18.01.09
07:43
Здравеите ще ви помоля да ме посъветвате тренирам от 11 месеца до сега една тренировка не съм пропуснал обаче явно претренирам пукат ми лакти китки ... и не минава лактите сигурно от 4 месеца и мисля да направя почивка около 2 седмици като се надявам да мине дали е добра идея ? също така си взех един глукозамин ще ми стигне за 18 дена . А също така ако може да ми кажете докато почивам тези 2 седмици добре ли е да ходя да тичам аз така или иначе искам да сваля килца и до сега тренирах за релеф ако тичам само тези 2 седмици ще се провали ли това което съм постигнал за тези месеци мерси много ! :)
ПС. 180 съм 85 килца изобщо не ми се иска да прекъсвам но :( тренирах за релеф може би 1 месец не през цялото време.
Темата беше редактирана от stefanak на 18.01.09 07:45.
Нищо няма да се провали, особено ако комбинираш равномерно тичане с интервално тичане. За тренирането - може и да не спираш да тренираш, консултирай се с лекар или човек, вече патил си, но излекувал се от това. И на мен ми пукат рамената, ама до сега не съм спрял. Трябва ти загрявка преди всички серии, които натоварват въпросните части от тялото. Хубав стречинг и леки подготвителни серии. А ако като мен имаш проблеми и с рамото - гледай да го “прибираш” назад винаги.
Пукането иди-доди, ама виж болките не са за подценяване. Замисли се къде бъркаш - използваш големи работни тежести или изпълнението на упражненията не е правилно, чийтинг и т.н. Тренирай така, че да извличаш максимума от спорта, а не да си съсипваш здравето. До сега си тренирал 11 месеца и се оплакваш от болки, ами дай боже след 11 години... :)
мерси много и на двама ви :) все още не болят за радост , да чукна на дърво :) а ако си тренирам по леко и си пия глукозамина дали ще мине
Пич значи има едно основно нещо което трябва да правиш за дане ти пукат костите и ставите. Когато тренираш недей изпъва ставата смисъл на лежанаката когато правиш пускаш до доло и като избутваш не ипъваш лакята на макс ами имаш гънка и може леко да задържиш и така. При клековете е същото абе въобще навсякаде е така ;)
Може да си вземеш и едно рибено масло, подходящо е за случая. Продават го във всяка аптека. 200 перли за 4 лева и някаква стотинка. ;)
ахам мерси много на всички :) чувал съм много за него а може ли да ми кажете какво помага това рибено масло във случая и за какво е мерси предварително :)
Нищо особено. Просто “смазва” ставите. В началото лявото ми рамо доста пукаше, когато правех разтравяне встрани. Сякаш вътре имаше някакъв остарял механизъм. От тогава си взимам рибено масло и с течение на времето проблемът изчезна. Пожелавам ти и при теб да има ефект. ;)
Глюкозамин винаги е добре да се взима в комбинация с Хондроитин сулфат, поотделно ефектите са по-слаби. Най=честата грешка е, че тоз препарат се приема по всяко време на деня,а основното нещо за тези хранителни добавки е, че те се приемат ВИНАГИ след хранене.
Идеалният вариант е след закуска и след вечеря по 1 тб, която съдържа 700 мг Глюкозамин и 70 мг хондроитин. Тези интервали са съобразени, както с резорбативните функции на стомаха, така и с дневния хормонален цикъл.
Това е профилактичната доза за непрофесионални спортисти, целта е прорекция на ставите, капсулите, сухожолията и др.
Пукането на ставите често е генетично и има малък патологичен смисъл- дължи се на по-малко смазочна течност в капсулите, което води до по-силен механичен ефект- изпукване. Ако това обаче е съпроводено с болка, значи има нарушения в ставната повърхност и се дразнят болкови рецептори. Затова следва съвет с лекар, специалист.