15.01.09
22:47
Случайно като разглеждах картинки в google попаднах на една опаковка на пуйка. Вижте какво гласят описанията
Съдържание: бяло месо от пуйка
Пуйката е хранена с растителни храни, без употреба на антибиотици и стимулатори на растежа. Без изкуствени добавки.
Та за пореден път нахлу в мен мисълта като 17 годишен дали ще имам възможността в някакъв период от бъдещето ми (ако все още съм в Б-я) да се насладя, а и не само аз, на натурални продукти на поносими цени. Не смятате ли, че е парадокс, че във всеки голям супермаркет има само едно рафтче или малко разделче за биологични храни и то обикновенно продуктите там са на цени само за истинкски заможни хора. Следствие на което човек е изправен пред дилемата или да си даде цялата заплата, за да се храни биологично или да се задоволи с това, което има по останалите рафтове.
Как мислите вие - имат ли бъдеще подобни храни и унас, възможно ли е в близките деситилетия тези продукти да се развият и тук?
Толкова неща тук липсват и като продукти които са здравословни че ако започнем да ги изброяваме ще се хванем за главите. Аз се сещам за белтуци - чисти само белтъци във вид на опаковка прясно мляко. Или пък спрей със кокосово масло. Има и други много други. Сирене на прах с 0гр мазнини и въглехидрати.
Това с белтъците е наистина супер удобно,аз съм си купувал в Гърция,уникално е, не вариш яйца по 100 часа и тн.. Замисли се, че в БГ пуешки разфасовки като цяло не се намират, да си купиш пуешки гърди само а не цялата пуйка, пък какво остава за екологично чисти такива !
Има бъдеще, просто за сега заинтересованите да платят специално повечко пари за точно такъв продукт са по-малко от 10% от населението. Търсенето поражда предлагане, нали така? :) Пазарът на такива храни е на много ниско ниво. И съм сигурен, че дори една голяма част от спортуващите каквото и да е, също не се замислят особено много какво месо ядат.
Мнението беше редактирано от TRIARII на 16.01.09 09:21.
Мене какво ме интересува какво е търсенето само ми кажи ? Само тука можеш да намериш неща да се продават в магазините, които в нормална държава ги изхвърлят на боклука. Така че това не е оправдание.
Оправдание? Кого да оправдавам? Себе си? Аз не съм производител, аз съм студент. Или пък производителите? Пък що да го правя, аз нямам връзка.
Това е просто мое мнение и така си обяснявам ситуацията, не ми харесва, ама ТУКА Е ТАКА. По-спокойно, друже. :)