14.01.09
21:05
Здравейте, Момчета. Аз съм нов.. тренирам от около месец.. но ме интересува нещо..
Понеже съм доста висок.. 192.. и доста слаб.. към 75кг.. интересува ме, когато тренирам гръб.. нито на скрипеца, нито на мъртва тяга.. нито на каквото и да е друго упражнение за гръб.. като изключим набиранията.. не успявам да си изправя гърба, т.е. той даже не трябва и да е изправен мисля, а да е като улей.. при мен точно обратното.. като гърбица.. и опитвам се, мъча се.. изнервям се супер много, но не успявам да си коригирам стойката. В интерес на истината не усещам натоварване в кръста, но знам ли.. може да го усетя след време, а може би изобщо ефективността от упражненията така се губи.. ако изобщо се получава някаква :S ..
Като по опитни вие какво бихте казали по въпроса? Благодаря Ви!
Докато не докараш “чупка” в кръста, недей тренира за друго, освен за правилно изпълнение и стойка! Контузийте са много опасни в тази част! Принципно това е най-”гъзарската” поза в този спорт :) Общо взето е едно надупване, което се постига с лека чупка в коленете.
Ще бъда леко циничен, ама...незнам доколко ще ти помогна, но стойката е все едно ще ти го ..... ;)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 14.01.09 21:33.
Почни с по-малко килограми просто, това е условието ! Много пъти контузиите идват не от изпълнението на упражнението (ако се прави както трябва) ами от последвалото (п)оставяне на щангата/дъмбелите и многото чупки в гърба които го съпровождат.