14.01.09
17:55
Здравейте,решил съм да си направя собствено фитнес обзавеждане (лежанка,скрипец,крив лост и дъмбели),но за целта ми е нужно време,около 2 месеца, през тези 2 месеца ще спра тренировките в залата за да мога да спестя някой лев,но мисля да продалжа да се храня правилно -режима ми на хранене е за покачване на ММ (наблягам повече на въглехидратите и белтъчините,а мазнините ми са в умерено количество) та въпроса ми е мога ли да продалжа да се храня за ММ през времето което няма да тренирам, дали ще се освиня ?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 15.01.09 22:00.
казано от kravata на 14.01.09, 17:55:
Здравейте,решил съм да си направя собствено фитнес обзавеждане (лежанка,скрипец,крив лост и дъмбели),но за целта ми е нужно време,около 2 месеца, през тези 2 месеца ще спра тренировките в залата за да мога да спестя някой лев,но мисля да продалжа да се храня правилно -режима ми на хранене е за покачване на ММ (наблягам повече на въглехидратите и белтъчините,а мазнините ми са в умерено количество) та въпроса ми е мога ли да продалжа да се храня за ММ през времето което няма да тренирам, дали ще се освиня ?
Зависи батка, ако не си зобал и имаш елементарни двигателни натоварвания - едва ли ще има кой знае каква промяна, макар че 2 месеца са си цифра време. Ако пък нямаш много движение - нищо не ти пречи да си правиш по някоя друга серийка лицеви опори, коремни преси. Малко набирания на лостч, ако не ти е прекалено студено :) Такива ми ти работи. Аз бях спрял за 2-3 месеца и не беше драстична промяната. Но пак - важно е движение да има и правилно хранене. Сега ще е по-добре да понамалиш въглехидратите.
14.01.09
19:33
Да, и аз мисля, че е добре да понамалиш въглехидратите и все пак да правиш някакви упражнения - има много различни видове тренировки за вкъщи, колкото да поддържаш някаква форма... Аз поне 2-3 седмици като не тренирам и почвам да се омазнявам веднага. Ама ако си запазиш хубавото хранене мисля, че вредата от неходенето на фитнес би била минимална...
14.01.09
19:51
Еми до метаболизъм е,обаче ще е хубаво да ги намалиш въглехидратите.Даже и да си тренираш у вас пак ги намали.Като цяло намали калорийния прием.И аз почивам от 2 месеца някаде и мога да кажа че много добре ми се отрази почивката и не съм загубил кой знае колко мускулна маса но за сметка на това съм сигурен,че доста мазнини.Извода е да намалиш калорийте и най-вече тези идващи от карбс;)
Зависи от много неща - главно какво ти е менюто, съобразено ли е с голям разход на калории, какво ти е ежедневието и т.н. По мое мнение по-скоро увеличи белтъците и мазнините и намали въглехидратите (аз така бих направил).