15.01.09
21:26
Здравейте!!!Много се двуумя,защото едни приятели(които ходят на фитнес)ми казват,че съм още малък и нямам нужда от добавки,защото били вредни и т.н...но от друга страна аз искам да взема хранителни добавки няколко месеца,защото съм много релефен,бицепсът ми е много изпъкнал,а и освен това вените са ми БАЯ изпъкнали,защото ръката съм я изчистил напълно.Някои ще кажат,че не е от това,но аз това го забелязох,а пък и на по-дебелите хора вените не им изпъкват.(поне аз така си го обяснявам)
Май не почнах подходящо,но мисля да се поправя сега.Така,14годишен съм.182см.71кг,бицепсът ми е 34(35 напомпан,ако има някакво значение изобщо),от година някъде ходя на фитнес редовно 3пъти седмично.Та питането ми е дали може да ми отговорите на въпроса “Дали добавките са вредни” и ако отговорът е “не” кои бихте ми препоръчали за дигане на няколко килограма.ЗНАМ,ЗНАМ!!!Ще ме посъветвате с хранителна програма,но трябва много труд и воля.а и не съм възрастен човек,та да казвам на наще какво да ми готвят и т.н.Просто се чудех дали може за 1 месец да кача до 5кг без мазнини.Нищо не разбирам затова ви моля да ме просветлите в тази област.Благодаря ви предварително!!!
П.С. Извинявам се,но чак сега разбрах,че съм създал тази тема не където трябва.Надявам се все пак да няма проблеми като още веднъж се извинявам.
Темата беше редактирана от ivancho111 на 15.01.09 21:45.
На твоята възраст единствено витамини и протеин.
Обаче без правилно хранене, каквото и да пиеш нищо няма да стане. ;-)
16.01.09
07:11
Хранителните добавки не са вредни,когато ги приемаш както трябва без да превишаваш драстично дозите(то всъщност всичко е вредно когато е без мярка).Обаче на теб освен витамини друго не ти трябва.Не е задължително да спазваш определен хранителен план по час и т.н.Храни се с месце колкото можеш повече млечни продукти ,ядки а па другото на заден план което е не го изключвай от менюто си-сега се развиваш,трябва да се храниш.
И за 1 месец може да качиш 5 кила но няма да са чисти,обаче според мен в твоя случай и да не са много чисти не те бърка много.
16.01.09
08:47
То добавките не са вредни, но мисля, че все още нямаш нужда от тях. Ти за твоята възраст си машина бе :) - 71кг, 34см ръка... Аз на твоята възраст бях има-няма 50 кила, пък раката ми едва ли е имала 30см :lol:. Изглежда тренировките дават резултат, така че тренирай си, яж си много, за добавки ще мислиш по-късно. Успех !!! ;-)
16.01.09
11:13
Разликата между лекарството и отровата е в количеството!ТАка е и при добавките.Всичко прекалено не е хубаво,всичко умерено дава резултат!
16.01.09
23:09
Благодаря ви за компетентните мнения!!!Разбрах от вас,че съм малък още за добавки и че трябва да дигам килограми с повечко ядене на подходящи храни,въпреки че после трябва да чистя.Може ще звучи малко нахално,но си позволявам да питам още нещо.При липса на сила по време на тренировка какво да правя?(като се има предвид,че ям преди тренировка,не знам дали е правилно,но го правя)...И още нещо кога е най-уместно да се проверява кога мога да дигам килограми на макс (смисъл на лежанка за 1 път максимално килограми)Един път го направих,преди да почна тренировката(сложих 82кг не можах да ги вдигна,вдигнах 72 два пъти и после нямах много сили за серийките)Особено ви моля да обърнете внимание на първия ми въпрос.Благодаря ви!!!
Незнам как я установяваш тая липса на сила. Не може да очакваш ако да речем на първа серия правиш максимум 6 повторения с 90 кг и на последната серия да ги правиш със същата лекота. Вероятно спада на сила за който говориш по време на тренировка се дължи на умората от тренировката. Хапвай повечко въглехидрати и ще имаш повече сила. Ако си на някаква диета за да не качваш мазно няма как да имаш повече сила, а и в крайна сметка не е важна толкова силата, а как изглеждаш ;) Ако силата за теб е толкова важна почвай за силов трибоец да тренираш :)
не яж преди тренировка ;) гледай поне час и половина преди тренировката да не се храниш
при мен сладкото преди трен е проблем, доспива ми се и съм доста отпаднал след това......
А иначе по последния ти въпрос - нормално е като направиш макс в началото да имаш “липса на сила”. Ти сигурно и не загряваш преди да започнеш тренировката си, което ще ти се отрази рано или късно
17.01.09
09:02
Адаш, предлагам ти най-разумният подход към теб на твоята възраст. Не мисли за добавки още. Хапвай си разумно и вкусно. Имаш голям избор от прани, които ще ти помогнат много в развитието ти.
човек къде си се засилил ,само на 14 си .Аз на 14 почнах да тренирам и за 1 год качих 10кг без добавки и без диети (просто дигах не спазвах нищо-като балък) :D ти искаш да качиш 5кг за 1 месец - спокойно малко , на 14 си а като станеш на 18 колко кг ще си 100 ли ? а на 22-25 150 ? :) по спокойно имаш ръста и килограмите на 18 годишен
казано от Димитър01 на 17.01.09, 09:38:
човек къде си се засилил ,само на 14 си .Аз на 14 почнах да тренирам и за 1 год качих 10кг без добавки и без диети (просто дигах не спазвах нищо-като балък) :D ти искаш да качиш 5кг за 1 месец - спокойно малко , на 14 си а като станеш на 18 колко кг ще си 100 ли ? а на 22-25 150 ? :) по спокойно имаш ръста и килограмите на 18 годишен
Така е, аз до 18г нищо ня бях взимал, но просто стигнах до застой и трябваше да везема нещо да стимулирам растежа.
Най-хубаво ако още имаш ефект - карай така докато стигнеш до застой, чак след това взимай някакви добавки в зависимост от целите ти за да продължиш с прогреса.
С други думи- ако нещо ти действа не го променяй докато не спре!
18.01.09
18:56
За мойта възраст протеини(на таблетки)лошо ли ще се отразят?