пак за поръчките по интернет

17.01.05
19:09

дискутирали сме я неведнъж тази тема, но все още не съм наясно, затова моля ако някой е поръчвал по интернет да каже от кой сайт, има ли проблеми с доставката /мен ме притеснява да не я проверяват, все пак е медикамент/ и как излиза като цена.

18.01.05
11:40

Както казах и преди: www.webshop.bg
Отиди на сайта ... разгледай .. ако те устройва поръчвай. Няма проблеми с тия хора .. доставките пристигат непокътнати.

18.01.05
11:56

Тези са посредници и може да вършат работа на някой, но в моя /нашия случай/, ако ти вземат 10 долара + 10% от нещо, което и без това струва 20-30-40 долара, става множко. Освен това, ако има сайт със суплементи, който доставя до БГ - такъв не видях в страницата им -  не виждам причина да използвам услугите им - аз имам карта с която мога да извършвам разплащания в интернет.
Както и да е, питам за някой сайт за суплементи, от който някой от този форум си е поръчвал директно и е доволен.

18.01.05
17:28

Добре.. ще драсна “няколко” реда.
1. Разплащане.
Има няколко метода, като кой ще изберете обикновено зависи от конкретния продавач. Най-често разплащането става с: кредитна карта (за предпочитане международна дебитна карта, за да намалите риска, например VISA Electron издавана от SG Expressbank - $16 са ви разходите за изкарване - $10 блокирани(неснижаем минимум) и $6 за издаване на картата). Втория вариант е банков трансфер по сметката на продавача (wire или тъй наречения SWIFT трансфер - приблизителна такса на трансфер $20). И третия разпространен метод е money order (в някой случай cashier check и др.) Този тип чекове се издават например от Western Union (обикновенно издаването на чека е от порядъка на $5-$20). Като стана дума за Western Union имате възможност и да използвате услугата за незабавен трансфер на пари (money transfer), като цената за услугата варира силно в зависимост от сумата (от около $15 до $120). Кой от тези методи зависи предимно от продавача, така че трябва да се консултирате с него преди поръчка. Най-удобния и изгоден за вас метод е посредством кредитна/дебитна карта.

2. Шипинг.
Задължително проверете дали сайта от който пазарувате доставя до България (много често сайтовете предлагат шипинг само в рамките на собствената си страна, като по някога са склонни и да извършат шипинг и до БГ).

3. Рискове.
Рисковете разбира се доста от това да попаднеш на некоректен продавач, да получиш нередовна стока, като се мине през загубване на пратката от пощите та се стигне до налагане на митни сборове.

В общия случай обаче е по-изгодно да си го поръчате през интернет, най-малкото защото имате по-голям избор и повишавате по този начин конкуренцията на БГ пазара, защото например S.N.C ще разберат, че предпочитате да си купувате по-качествени и евтини добавки от чужбина.. и т.н.
Аз лично съм ползвал http://www.discountnutritionsource.com/
Ванишър спомена, че няма проблем и с http://www.bodybuilding.com/ но не съм сигурен дали приемат дебитни международни карти.

18.01.05
20:00

мерси perlsite, ще направя съпоставка на цените и ще видя дали ми е изгодно да си поръчвам по интернет.

FL

18.01.05
23:51

perlsite,ти поръчвал ли си си от този сайт(който ти си посочил)?колко ти е излизала доставката?какъв данък си плащал на митницта?за колко време пристига пратката?мерси :)

19.01.05
09:24

Използвал съм USPS Air mail parcel - пристига за 10-12 дена. Цената зависи от тежестта на доставката. Митнически сборове не са ми начислявани.

19.01.05
10:31

perlsite, вече не е трудно за човек от БГ да се сдобие с кредитна карта - VISA например (не Visa Electron)... реално тя е истинска кредитна карта - в смисъл на това, че не се различва от тези, с които плащат хамериканците например, с тази разлика, че фактически не можеш да имаш кредитно салдо, а картата е прикрепена към сметка в обслужващата ти банка от която се захранва... с такива карти, наистина не би имало проблем от бб.ком
UBB предлагат например.

19.01.05
16:30

Относно плащането по интернет не е задължително да имаш кредитна карта.Дебитна карта с логото на Виза или Мастеркард е достатъчно.В Америка всички дебитни карти се регистрират като кредитни/имам в предвид при плащане/.А относно “истински” кредитни карти в България в последния брой на списание “Мениджър” посочват само четири такива като условията по издаването им и подръжката са доста трудни за млади хора и едва ли си струват за покупката не един или няколко продукта от САЩ.Най-бързо и лесно е с дебитната карта.

19.01.05
16:40

Leo, незнам колко ти е излязла, но съм убеден, че се налага да имаш деклариран определен месечен доход (което не е лесно ако работиш в частна фирма, по обяснима причина), а другия проблем е риска от злоупотреба с картата и точно за това предпочитам да няма овърдрафт, така, че да разполагам с парите които сам съм поставил в сметката.

19.01.05
18:43

ами, наистина може би е малко незигодно, но...
аз съм към UBB.bg , минималния депозит е 200 долара (няма овърдрафт =). първата годишна такса не помя колко беше, но втората (която също съм забравил колко е) също не беше голяма =)
картата е прикрепена към USD сметка и можеш да плащаш дотолкова, доколкото имаш по сметката. за да стане всичко още по-neat =) без да се притесняваш, че ако съ държиш 1000 долара в тази сметка, някой може да ти ги открадне - правиш следното - регистрираш си още 1 доларова сметка в същата банка и си активираш интернет банкирането (става за 2-3-4 дни и е безплатно) и само когато решиш да плащаш нещо с картата онлайин, прехвърляш съответната сума от 2рата сметка, към сметката “прикрепена” за картата... ако плащаш няколко домейна (като мен) и т.н. ще си “избиеш” таксата... (в dombg.com ти излиза $13.90… а от ev1servers.net с кредитната карта ти излиза бруто $7…) от суплементите може би - също... ми, мисля, че си струва...

19.01.05
21:19

Да и аз използвам е-банкиране.. доста е удобно  :wink:
Една от причините да се откажа от стандартната кредитна карта (която в твоя случай се оказва, че е нещо като предплатена/дебитна карта) е, че блокираните средства са $200 (обикновено са м/у $150 и $200) което не е малка цифра.
Все пак, ако работите за добра заплата и можете да докажете сериозен доход то имате избор м/у кредитна и дебитна (международна) карта, за другите ми се струва, че най-добрия вариант за момента е дебитна карта с минимален блокиран минимум и т.н.
И тъй като сме отворили тема, нека всеки който е пазарувал с кредитна/дебитна карта в чужбина (не БГ базирани сайтове) да отбележи адреса и евентуално методите за шипинг. Разбира се говорим за изгодни сайтове, защото има много сайтове шипващи до БГ, но цените не са изгодни  8)

21.01.05
21:32

от бб.ком не може до бг :(

22.01.05
09:19

[quote author=“miro123”]от бб.ком не може до бг :(

абсолютно, преди малко се опитах да си поръчам и няма такава държава в списъка като се финализира поръчката.

22.01.05
17:37

Да... махнали са БГ от списъка :) До скоро беше там.. може би миналата седмица беше ок. Сигурно няколко лапета са пробвали с фалшиви карти и за това са ни махнали от списъка... :evil:

22.01.05
18:25

и кво ся свършиха се саитовете ли аз намирам някои ама много скъпо идва :cry:

24.01.05
19:44

http://store.yahoo.com/valuenutritionstore/index.html
http://www.bulknutrition.com/
https://ww1.betterbodz.com
www.vitaminshoppe.com
http://store.supplementstogo.com/index.html
някои пробвал ли ги е тези саитове

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1