14.01.09
11:30
Здравейте, отдавна не се бях логвал (повече от година, през която само четох). Разгледах добре разделите и темите и искам да попитам за аминокиселините
Каква е разликата между Амино и BCAA и кои са по добри ?
Какво означават цифрите след аминокиселините - 2200, 3600 и т.н
Можете ли да ми препоръчате амино, които сте пили и сте доволни (не БГ произв.) - спрях цигарите и мога да отделя около 40 лв на месец.
На 22 год. съм , тежа 82 кг, 184 см височина, средно напреднал в фитнеса, вземам си и протеин на American Whey. Благодаря предварително
ВСАА са аминокиселини разклонена верига, които при тренировка първи се изчерпват - валин, левцин, изолевцин. Другите са комплексни амини, които съдържат и разклонена верига, но и останалите видове аминокиселини. Обикновено цифрата сочи милиграмите аминокиселини в 1 доза (от 1 или няколко таблетки). Едни от фаворитите ми са Оптимум 2222 (комплексни) и Primaforce, NOW (BSAA на прах)
14.01.09
12:22
BCAA са есенциални аминокиселини - L-Leucine, L-Isoleucine и L-Valine. Другите аминокиселини, за които питаш са комплексни. Тe съдържат не само тези трите, но и всички останали аминокиселини, като съответно съдържанието на ВСАА е сравнително малко. Трудно е да се каже, че едните са по-добри от другите, но ВСАА според мен са по-важни при сваляне, докато при качване комплексните вършат работа. Цифрите след името означават колко милиграма има в доза - например Amino 3600 означава, че в една доза имаш 3,6 грама аминокиселини.