14.01.09
13:42
Някои ходил ли е?Какво мислите?Аз гледах директно по канал 3.Хулигани мятат по полицаите железа,снежни топки и камани,полицаите след това бият хора,които се държат нормално !
Темата беше редактирана от Стефан Симеонов на 09.02.09 07:32.
14.01.09
15:20
Пред мен спукаха главата на един възрастен човек, наритаха и един репортер, който си показваше картата от телевизията, но в такова меле едва ли някой го е забелязал.
Така обаче няма да стане.. единствено таксиджийте и шофьорите от градски транспорт са в състояние да ни окажат адекватна подкрепа. Явно София трябва да се превърне в Атина или Рига за да има някакъв оттенък.
Репортера би трябвало да е един възрастен мъж от БНТ.Иначе от канал 3 снимаха как 5-6 полицаи бият един човек и като видяха,че ги снимат единия полицай застана на 4-5 метра от камерата и скри гледката със щита си,а другия отиде и удари камерата с палката.
Много ясно че ще бият. Насъбраха се група смотани тийнове, без да знаят въобще за какво са там... за едно следобедно забавление.
То пък полицаите нищо не им давате да правят, я посегне на някой, и веднага полицейски терор.
Пълна простотия, в която участват “лапета” на по 14 години, които викат оставка без дори да знаят кой е премиер... Също така полицията не си свърши работата, действа неадекватно и затова после запушиха Орлов мост. С такива псевдопротести нещата няма да се променят. Принципът трябва да се промени от “малко сме, ама сме много опасни хулигани и ще ви замеряме с камъни и снежни топки” към “много сме, цивилизовани сме, чуйте ни”.
14.01.09
17:55
казано от HeartCore на 14.01.09, 16:16:
Много ясно че ще бият. Насъбраха се група смотани тийнове, без да знаят въобще за какво са там... за едно следобедно забавление.
То пък полицаите нищо не им давате да правят, я посегне на някой, и веднага полицейски терор.
Абсолютно съгласен съм.
И не,не трябва да се повтаря ситуацията в Гърция. Запалени коли, изпотрошени магазини, стреляне с калашник по полицията - така не се “изхвърля боклука”.
Предполагам мненията по темата ще са доста крайни..
Не съм съгласен ВАОБЩЕ!!Гледах директно по канал 3 те имаха 2 камери и даваха как от всички около 5000 протестиращи само на места има по 15-20-30,които замерят полицаите със късове метал(от бариерите),камани и каквото намерят,а тия въпросините 20-30 дори са нападнали и други протестиращи 1 човек се оплаква точно пред полицеиския кордон и каза на полицаите,че са го били и иска да го защитят като атакуват и арестуват тия 15-20 хулигана !Полицаите му отговориха “Махай се от тука да не си идвал”.След това от МВР са пратили писмо на Бойко Борисов,че има заплаха от взривяване на самоделна бомба и той е казал протеста да се прекрати.Полицайте тръгнали да изтласкват хората и хулиганите са изчезнали после в уличките са нападнали хора които дори не са от протеста и това е заснето от канал 3 дори крият побоя със щит и удрят камерата !!Дадоха едно момиче са го ударили по кръста с палка.Полицаите можеха да задържат хулиганите за секунди!!
14.01.09
18:10
Мнение за този протест нямам, защото не разбирам неговата цел и начин на организиране. Само бих искал да направя сравнение с репортажи за подобни прояви по света, които съм гледал - полицията бие и то доста по-”продуктивно”. Стоянчо знае законите по-добре от мен, но ми се мотае в главата нещо, че е необходимо едно замерване само, за да има право органът да се ангажира с физическа намеса.
Имах двама приятели в това звено на МВР (живи са, не работят това вече) - споделяли са, че в подобни ситуации е абсурд да различиш лоши от добри. Вероятно това ще го разберем, само ако сме от тяхната страна. Не играя в защита на нито една от групите, генерално не смятам, че по подобен начин нещо някъде се е разрешило в последно време.
Според мен полицията не е нарушила закона чрез действията си пред НС.
Закон за МВР:
Чл. 6. Основните задачи на МВР са:
1. защита на националната сигурност и обществения ред;
2. противодействие на престъпността;
Чл. 64. (1) При установяване на условия и причини за извършването на престъпления и други нарушения на обществения ред полицейските органи вземат мерки за тяхното отстраняване.
Чл. 79. (1) Физическа сила и помощни средства се използват след задължително предупреждение с изключение на случаите на внезапно нападение и при освобождаване на заложници.
(2) Използването на физическа сила и помощни средства се съобразява с конкретната обстановка, характера на нарушението на обществения ред и личността на правонарушителя.
(3) При използването на физическа сила и помощни средства полицейските органи са длъжни по възможност да пазят здравето и да вземат всички мерки за опазване живота на лицата, срещу които са насочени.
(4) Използването на физическа сила и помощни средства се преустановява незабавно след постигане целта на приложената мярка.
(5) Забранява се използването на физическа сила и помощни средства по отношение на видимо малолетни лица и бременни жени. Забраната не се отнася за случаите на масови безредици, когато са изчерпани всички други средства.
Според мен полицията не е нарушила закона чрез действията си пред НС.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 14.01.09 18:24.
То трябва да си мега малоумен за да не виждаш,че от всички протестиращи на първа линия има 10-15 дето са на 5 метра от тебе и те целят със железа.Като цяло полицаите нападнаха,защото им беше наредено да се прекрати протеста,защото някакъв си администратор на сайт се обадил на някакъв си горещ телефон,което е доста съмнително.(обадил се е ,че има информация за самоделна бомба).Иначе протестиращите имат 19 точки,които искат да бъдат изпълнени.Протестите ще продължат още 2 дена.Никои не може да ме убеди,че един пенсионер,момиче или жена ще отиде на протеста за да се прави на хулиган!А и студените едва ли целта им е да се бият положение,че имаше минута мълчание за убития студент и тогава се видя,че 10-15% са хулиганите,които не спряха да убиждат полицаите през минутата мълчание.
Точките:
1. Изплащане до края на януари 2009г. на директните плащания за площ за всички земеделски производители полагащи се за 2008 г.
2. Спазване на сроковете за разглеждане и финансиране на проекти по европейските програми за земеделие.
3. Намаляване срока за изплащане при одобрен и изпълнен проект по „Програмата за развитие на селските райони“ от 4 на 1 месеца.
4. Незабавно изплащане на компенсациите за пропаднали площи от сушата през 2007г. на всички засегнати земеделски производители.
5. Участие на браншовите организации в управлението на фонд земеделие, в частност управителния съвет на фонд „Земеделие“.
6. Съгласуване с браншовите организации на националните позиции, представени пред ЕК, по общоевропейски въпроси и особено по промените в Общата селскостопанска политика.
7. Засилване на контрола, въвеждане на квоти и мита при вноса на земеделски продукти от страни извън ЕС.
8. Внесеният проектозакон за допълнение и изменение на Закона за горите, предложен за гласуване на второ четене в този му вид да бъде отхвърлен. Народното събрание да приеме исканията на Коалиция “За да остане природа в България” по промените в Закона за горите, включващи:
- да не се позволява продажбата на държавни гори
- да се спрат незабавно замените на държавните гори
- да се въведе 20 годишен мораториум върху промяна на предназначението и начина на ползване на всички вече заменени гори, като вече извършените промени в защитените зони от Натура 2000 да бъдат отменени
- строителството на ски писти и лифтове да не може да се прави без изключване на конкретните териториите от горския фонд
- да не се допуска удължаване на ловния сезон за водоплаващи птици
9. Правителството да наложи мораториум върху строителството в защитените зони по Натура 2000 до изработване на национална концепция за развитието на туризма.
10. Изготвяне на стратегия за висшето образование и научните изследвания до 2 месеца, която да бъде изготвена с активното участие на студенти, експерти, работодатели и международни организации.
11. Приемане до 2 месеца на Закон за академичната автономия (университетска собственост и стопанисвани територии), осигуряващи качествено обучение, сигурност и нормални условия за живот на учащи и преподаватели.
12. Незабавен одит и разследване на нарушенията, свързани със собствеността и стопанисването на университетска собственост, общежитията, спортни и почивни бази от страна на държавните органи, общините и университетите.
13. Мораториум в студентските градчета за частното строителство и откриването на обекти без пряко студентско и образователно предназначение.
14. Незабавни мерки за подобряване сигурността и условията за живот на студентите – битови условия, жилищна площ, нива на шума, охранителен режим.
15. Откриване на модерни библиотечно-информационни комплекси, обособено полицейско управление и ефективно медицинско обслужване в Студентски град.
16. Незабавно подобряване на инфраструктурата в студентските градчета – ограничаване на уличния трафик, паркирането, осигуряване на осветление, пешеходни зони и зелени площи.
17. Достойно възнаграждение през 2009-та година, нормални условия на труд, съвременна материално-техническа база и социална защита за служителите на реда.
18. Удовлетворяване на исканията на асоциацията на млекопроизводителите за национални доплащания на глава добитък и създаване на гаранционен фонд за финансиране на одобрени проекти по европейски програми.
19. Спешна и неотложна държавна помощ за запазване на българското пчеларство.
Стоянчо
(4) Използването на физическа сила и помощни средства се преустановява незабавно след постигане целта на приложената мярка.
(5) Забранява се използването на физическа сила и помощни средства по отношение на видимо малолетни лица и бременни жени. Забраната не се отнася за случаите на масови безредици, когато са изчерпани всички други средства.
Първо заповедта е да се напусне раятона на Парламента а те след като го напускат ядат бои в другите улици(забравих им имента не съм от София).
Мнението беше редактирано от QcK на 14.01.09 18:29.
14.01.09
18:34
http://vbox7.com/play:6ce28c45
14.01.09
18:41
казано от QcK на 14.01.09, 18:27:
Първо заповедта е да се напусне раятона на Парламента а те след като го напускат ядат бои в другите улици(забравих им имента не съм от София).
А какво са правили протестиращите в другите улици? Аа да, чупили са витрини, обръщали са случайно паркирани коли и общо взето масови безредици от всякакъв характер. Това ли е мирния протест? Те ли се оплакват от използването на сила срещу тях? А дали пък ще ги съжалявам ако мойта кола беше подпалена на улицата, защото, разбираш ли, искали да свалят правителството? В ареста ще се погрижат за тях.. ще се замислят преди утре да отидат пак пред парламента да трошат и т.н. И все пак съм “за” мирен протест,жалко че ефектът ще е нулев.
@Qck - за други улици незнам, само казвам, че в мелето пред парламента полицията реагира правилно. Не одобрявам други техни постъпки - допускането на задръстването на Орлов мост например.
всички около 5000 протестиращи
“В официално съобщение до медиите МВР твърди, че са протестирали не повече от 500 души, а арестуваните са 153-ма.” Източник - netinfo.bg
... колега, нещо си се пообъркал в нулите.
Нито Атина, нито Берлин, нито Рига, нито един протест стигнал до крайности и материални, физически щети, не дай си боже човешки жертви, не ми е никакъв пример, а едно селско, варварско мироприятие, в което преобладават едни необуздани страсти уж свързани с някакви високи идеи.
Това беше просто още едно доказателство колко е сме зле.
казано от HeartCore на 14.01.09, 18:42:
...а едно селско, варварско мироприятие, в което преобладават едни необуздани страсти уж свързани с някакви високи идеи.
Това беше просто още едно доказателство колко е сме зле.
Е, да но нека все пак разграничим изцепките от “високите идеи”. Изцепките са били платени за да се провали протеста. А изродите с маските и шаловете, повярвайте не са студенти...
А че сме зле, това в световен мащаб сме го доказали :(
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 14.01.09 19:17.
Не съм объркал бройката поне 5000!
” Другите протестиращи, над 2 хил. души “
http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1265733 вижте снимките !!
http://netinfo.bg/index.phtml?tid=20&oid=4750&mgdi=20081 фото галерия
Мнението беше редактирано от QcK на 14.01.09 20:51.
14.01.09
20:54
Явно аз съм с доста крайни убеждения относно България и нейните еничари с каски.. Нито съм скинхед, нито хулиган, футболен фен, варварин, безсмъртен или каквото се сетите.. но вярвам, че исканията ни са постижими. Естествено, с протести нищо няма да стане - по цивилизован начин може да се постигнат далеч повече неща. А тази новина за самоделното устройство - пълни глупости. Ще има новина за бомба и депутатите ще си стоят в парламента?! Абсолютно никой не отиде и не потърси това въпросно “самоделно взривно устройство”. А съм сигурен, че 90% от чичковците с палките са съгласни с нас и ако не бяха униформени щяха да бъдат с лице, а не със гръб към парламента.
Мнението беше редактирано от death на 14.01.09 20:55.
14.01.09
21:08
Еми това сме ние, БЪЛГАРИТЕ... стоим си на задниците и чакаме, така наричаните от нас Идиоти да свършат работата ни.... е да, ама пращаш идиоти на простест, те го удрят на бунт. Когато се прави нещо такова, то трябва да е масово и със известна организация, не може пенчо и пенка се събуждат и отиват да протестират....
Относно полицаите, мога да кажа че българските служители на реда са много по-либерални спрямо протестиращите и изобщо каквито и да е нарушители. Разбира се това си има както добри, така и лоши страни.
За безочието на така наречените управници е напълно безмислено да се говори!
Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 14.01.09 21:20.
14.01.09
22:11
Трудно ще го чуеш, щото го четеш.
http://dnes.dir.bg/2009/01/14/news3853299.html
Интересно дали е истина..
важното е че им спукаха каските на ей такива
http://netinfo.bg/this_galls/this_galls/14.01.2009/4L6A9391.jpg
Протеста го направиха келешите от Говедоспор Израел, защото през годината ги минаха на задна Батето и Жилина, направиха ги на гъз и им продадоха отбора, въобще нямаха никакви изяви, пак на дербито бяха смазани и умъртвени. Та протеста ескалира под надзора на наркопласьорите, хората с присъди, убийства и част от престъпни групировки - София Запад, фиктивен фен клуб издържащ се от лица с еврейски произход, бабаитстват “великата” синя публика от повече от 10 години - резултата е, че нямат една свястна песен, една хубава публика, в ШЛ се изложиха като кифладжии, но това е друг въпрос.
Феновете на ЦСКА и Ботев категорично отказахме да вземем участие в тази келешарска мерзост, добре платена разбира се от лица яхнали държавата за юздите и друсащи се отгоре.
По време на “протеста”, НИЕ бяхме в чужбина да защитаваме спортната чест на България в Шампионска Лига по Волейбол, направихме невероятна подкрепа, пяхме и се прегръщахме с играчите след мача. Най-добрият ни мач до сега, явно българския дух си личи когато сме изправени пред стената, а не когато някой ни дава пари за да протестираме или пак за да ходим на стадиона да подкрепяме дадено отборче и интереси на разни престъпни мижитурки.
Полицията си свърши работата професионално, в момента работата им продължава, участвалите в протеста в близкия месец ще пуснат корени в следствения отдел. Пито - платено...
НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО - НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО
www.hooligans.bg - Спрете им интернета и хулиганството в България ще бъде само история
Мнението беше редактирано от Emil_mlo на 15.01.09 06:34.
15.01.09
07:55
казано от HeartCore на 15.01.09, 01:21:
важното е че им спукаха каските на ей такива
http://netinfo.bg/this_galls/this_galls/14.01.2009/4L6A9391.jpg
Малко му е било :(
” Протеста го направиха келешите от Говедоспор Израел,” стига говори глупости.Поне 50 пъти повторих,че от всички протестиращи има 20-30 хулигана и това е потвърдено от медиите и по точно от канал 3,а там всичко се видя !Основните организатори на протеста са студентите и по специално едно момче от видин на 21 години ако не се лъжа.Бомбата е пълна глупости просто причина да спрат протеста.Да има митинги от време на време за да се стряскат управляващите не е лошо.Полицайте не са либерални просто изпълняват заповеди зад кордона има командири(забравих с какъв чин са) и те им казват дали да атакуват протестиращите,дали да си траят дали да отстъпват.
“Нов протестен митинг е насрочен за 11 ч. днес пред сградата на Народното събрание.
Студенти, природозащитници, млекопроизводители и зърнопроизводители”
“Вчерашният митинг пред парламента на практика бе провален, след като няколкостотин футболни фенове и скинхедс се присъединиха към протестиращите и предизвикаха сериозни сблъсъци с полицията.”
Според мен ако всички си траят никога няма да се оправим.
Мнението беше редактирано от QcK на 15.01.09 08:08.
15.01.09
08:41
По принцип съм остър НЕпривърженик на политически теми във форума... Има си и правило.
Поради факта обаче, че темата е актуална, отдавна не е имало такава тема а и малко позатихнаха дебатите в последно време, ще я оставя.
Само моля ви, не я израждайте.
Не я превръщайте нито в политическа, нито във футболна, нито в агитационна.
По темата:
1. Некакви измислени протести. 5 протеста на едно без нищо общо.
- за инвитрото, който беше като цяло крайно необоснован протест и като че обслужваше интересите на определени лица;
- за Стоян Балтов, за който аз не се сещам депутатите какво да направят, освен да забранят дискоеките може би?
- некви други, за европарите, за газта и за незнам си още какво.
Нямат нито водач, нито искания, нито могат да предложат нещо общо и разумно като решение. Те по определение си предразполагаха към анархия. За съжаление лично аз чоаквах нещо такова да се случи. След Гърция и Рига, а даже и без тях... Ние винаги сме преписвали лошото.
2. Крайно слабо представяне. Между 500 и 2000 човека според различните източници. Това за минимум 3 национални протеста и при условие, че е имало и организирани групи, автобуси...
3 Тъпи провокации. Аз не мога да разбера защо протестиращите не са съдействали на полицията да се премахнат провокаторите?
Вероятно защото са дезорганизирани.
4. Селянчетата - не по произход, а по душа, след “сражението” с полицията и след като са справедливо наритани и вързани според закона, правят какво - звънят на мама... И мама идва. Грабва камерите, плаче и се тръшка...
По 6 месеца условна присъда и да ходят да си търсят работа после с досие.
В крайна сметка случилото се е правилно и оправдавам изцяло полицията.
1. Била е атакувана.
2. Предупредила е неколкократно гражданите че ще употреби насилие и да разпускат протеста. Включително по уредбата. Предупредила е и организаторите.
3. Не съществува такова нещо в масовите безредици, като “да отличим виновните”. Точно обратното, има т.нар. дух на тълпата. Състояние, при което тълпата действа общо, тъпо и необмислено, по - тъпо от най - тъпия си член. Поазгледайте малко психология на тълпите. ЛьоБон има хубави книги по въпроса. Даже нашенец - Елиас Канети, има много хубава книга по въпроса.
Когато се упражнява насилие, когато се пипа първичното желание на тълпата, това я грабва. Много хора, по принцип несклонни към насилие, го проявяват безпричинно в тълпата.
И после има “ма аз бех мирен, ма аз бех дошъл само да протестирам”. Да ама не... Да, в личния си живот той може да е много мирен човек.
И полицията действа правилно. При сблъсък с тълпа полицията не може и няма как да различава виновен от невинен и повлечен от тълпата от подбутващ я.
Тя ОСВОБОЖДАВА ПЕРИМЕТЪР. Не гони престъпници. Изблъсква, включително и със сила. Всички.
И никой не може да я обвини за това.
Само не мога да си представя верно ли има толкова глупави и днес пак да протестират по същия начин... И?
Поздрави!
казано от Стоянчо на 14.01.09, 17:53:
Пълна простотия, в която участват “лапета” на по 14 години, които викат оставка без дори да знаят кой е премиер... Също така полицията не си свърши работата, действа неадекватно и затова после запушиха Орлов мост. С такива псевдопротести нещата няма да се променят. Принципът трябва да се промени от “малко сме, ама сме много опасни хулигани и ще ви замеряме с камъни и снежни топки” към “много сме, цивилизовани сме, чуйте ни”.
Не съм съгласен с теб. Ако така мислим, спокойно можем да стоим в “кенеф” още 20години. Според мен за да се промени нещо трябва да стане както стана в Гърция.
малко ги биха. ако такова нещо се беше случило в германия или сащ, полицията много по-отрано щеше да пусне в ход палките, водни струи и газ. истинските протестиращи имат право, но нещата трябва да стават по-организирано и да се разграничават от разните дрисльовци дето нямат никаква идея за какво протестират хората.
ако сина ми участваше в такова нещо (улични безредици от този тип), собственоръчно щях да употребя груба сила с възпитателна цел. родителите на тези малки (засега) боклуци, вместо да реват, че полицията понабила отрочетата им, да вземат да ги питат какво правят там, като не са нито зърнопроизводители, нито студенти, нито имат някаква (ясна и осъзната)гражданска позиция.
15.01.09
09:24
Според мен за да се промени нещо трябва да стане както стана в Гърция.
Гърция именно. Място, където глупаците взеха връх.
И... за какво протестират “героите” там с коктейли Молотов, бомби и камъни?
Кабинетът се промени, избори предстоят. Полицаят го съдят и ще го осъдят.
Никой не знае против какво протестират, но всеки знае какво постигат.
Гърция има два основни отрасъла.
Търговия и туризъм.
И на двата въпросните “протести” им разказаха играта. Никой не рискува да ходи сега там.
Гърция направи всичко тази година, въпреки кризата, да постигне растеж.
Тия правят всичко възможно да не го направи.
В Гърция липсва достатъчно силна ръка. Отдавна вече трябваше да се действа по - решително срещу демонстрантите. Отдавна вече трябваше организаторите да са арестувани или линчувани... Това вреди на имиджа им, вреди на сигурността на инвеститорите... Но проблемът е в липсата на воля или в това, че подбудителите са “твърде високо” за да ги пипат.
Като, може би там фактор е и безконечния конфликт с Турция и опасността при вътрешни проблеми да се появи и “скритата ръка на Анкара”.
ПП. От вчера има слух, че нашите полицаи убили момиче на протеста.
Не е вярно разбира се.
Но е крайно показателно чии пример следваме.
Така че внимавайте. Това ясно показва:
Следващата цел на провокаторите може да е да има и някой убит за да постигнат “мечтите си”.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 15.01.09 09:28.
Няма да се разпростирам много, но мисля че всеки, отишъл на общонационален протест в качеството си на футболен фен е изключително тъпо говедо. И заради такива тъпи говеда, вчера станаха и всичките панаири около протеста. Както споменаха вече, то нормален човек няма да тръгне да се зъби на полицаите на протест, обявен за мирен предварително. И заради гореспоменатите гниди, платени или не, страдаме всички. Това, което заслужават според мене, закона не го позволява. :)
Един мирен протест може да постигне много неща, важното е да се види, че хората са обединени. Най-голямата сила на тълпата далеч не е физическата агресия.
Мнението беше редактирано от TRIARII на 15.01.09 09:50.
15.01.09
11:53
Хмм...а това оправдава ли факта, че има бити възрастни хора, момичета и дори деца?
Аз не съм участвал на митинга, но съм виждал полицаи с безобразно поведение!
Нека никой не си мисли, че защитавам вандалите и младежите употребили насилие.Но смятам, че полицаите е трябвало да арестуват подстрекателите на насилието.По данни в медиите те са били около 40-50 човека ако не се лъжа.За тази цифра не съм сигурен.А не да прилагат силови мерки еднакво към всички дошли да изразят мнението си.
Напредъка на един народ се изразява до голяма степен и в толерантността. В България няма толерантност нито към малцинствата, нито към гейовете, нито към имигрантите, чужденците... А ние очакваме да има уважение по между ни.
Никой не се опитва да оправдава полицаите за тяхното насилие, но и те са хора, и те имат семейства, и за по 600лв месечно, да стоят на площада и някакви бръснати смешници и други подобни, “пазители на морала” и на националната идея, развяват знамена и ги наричат еничари и не знам си какво, замерят ги, хвърлят огради... е някак ги разбирам за малкото агресия която проявиха.
”Вчерашният митинг пред парламента на практика бе провален, след като няколкостотин футболни фенове и скинхедс се присъединиха към протестиращите и предизвикаха сериозни сблъсъци с полицията.”
Нали знаеш, че именно тези се изживяват като най-големите националисти и патриоти. Ако не са към Атака то са с Боян Расате. А да не се впускам да ги коментирам тези двете партии... само ще кажа, че те перфектно представят нивото на Българския патриотизъм.
казано от HeartCore на 15.01.09, 15:51:
Напредъка на един народ се изразява до голяма степен и в толерантността. В България няма толерантност нито към малцинствата, нито към гейовете, нито към имигрантите, чужденците... риотизъм.
Е тука се изказа неподготвен КАК ДА НЯМА ТОЛЕРАНТНОСТ КЪМ МАЛЦИНСТВАТА ИЛИ ПЪК ЧУЖДЕНЦИТЕ ??!?!?!?! ТИ В БЪЛГАРИЯ ЛИ ЖИВЕЕШ ????
По-добре затворете темата, то всеки почна да пише какви ли не небивалици! Не сме били толерантни ??? твоите очи къде са да не са в г*за ти !
Та ние го лижем на чужденците по какви ли не предавания, даже по националните телевизии. Примери колкото искаш, българския народ се превърна в малцинство !
Или ти си сигурно от тия които обичат мъжка топлина ???
D3BEP edit: Предупреждение за лош език и обиди!
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 15.01.09 18:43.
15.01.09
16:30
HeartCore, аз казах, че полицията трябва да действа твърдо към насилниците, но не трябва да прилага същите мерки към обикновените хора които са отишли да изразят позицията си!
А за липсата на толерантност не съм съгласен!
15.01.09
18:56
Колеги,
Пак ви казвам.
Принципът е прост. В тълпата няма виновен, невинен.
Според съвременната наука тълпата действа като недобре координирано същество.
И участникът в нея е склонен да се лиши от собствената си самоличност до такава степен, че да престане да отговаря за действията си и да остави тълпата да отговаря за действията му. Ако види, че разкъсват някого, да ходи и той да си откъсне едно ухо.
Така действат и футболните хулигани, но и така е измислен линча, обесването, обезглавяванията, гладиаторските боеве в миналото.
Вие го видяхте. Хора от тълпата се биеха помежду си за нищо. Две дядки се ступаха много здраво и то пред камерите. Дали иначе биха го направили?
Просто тълпата предразполага, а тълпата най обича и най - я влече агресията. Дори несъзнателно.
И всек иси отприщва агресията в тълпата и си търси къде да я изкара.
ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН: ДА СЕ РАЗРУШИ ТЪЛПАТА. Да остане всеки за себе си.
Това направиха и полицаите
Ето я картинката на настъплението горе долу.
http://vbox7.com/play:8422c269
Не виждам нищо фрапиращо и никакво превишение на правата от страна на полицията. Даже много меко реагираха. Както виждате тълпата се съпротивлява.
Ето тук:
http://vbox7.com/play:2c994495
Ако се вгледате ще видите че наистина става бой само че там където некой наистина прави бой. Вгледайте се и ше видите полицай с паднала каска, когото тълпата издърпва. Няколко повалени полицая. Естествено че трябва бой! Баби били. Като са баби да ходят на кафене.
А този протест... Той беше ясен че така ше свърши преди да е почнал.
- нито организатор, това означава че няма кой да поеме отговорността;
- нито искания; сори ама еколози с европейци със студенти с ин витро... ебаси мешаната скара, аз ако отида там и застана за какво всъщност протестирам?
- нито ред...
Естествено че ще пратят провокатори, точно това коментирахме няколко дни преди това...
Три дена рова във форума на бг мама. Ае аз не разбрах отде се разбра че те били организатори на протеста? Имат тема, ок, ми то и ние имаме и всеки форум в Интернет, значи ли че сме съорганизатори?
И честно.
Аз през годините съм харесвал ФК Левски.
Както и повечето хора от провинцията.
Но с простотията в последните години много взеха да ме отблъскват. Какво се случва? Нема футбол, дай поне да има хулигани...
Дано да не е вярно това което се чува и интервюто по радиото, ама за съжаление май е вярно.
То май е по хубаво тогава и отбора да го няма, вместо да показва никакъв футбол и да възпитава само дрогирани идиоти за вреда на обществото, които вече взеха и да предизвикват мизерии. Нали?
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 15.01.09 19:04.
Аз не съм много запознат с цялата ситуация и също смятам, че това което стана беше “малко” прекалено, но полицията си свърши работата. Въпреки това не удобрявам това, че общо взето са биели наред.. Както и да е.. истината е че и на много хора не им е било там мястото. А бе с две думи “ТЪПА РАБОТА”.
Само да вметна, че младите и не до там млади активисти на ДСБ и ГЕРБ взеха най-голямо участие в подкупването и подклаждането на ниските страсти. Да гледаш как някакви с лепенки “Аз съм европеец” карат хората да се бият с полицията... няма думи.
Расате не е толкова лош човек, това че е говедо не е толкова лошо, но лошото е, че подклажда някакви долни страсти и идеи в деца на по 16-18 години, които разхожда като чували.
Не искам да обида Левскарите и българския отбор, макар и да съм изключително краен, но всички знаят какви субекти командват южната трибуна, как дечурлигата от скинхедс и назита станаха кежуали и хулигани... и т.н. и т.н. В ЦСКА си имаме едни боклуци, които направиха няколко боя на мач като този с Тулуза, имаме си и ние няколко наркопласьори вкарващи наркотици от Сърбия и дружащи с разни фен клубчета херцогства. Същите тези хора са близки бизнес партньори фен клуба на Западните и въртят китайския квартал Лау Лин...
Ние се отървахме от част от тези хора, другите сами си заминаха при сътресенията покрай Г-н Васил Божков, който се подиграваше с цяла България и след като скочихме да протестираме горепосочените „хора” искаха да правят алтернативен фенклуб, но при нас номера не мина и изхвърлихме някой и друг боклук.
Това са си наши футболни страсти, но тези хора са част от обществото, даже се опитват да му влияят...
В България за сега истинските протести се броят на пръсти, повечето като тези 97г. са платени и добре режисирани постановки. Дано дойде ден когато ще сме обединени и единни Българи с чувство на принадлежност и стремеж към израстване.
И само да вметна, Дзвер, точно онова време на измислена демокрация създадена от бившето ДС, родило мутри, престъпницо и източило държавата, създаде и ФК Левски и наложи хегемонията на един евреин собственик, на един престъпник, подари им един мобилен оператор, който дълги години източваше българина в среда на монополизъм на пазара. Тогава собственици на Армейският Клуб, който съществува като такъв още от зората на футбола, бяха хора които искаха да закрият отбора, да го порицаят като комунистически, да го прекръстят на Спортен Клуб на Атлантик, да унищожат най-голямата школа за спорт в България. Закриха олимпийският ни спорт, чийто отбор по щанги беше по-силен от световния такъв през годините... И създаде в Селото наречено “София” децата 90% да са сини просто ей така, защото е по-модно. И червеният като цяло цвят беше потъпкан и след това излязоха всичките тези боклуци, които до сега мутризират футбола.
Да е жив и здрав Боби Михайлов да закрие по-скоро футбола в тази държава, да довърши делото на предшествениците.
Мнението беше редактирано от Emil_mlo на 15.01.09 20:26.
Абе хайде престанете ултраси и не знам си какво. Не ви ли хвана срам да говорите тия неща ? Аз не видях там да се играе мач, тия пичове бяха излезли като българи пееха химна, скандираха. Вие ги изкарахте престъпници........
Момчетата от Екологичните организации, хората протестиращи в защита на земеделието и т.н. бяха просто пълнежа нужен на хората от китайския квартал. Те не могат да се съберат така 20 000 и да правят масови безредици, но пак за това могат да се съберат 50 херцога със синя кръв, 200 кежуал деучрлига от хулиганския сайт и заедно с тълпата да понаправят малко смях за по телевизията.
16.01.09
08:15
казано от tonu на 15.01.09, 20:33:
Абе хайде престанете ултраси и не знам си какво. Не ви ли хвана срам да говорите тия неща ? Аз не видях там да се играе мач, тия пичове бяха излезли като българи пееха химна, скандираха. Вие ги изкарахте престъпници........
Е по това ли ше ги познаеме? То и най - големия враг на обществото може да пропее химна и да поскандира малко.
Да ги обявиме герои може би? Опълченците на Шипка...
Аз па мислех, че се гледат действията. Щото може да има луди, дето да пеят “зайченцето бяло” докато колят човек. Туй не ги прай невинни душици, както и химна не ги прави патриоти.
Това са пълни тиквеници, чиято единствена цел е да предизвикат реакцията на полицията, но не толкова върху себе си, колкото върху тълпата.
Всеки от тях по отделно би умрял от шамар. Поотделно и за боклука не стават, но заедно са стадо герои...
Да ги възхвалявам ли, кво?
Нали, говорим за “войниците” на протеста. Иначе аз съм “за” протестите, но не по тоя безотговорно дезорганизиран начин. Добре, мани скиновете. Ми некоя баба ше припадне в тълпата. Може ли да няма линейка, някаква организация?
Аз подкрепям поотделно и защитниците на горите, и тези, що искат ред в студентски град и онези за еврофондовете. Но от такава каша от протести само нещо такова може да излезе.
Едно време аз съм организирал мероприятия. Бех у една партия. Е правим факелно шествие за рожденния ден на Левски примерно. Идват нашите хора. Носят знамена, факли. Строени в редици по 6 човека по главната и пеем, накрая пред паметника се държи реч и се поднасят венци. Кой ше дойде да ни провокира? Е, ама ние си знаем кои са нашите хора, къде са, строени са, заедно са...
Даже и без полицията проблеми нема.
А така... 5 протеста с различни цели наедно. Никой не знае кой от къде е и за какво е дошъл, никой не си знае хората даже, то и няма ръководители. Естествено, че много лесно се провокира. От дрогирани пешленгари, които пеят химна, като при това им е добре платено за целта.
ДЗВЕР явно много гледаш новините. Цялата истина само по нова.... Сега сигурно ще почнеш камъни са носели чак от селото си то по центъра няма камъни :Д
Няма да коментирам, ти се изкара и най-големия патриот и не знам си какво още. А целите че нямаше ясно изявена, по-скоро идеята е свалянето на правителството. В неделя пак да знаете ... И да това не са организации на фен клубовете.
16.01.09
09:04
Въобще не съм гледал нито нова, нито стара. Прегледах обаче всички записи, включително и любителски, в интернет.
И да това не са организации на фен клубовете
.
Няма да коментирам, ти се изкара и най-големия патриот и не знам си какво още.
Къде? По - скоро изкарах побойниците нещастници.
Сега сигурно ще почнеш камъни са носели чак от селото си то по центъра няма камъни
Неее. По - лесно е. Някои носели отверки за да вадят жълтите павета. Закво им са камъни от село?
идеята е свалянето на правителството
Извини ме, но това е много... малоумна идея.
Доста.
Март или април месец има избори.
Там се сваля правителство.
Без при това да се плашат чуждите инвеститори, дето и без това вече бягат от България. И без данъкоплатеца да ПЛАЩА извънредни избори.
А ако падне сега това правителство, млади мой приятелю, следва:
1. Опит за сформиране на ново - 2-3 седмици.
2. Връщане на мандата.
3. Опит за сформиране на нова коалиция - 2-3 седмици.
4. Разпускане на НС от президента и нови парламентарни избори. Предсрочни”. които всъщност ше бъдат горе доле по времето на срочните, но ще струват милиарди на страната. И те няма да са веднага, а поне месец след разпускане на парламента.
За съжаление много неща са фарс... Т.нар. ин витро протест е пълен фарс, без да говорим за извленията за “инвиво”, където някой, абсолютно неизвестен бил казал, че някой друг го бил казал, ма го нямало ни на стенограма ни на запис ни по директно предаване било излъчено па било от трибуната в НС.
Студентите... И те са малко фарс...
Първо, сериозните студенти са в сесия. Много от тях работят.
Второ, правителството няма какво да прави, освен да им забрани да ходят по дискотеки и да пият. Но те искат да ходят, да пият, па после некой друг да е оговорен за действията им.
Трето, те всъщност не искат ред в студентски град... 2/3 там са с подкупи и връзки. Нямат право да са на общежитие... И като почне полицейска проверка кво прайм? Аз да ти кажа, щото имам 7 години, даже 8 в студентски. Полицейската проверка е най - гоелмия ужас на студентите. Веднага всичко се разтърчава по тавани и мазета...
Четвърто, имам приятел, сляпо момче, студент... Той се мъчи, мъчи, мъчи. Намери работа, 2-3 ... Смешни пари.
И накрая се пречупи и стана сводник... С таксито обикаля и вози момичета по адреси.
А момичетата са само от студентски град.
После, имало мутри и проблеми... Ами има. И редът в тудентски град е 80% работа на университетите, чиято собственост е студентски и където ти може би всек исеместър си плащаш или ще си плащаш рушветите. Кога за изпит, кога за заверка, кога за общежитие, кога за да с исвършат просто работата...
И ... един въпрос.
Абе много мои приятелчета бяха на тоя протест.
Един даже е журналист, няма да казвам, но го знаете от известна телевизия.
Бе, никой не е ял бой. Да, изтласкала ги полицията в уличките. Ама бой?
Я помисли пак, защо?
Да, в този случай възниква озлобление и сред полицаите, и те са хора, и на тях им скача адреналина, вярно е, и не винаги са добре подготвени психически, но като цяло са действали адекватно.
Или очакваш когато тълпата рани полицаи, събори някой и се мъчи да дърпа паднал полицай за да го ритат или разкъсват, като връхлети с вдигнат ипалки да задава на всеки подред въпроса “Гражданино, Вие мирен гражданин ли сте?”
Кат си мирен, ко прайш сред немирните, при условие че си бил ПРЕДУПРЕДЕН?
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 16.01.09 09:15.