша по колко упражнения за мускулна група се правят, когато искаш да качваш, ти сам си провери влизаш ли в бройката:

гърди 1-3
гръб 1-4
рамо - предна, средна и задна глава 0-2
предни бедра 1-3
задни бедра 0-1
прасец 0-1
бицепс 0-1
трицепс 0-1
корем - поддържа се, може и в почивните дни

Сега ще ти напиша 3 упражнения, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО присъстват в програма за маса, ти сам си провери правиш ли ги:

клек
тяга
лег

PO

13.01.09
09:28

Започвам така когато напредна ще коригирам кажете само дали няма някоя груба грешка.

ПОНЕДЕЛНИК-набирания с надхват 3 серии по 5 нормални и тесни

ВТОРНИК-набирания с подхват 3серии по 5 от тесни и нормални

СРЯДА-клякане 3по 50
кофички 5 по 10

ЧЕТВЪРТЪК-кофички 5серии по 10 повторения

ПЕТЪК-коремни преси 3серии по 100

Мнението беше редактирано от portokala15 на 13.01.09 09:45.

13.01.09
17:56

От 50 клека няма голяма файда. По-добре клекове на един крак.

За набиранията мога да ти предложа “стълби”: правиш 1 повторение и почиваш, след това 2, после 3, и така докато достигнеш 70% от повторенията които можеш да направиш в една серия до отказ. След това почваш от начало 1 2 3 и повтаряш “стълбата” колкото пъти можеш. От време на време си пробвай максималните повторения и ако си прогресирал достатъчно добавяш още една серия: от 123 става 1234.

PO

13.01.09
18:16

значи това за стълбата правя 1 2 3 докато разбера колко мога да направя. И после почвам серии от тази стълба?

и как точно се изпълнява клякане с 1 крак?

13.01.09
19:22

клякането на един крак-”пистолет’ си е добър вариант(разтърси се с търсчаката, имаше си статия за него). Та ако не ти се влиза още в залата, наблягай на кофичките и набиранията, пробвай лицеви на една ръка, ако ти се струва, че на две вече не те натоварват.
Иначе като се зачетох...Oranje ти каза доста истини, особено за клек, лег, тяга-тва си го запомни ;-)
Споделяй как се развиваш, ще помагаме.

PO

13.01.09
19:49

Благодаря ви за помоща.Кофички и лицеви опори си правя и нямам проблеми но набиранките са ми трудни и незнам как да започна.Мисля да пробвам със стълбицата която ми казахте в по-горно мнение.

13.01.09
20:36

Всъщност, познавам хора, постигнали доста добри резултати от към физика, сила и други физически качества, тренирайки само със собствено тегло на лост и успоредка и други такива приспособления :)
Смятам, че на тази възраст и без зала ще имаш отлични резултати и ще придобиеш някаква основа, с която по-късно да започнеш по-тежки тренировки с щанги.

казано от Oranje на 13.01.09, 07:30:

За да покачиш ММ е необходимо да правиш тежки упражнения с по 6-8 повторения. Има някакъв минимален шанс да успееш и на лостовете с помощта на камъни и други тежести, но така със сигурност ще влезеш в рубриката “

6-8 повторения не са твърдо правило. Има много други фактори.

Лошото е, че ако не си на стероиди клекът е задължително упражнение за растеж. По залите много ентусиасти го пропускат с цел по-бързо да се налеят нагоре, което автоматично ги прави да изглеждат еднакво слаби на снимките си с течение на години.

Същите тези хора, които познавам и които тренират само със собствено тегло, не са пипали стероиди, но в горната част са доста “наляти” и без клек и тяга. Плюс това, клека има много алтернативи и без тежести - споменатите по-горе пистолети, напади на един крак, отскоци, спринтове и други експлозивни упражнения.
Разбира се, щангите дават повече гъвкавост и свобода, но в случая се иска програма само със собствено тегло.

казано от portokala15 на 13.01.09, 07:53:

За това искам някои да ми каже нещо като програма само за лостове.От мнението ти разбрах че порво трябва да кача и после да чистя.Даите ми нещо тогава за качване а за храната няма проблеми -обичам да ям.Видях други теми по горе как хора ходат само на лостове и за всеки ден си имат различни неща.Това искам и аз но подходящо за мен.

Бих ти препоръчал да правиш всеки път някаква алтернатива на кофи (или лицеви) и набирания (или хоризонтални дърпания от вис), като се стремиш да правиш равен брой повторения или серии от всяко. Щом набиранията са ти слаби, наблягай на тях, а лицевите и кофичките ги нагаждай според набиранията. Най-добре редувай серия набиране със серия кофи или лицеви (т.е., дърпане с бутане).
Пример:
серия набиране с надхват
серия кофички
и т.н. 3-5 и повече серии.
Следващата тренировка правиш:
серия лицеви с пляскане (примерно)
серия набиране с подхват
и т.н.
след всяка сериа си почиваш минути или две.
Другия вариант е, ако тренираш два дни подред, единия ден правиш различни варианти набирания, следващия ден различни варианти лицеви и кофички. Има десетки варианти на набиране, кофи и лицеви, някои от които са супер трудни и предизвикателни. Например раменни опори от стойка на ръце, хоризонтално набиране, силово, коремно и т.н.
Препоръчвам ти да потърсиш и разгледаш, в youtube има много филмчета на тази тема.
Относно храненето - не е нужно да се освинваш, за да качиш мускули. Наблягай на естествени и качествени храни, много месо, яйца, млечни продукти. Избягвай сладко, газирано, тестените боклуци. Иначе това е доста дълга тема, прочети из форума има доста изписано.

казано от Oranje на 13.01.09, 09:20:

Сега ще ти напиша колко повторения се правят за маса, ти сам си провери в програмата ти как са:
6-8 повторения, при които достигаш до отказ (не може да вдигнеш още веднъж)

Аз не бих бил толкова категоричен за повторенията. А за отказа не съм съгласен, че е задължителен.

казано от Oranje на 13.01.09, 09:20:

Сега ще ти напиша 3 упражнения, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО присъстват в програма за маса, ти сам си провери правиш ли ги:

клек
тяга
лег

Отново не бих бил толкова категоричен, особенно пък за лежанката. Няма да се готви за трибой в крайна сметка.
Пък и е на 15, тепърва ще има тестостостерон в излишък и без да прави клек и тяга, стига да се храни добре и да е физически активен.

казано от ko_drugo на 13.01.09, 17:56:

От 50 клека няма голяма файда. По-добре клекове на един крак.

Само един личен пример - 4 серии по 50 клека без тежест, всеки ден в продължение на 1-2 години ми направиха страхотни крака, като обем, хората ме питаха дали не съм футболист или щангист! И то именно на тази възраст - 14-16 години. И като влязох в залата, след два месеца вече правех осмици клекове на 90 кг при собствено тегло 68 кг.

Мнението беше редактирано от Петко К на 13.01.09 20:42.

13.01.09
20:59

не се притеснявай за това че правиш малко набирания лятото правех по 3 сега правя и по 15 ТРЯБВА СИ ВРЕМЕ

PO

13.01.09
21:12

От всичко до тук за сега съм измислил това и  мисля да деиствам по него

ПОНЕДЕЛНИК-набирания с надхват 3 серии по 5 нормални и тесни
кофички 5 по 10
клякания 4 по 50
повдигане на пръсти 2 по 100
лицеви опори с обратен наклон 5 по 10

ВТОРНИК-набирания с подхват 3серии по 5 от тесни и нормални
клякания 4 по 50
лицеви опори 5серии по 15 от 3та вида - широки тесни и нормални

СРЯДА-набирания на успоредни пръчки 3 серии по 5
клякане 4 по 50
кофички 5 по 10
широки лицеви опори 5 по 20

ЧЕТВЪРТЪК-кофички 5серии по 10 повторения
клякания 4 по 50

ПЕТЪК-набирания с надхват 3 серии по 5 нормални и тесни
коремни преси 3серии по 100
клякания 4 по 50

Мнението беше редактирано от portokala15 на 14.01.09 20:01.

PO

13.01.09
21:36

А дали ще има някакъв проблем ако в деня имам премерно кофички и лицеви опори.Направя си кофичките на лоста в учелище а после направя лицевите опори 2-3 часа след като се прибера в къщи?

14.01.09
14:43

даже още по-добре, един вид двуразово за гърди ще тренираш...:)))
а за тия налятите без клек и тяга, ами петко виждал ли си едни пичове дет лятото кат се съблекат и айде оформил гърди, бицепси, а за крака две клечки-никва пропорция, нищооооо, е тва на теб харесва ли ти...????

14.01.09
18:00

Аз клек и тяга си правя и краката са ми добре развити, така че предполагам не се налага да отговарям на горния въпрос? ;)
Просто исках да отбележа факта, че мускули се правят и без клек и тяга, и дори без щанги.

PO

14.01.09
18:15

На набиранките с пред хват засега правя 3 непълни нито до горе нито до долу.А когато ми помагат правя 3-4 чисти.Интересното е че дори най-малката помощ-почти само докосване и все едно съм 2пъти по лек.Въпроса ми е как да ги правя -пълни с чужда помощ или да се мъча сам.
Изглежд че още съм слаб в гърба.

14.01.09
20:48

казано от portokala15 на 14.01.09, 18:15:

На набиранките с пред хват засега правя 3 непълни нито до горе нито до долу.А когато ми помагат правя 3-4 чисти.Интересното е че дори най-малката помощ-почти само докосване и все едно съм 2пъти по лек.Въпроса ми е как да ги правя -пълни с чужда помощ или да се мъча сам.
Изглежд че още съм слаб в гърба.

Ден 1 - 1 набиране
Ден 2 - 2 набирания
Ден 3 - 3 набирания
Ден 4 - 4 набирания
Ден 5 - 5 набирания
и тн и тн
...............
Всеки ден увеличавай с по 1 и след месец някъде ще можеш да ги правиш

PO

17.01.09
19:50

А за храната - трябва да ям повече месо яйца и мляко нали?И трябва ли да махам жълтъка от свареното яйце?Колко яйца на ден мога да ям?Хубаво ли да ям чист варен бял боб?

Мнението беше редактирано от portokala15 на 17.01.09 20:05.

BU

17.01.09
20:11

клекът е задължително упражнение за растеж. По залите много ентусиасти го пропускат с цел по-бързо да се налеят нагоре, което автоматично ги прави да изглеждат еднакво слаби на снимките си с течение на години.

А тягата не е ли също толкова важна?И ако имам избор кое от двете да правя?Като се замисля...оттеглям въпроса. :)

6-8 повторения ? На клек по-подходящо е 20 тежки или 25 още по-тежки повторения.4,6,8 повторения на клек не върви при мен,правя така от мързел.Трябва да се седи по-дълго време под лоста. ;)

Портокала 15 да влиза в залата,че с тези заложби лостовете само ще подчертаят факта,че е слаб.Няма значение дали вдига щанги или вдига себе си в случая,трябва само да съобрази храненето си.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 17.01.09 20:24.

18.01.09
07:03

казано от DeadManWalking на 17.01.09, 20:11:

6-8 повторения ? На клек по-подходящо е 20 тежки или 25 още по-тежки повторения.4,6,8 повторения на клек не върви при мен,правя така от мързел.Трябва да се седи по-дълго време под лоста. ;)

При мен пък като започна да правя 10-12 повторения на клек, започват да ми изтръпват първо раменете, после целите ръце. Вероятно лостът притиска един или повечео големи кръвоносни съда по начина, по който го намествам. Затова правя осмици с по-тежичко.

BU

18.01.09
09:59

Възможно е,мен ме заболява главата.Особено като ги правя по-рязко,вдига ми се кръвното...иначе бих се “разбивал” на клек,но... :)

19.01.09
17:00

Ще ползвам темата, да не задръствам форума с нова, надявам се да не пречи на portokala. :)
На 16 съм 170/60.
Та ходя през ден на лостове от 2 месеца насам и правя кофички, набирания с подхват с допряни ръце (за бицепс) и набирания с надхват, с по-широк захват (за гръб). Възможно ли е претрениране, ако ходя през ден или да ходя през 2 дена за по-безопасно? И също така един много важен въпрос. Дясната част на гърба ми е доста по-голяма от лявата. Това ще се оправи ли след време или трябва да изпълнявам някакви специални методи? Ето снимка. Мерси.

Мнението беше редактирано от fqls на 16.02.12 00:03.

PO

22.01.09
08:13

Какво мислите за това

първи ден - гърди, корем

Изтласкване на дъмбели от лег
Лицеви опори
Кофички
Хоризонтална ротация на ръцете с дъмбели
Флайс
Махало” на земя за коремната мускулатура
Вертикални коремно-тазобедрени повдигания
V-преса
Коремни преси
Повдигане на колене към лакти от вис
Повдигане на краката
Странична опора (Статични и динамични вариации)
Руско извиване

втори ден - гръб

Гребане с дъмбел
Гръбно обратно извиване, Супермен
Набиране със смесен хват
Набирания
Трапецовидно повдигане на рамене
Широко гребане с дъмбели от наклон
лицеви опори- широки

трети ден - крака

Глутеус Мост (Повдигане на таза и седалището от тилен лег)
Кънки клякане
Пистолет
Повдигане на пръсти от стоеж

четвърти ден - рамо, трапец, корем

Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред
Повдигане на ръце встрани
Хибридни Арнолд преси
лицеви опори с повдигнати крака
Набиране със смесен хват
Набиране със смесен хват
Махало” на земя за коремната мускулатура
Вертикални коремно-тазобедрени повдигания
V-преса
Коремни преси
Повдигане на колене към лакти от вис
Повдигане на краката
Странична опора (Статични и динамични вариации)
Руско извиване

пети ден - ръце

лицеви опори - тесни
Френска преса, Френско разгъване- с дъмбели
Бицепсово сгъване с дъмбели
Кръстосано чуково сгъване с дъмбели
Сгъване за предмишници с дъмбел
Концентрично сгъване
Трицепсово разгъване с дъмбели от лег
Разгъване на дъмбел зад глава

Броблема са дъмбелите ,които нямам и използвам 2 шишета 3-литрови шишета от кола пълни с вода.
Мислите ли чи ми идват леки

PO

22.01.09
08:15

редактирано

Мнението беше редактирано от portokala15 на 22.01.09 08:42.

22.01.09
13:15

3-литрови шишета с вода тежат 3 кг. Използваш доста екзотични упражнения.

22.01.09
15:08

Всеки има право на мнение... но отново има 1 кофа с глупости по форумите.Това че не може да се качва и да се орелефява едновременно или  иначе казано да се качва абсолютно чисто било невъзможно са глупости!!!! МОЖЕ !!! но е адски трудно и изисква много средства добър ген и нечовешки тренировки.А иначе по темата  тренировките с собствено тегло са достатъчни за да имаш хармонично и добро тяло , ти си млад и трябва да имаш впредвид че мускулите ти сега се изграждат и не може за 2-3 месеца да изглеждаш като рамбо.Тренирай на лостове повече ефект ще има.Набирания ще се научиш да правиш ,никой не се е родил научен.Ако имаш възможност да ходиш по 2-3пъти на ден на лостове прави по 1-2-3 набирания 3пъти в деня с голям интервал от време и тялото ще свикне.А за примерна програма ето това е идея : Пон- РАЗГРЯВАШ цялото тяло !!!! 5 серий по 10 кофи  1серия мокри кофички  и 3 серий по 10 лицеви Вторник - Бягане Сряда-Набирания колкото можеш тесен-широк хват и зад врат. Четвъртък - Почивка - Петък- 6 серий кофички 1вите 3 по 20 след това по 10 , ако не можеш просто прави повече серий докато свикнеш в началото. Събота -Набирания само зад врат Неделя - Почивка или пак малко бягане , и се опитвай на всеки 2-3 седмици да качваш повторенията с колкото можеш.Винаги разгрявай много добре лакти-китки-рамена и цялото тяло  и хапвай добре.В сайт-а хората са си играли и са написали много неща за правилното хранене отдели малко време и почети , и имай впредвид че упорство и постоянство трябва да има, така забравих да ти кажа сложи и коремни преси 3пъти в седмицата някаде , и като бягаш започвай леко и бавно да се разгрее тялото и да се напълнят белите дробове с кръв

22.01.09
15:17

Аз също като Петко К познавам доста хора които си тренират само с собствено тегло и изглеждат сякаш “спят по залите” но наистина са наляти само горе защото повечето игнорират бягането , а за бирената мая и бабините зъби ако искаш си вземи бирена мая , аз се омазних много от нея но на мен гена си ми е мазен по рождение така ,че не се изненадах ,но бирената мая е пълна с витамини и няма да ти навреди , а за бабините зъби май четох някаде ,че трибестана се произвежда от тази билка ,а ти си млад за това можеш да го пропуснеш , ако искаш си вземи бирената мая и жен-шен ,общо 2те неща излизат към 6-7лв а се пият 2-3 месеца ще те тонизират допълнително

PO

22.01.09
18:37

Благодаря за мнението.Въпреки всички програми и неща които се изписаха всеки ден правя кофички набирания лицеви опори клякания и 2-3 дена коремни и няколко упражнения с шишета - дъмбел.Като се старая всеки ден да правя различни варианти на упражненията които писах по горе.Събота и неделя почивам.Просто немога да издаржа примерно да имам кофички и лецеви опори само един-два дена.Чувствам се все едно нищо не правя.Ненапрегнат.Мисля че няма вероятност да се претренирам???
А за храната гледам да ям по 2-3 яйца на ден и поне през ден месо-пилешко.Плодове също тъпча яко.Хляб доста поемам ама сега си мисля да направя така че да не ям след 16ч.Случва се и някой кроасан да вкарам защото това мога да ям като съм на училище. Краката мисля че няма да ми станат малки защото допреди 1-2 години карах колело по няколко часа на ден и от тогава ми останаха доста силни крака но мисля че им трябва оформяне.

PO

25.01.09
17:53

Следващия въпрос:Значи тука от извесно време си хапвам здраво и мисля че има ефект но проблема е има ли начин да спра качването в краката (защото май се омазних там)? Бягането дали ще помогне ?По колко и кога трябва да бягам?

PO

31.01.09
18:09

Мисля че има напредък, свикнах с набиранките.

PO

31.01.09
18:30

::::::

PO

31.01.09
22:46

///

Мнението беше редактирано от portokala15 на 16.03.09 19:42.

PO

17.02.09
17:30

ТАКА започвам фитнес обаче се чудя коя програма да избера.
http://www.bb-team.org/workout/1287/  или  http://www.bb-team.org/workout/1358/
или нещо друго?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1