Хормонно стимулиращи хранителни добавки (под 20 годишна възраст)

13.01.09
15:44

Та понеже възникна спор между мен и един приятел, бих искал да си кажете мнението. Има ли смисъл от приема на хормоно стимулиращи добавки от сорта на Ecdiste, DHEA, Tribulus и т.н. за хора под 20-21 годишна възраст?

Темата беше редактирана от Петров на 13.01.09 15:45.

13.01.09
16:15

казано от Петров на 13.01.09, 15:44:

Та понеже възникна спор между мен и един приятел, бих искал да си кажете мнението. Има ли смисъл от приема на хормоно стимулиращи добавки от сорта на Ecdiste, DHEA, Tribulus и т.н. за хора под 20-21 годишна възраст?

според мен,за тези които вече са дръзнали да пробват стероиди преди 21 годишна възраст има смисъл приема им.за тези които са тренирали натурално-няма.това е моето скромно мнение

ВИ

13.01.09
16:46

Няма смисъл, защото в този период тялото ти произвежда предостатъчно тест. Нивата в кръвта ти са в горната половина на таблиците, освен това има доволно растежен хормон и други фактори. Ако не можеш да напредваш в този период, то тогава не знам кога.
Приема на такива натурални стимуланти няма да повиши още това което вече е високо, защото вътрешната регулация не би го допуснала.

13.01.09
16:51

от изброените 3, едното е прохормон и няма нищо общо с другите две. според мен и трите е безмислено да бъдат използвани от хора под 20-21години. реално нивата на собствените им хормони е на максимално високо ниво и няма да усетят ефект.
към г-н Маринов - каква е разликата дали са приемали някога стероиди или не?

13.01.09
17:47

казано от FRANKO1 на 13.01.09, 16:51:

от изброените 3, едното е прохормон и няма нищо общо с другите две. според мен и трите е безмислено да бъдат използвани от хора под 20-21години. реално нивата на собствените им хормони е на максимално високо ниво и няма да усетят ефект.
към г-н Маринов - каква е разликата дали са приемали някога стероиди или не?

ами аз си мисля,че ако се приемали стероиди и ако,не са правили правилно PCT не е ли възможно да има нарушен хормонален баланс? и приема на хоромнно стимулираща добавка един вид “да оправи кашата” така да се изразя.не претендирам че имам такива познания,просто това е по пътя на моята логика :)

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 13.01.09 17:48.

13.01.09
17:49

Според мен приема на споменатите нямат смисъл(под 20),освен ако не става дума за след цикъл със забранени в-ва.

СБ

13.01.09
18:19

Естествено, че няма никакъв смисъл да се приемат подобни продукти от лица под 21, че и под 25 години, по простата причина, че най-много да ги почувствате като превъзбуда на половите органи. А и тези, които е изброил автора на темата в бодибилдинг сферата НЕ СА СЕ доказали като ефективни за изграждане и оформяне на мускулната маса. Както и Вальо е казал, ако до 21 години не можеш да си използваш естествения потенциал, явно грешката е някъде в хранителния или тренировъчния режим.
Много важна роля играе и психологическата нагласа. Ако искаш да растеш с дни и само се гледа в огледалото и вадиш метъра, ти затормозяваш главния мозък, а оттук се стресира и самия организъм и се забавят процесите на развитие на мускулатурата. Спокойствието и търпението са много важни фактори в този спорт.

И НЕЩО МНОГО ВАЖНО - има огромна разлика между хормонно-стимулиращи, прохормони и дизайнерски продукти.
Това е все едно да сравняваш вода и пръст или хляб и лук да ги поставяш под един знаменател!

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 13.01.09 18:21.

13.01.09
18:44

И НЕЩО МНОГО ВАЖНО - има огромна разлика между хормонно-стимулиращи, прохормони и дизайнерски продукти.
Това е все едно да сравняваш вода и пръст или хляб и лук да ги поставяш под един знаменател!

И кое в крайна сметка е по доброто и най-силното от 3те изброени от теб?

СБ

13.01.09
18:50

Победителят е ясен по default - дизайнерските суплементи с малка преднина пред прохормоните, а двете категории с космическа преднина пред натуралните (хормоно-стимулиращи)

13.01.09
19:43

казано от Сила БГ на 13.01.09, 18:50:

Победителят е ясен по default - дизайнерските суплементи с малка преднина пред прохормоните, а двете категории с космическа преднина пред натуралните (хормоно-стимулиращи)

можеш ли да ми кажеш кой е най-силният дизайнерски суплемент,който познаваш.x-factora брои ли се за такъв?

СБ

13.01.09
19:54

X-Factor е изцяло натурален суплемент. Той дори не е хормонно-стимулиращ, действа на съвсем друг принцип.

13.01.09
19:55

казано от Сила БГ на 13.01.09, 19:54:

X-Factor е изцяло натурален суплемент. Той дори не е хормонно-стимулиращ, действа на съвсем друг принцип.

и все пак нарочно ли не ми каза кой или кои са най-силните и действащи дизайнерски суплементи?

13.01.09
20:13

Значи честно да си призная не съм запознат добре с това кои продукти са хормонно-стимулиращи, про-хормонно стимулиращи и т.н., за това съм се изразил по този начин (цитирал съм тези продукти). Става въпрос, че главната идея е една - суплименти които повишават нормалните нива на хормоните, с цел постигане на по-добри спортни/физически резултати. Така че много ви благодаря за отговорите, в крайна сметка съм бил прав като съм казал, че няма абсолютно никакъв смисъл от използването на тези препарати (в тази възраст) :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1