Малко помощ за начинаеща

15.01.09
23:21

Здравейте предварително се извинявам че пълня форума с още една тема по която сигурно се  е говорило много пъти,но нещо неможах да се ориентирам,а и е доста късно вече.Както и да е стига съм се оправдавала почвам с питанките.
Преди няколко месеца родих,а преди това бях на хормонално лечение и от всичко това резултата е +20 излишни килограма.Но вече всичко е минало и е време да си влезна във форма..Вмомента съм на един 90дневен режим.В същото време ходя 2 пъти седмично на каланетика и си купих крос тренажор.Въпроса ми  е-1.В дните когато не съм на каланетика,как е по-добре да карам кростренажора 30 минути средно темпо или да започна с бързо пък до където издържа.2.Чувала съм за разни препарати които помагат за горене на мазнини като Л-карнитин и други.Мога ли преди каланетика да взимам нещо такова.
Ами общо взето това са ми питанките,ако може да дадете едно рамо ще съм ви благодарна.Съвети и акъли също приемам. :kiss:

Гориш мазнините на крос-тренажора, докато си в зоната на горене на мазнини. По-новите модели ти я изчисляват автоматично след като си въведеш данните. Ако не е такъв - годините ти изваждаш от 220 и това е оптималния ти пулс. Вече за него пресмяташ 65%-75% и се стремиш пулсът ти да стои в тези рамки. Разбира се, трябва да си се консултирала с личния лекар преди да започнеш физическите натоварвания.
До 20-тата минута някъде за енергия се използват циркулиращите из кръвта захари и след това вече депата с мазнини започват да се топят. Затова е по-добре след ставане от сън и двойно кафе да се прави кардиото (крос-тренажора в твоя случай), но, отново да спомена, консултирай се с личния си лекар.
2 пъти каланетика и 3-4 пъти седмично по 30 минутки е добре. Отначалото може да започнеш с 15 и всяка следваща тренировка да добавяш по минута-две. Може да стигнеш и до 45 минути, или час, зависи от времето ти, дали не ти доскучава (аз винаги си пускам филм на телефона и времето минава неусетно) и разрешението на личния ти лекар, който сигурно вече намрази заради мен :)
Засега нямаш нужда от препарати. Добре е 2 месеца да караш без, нека тялото ти само се справя, пък на третия от тримесечния ти режим може да вкараш някакъв фет-бърнър или друго (дотогава ще си получила доста съвети и изчела каквото има по темата в сайта).
Едни гирички поне също няма да ти навредят, ако вкараш и 2 пъти седмично едно комплексче с тях и упражнения с тялото (коремни преси и т.н.), но щом си се спряла на каланетиката - ок, похвално е желанието ти.
Все пак е добре да напишеш в какво се състои този 90-дневен режим, за да те предупредим, ако нещо е много объркано и би ти се отразило зле...

16.01.09
11:01

Много благодаря за помоща и съветите.Личната лекарка верно ще я намразя заради тебе хахах(шегувам се)Имам зелена светлина от гинеколога,че вече мога да започна всякаки физически натоварвания(понеже раждах секцио).
На режима съм вече 9-ти ден и до момента съм -2,5кг.Което мисля че е добре.Нямам идея да сваля бързо килограмите и после да си ги върна двойно.
РЕЖИМА Е СЛЕДНИЯ-1ДЕН,БЕЛТЪЧЕН ДЕН(месо,млечни родукти и т.н.)
                      2ДЕН,БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА(леща,фасул,картофи,ориз и др.)
                      3ДЕН,ВЪГЛЕХИДРАТИ(ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ(БЕЗ БЕЛТЪЧНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС,КЕТЧУП ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ. В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР.БЕЛТЪЧНИ. МОГАТ ДА СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ,КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ,А СЪЩО ТАКА И СЛАДОЛЕД)
                      4ДЕН,ПЛОВОДЕ.
Всеки ден закуската е плод.Обяда е не по-рано от 12часа,а вечерята не по-късно от 20часа.Важно правило е количеството храна на вечеря да е на половина от това в обеда.
И така тези 4 дена ги редувам седем пъти и след това на 29ден само на вода.и после пак отначало.Общо взето това е режима  и основните правила към него.Честно казано е лек и в същото време дава резултат,но сподели и твоето мнение.

Повече от 1,5-2кг на седмица е почти невъзможно да се свалят (от мазнините в тялото). Всичко над това е излишна вода и, може би, малко мускулна маса.
В сайта има много диети, дори са класифицирани по раздели - отиваш в този за сваляне и четеш. Твоята е за дебелани, които искат лесната да се отърват от сланините до бала или сватбата, пък после...както те си знаят ;)
Както и да е - започнала си я, следи се какви ще са симптомите от нея, и ако няма проблеми си я изкарай докрай. После вече минаваш на някаква РБД (в сайта си пише какво е) и си хапваш редовно и т.н.
Има няколко мита в световен мащаб и един от тях е, че диета означава никакви сладоледи, шоколади и т.н. и много МНОГО оскъдно ядене. ТОВА НЕ Е ТАКА!!!
Дано каланетиката и тренажорът те увлекат и те приемем в клуба на активно спортуващите и след тези заветни 90 дена.

16.01.09
23:22

Ами в интерес на истината и аз искам по-бързи резултати защото вече толкова ми е писнало с тези килограми.Две години правих компромиси с тялото и себе си в името на това да имам дете,е постигнах целта си .Време е да помисля отнов за себе си.Не съм свикнала да съм такава прасица.Режима ми допада защото има възможност в определени дни да ядеш всякаква храна,но аз си налагам ограничения защото искам по-добри резултати,но в никакъв случай не гладувам ТОВА НЕ МИ СЕ ОТДАВА.
За спорта-обичам каланетика,аеробика,плуване ама фитнеса ми е ужасен.Едно време ходих само за потдържане на фигурата и като се нагъзя (с извинение )на някой уред и все някъв идиот се лепва и почва да ме занимава с глупости.И предпочитам да не ходя на фитнес,дразня се нещо.Плуването сега би било добре като възможност,но сега и с пистолет в главата неможеш ме накара да ида и да се съблека.Тюленски изпълнения няма да правя.
А бе общо взето придържам се към режима,каланетика и уреда в нас и дано даде резултати.Ще ми се до май месец да имам много по-добра визия,че тогава ще съм кума.Е па нема да се излагаме пред чужденците я хахахха.Дано успея.
Много ти благодаря за отговорите и вниманието ти.Стискай ми палци:)
П.п аз влизам във сайта все по нощите че през деня с лапето нямам много време ама сега като се поогледах тука май само пичове си пишат?Май съм се изтърсила на неподходящото място а?Е гати и резила.Голяма бяла птица.Сори. :red:

Мнението беше редактирано от mu6morok на 16.01.09 23:47.

17.01.09
14:11

казано от Oranje на 16.01.09, 10:13:

До 20-тата минута някъде за енергия се използват циркулиращите из кръвта захари и след това вече депата с мазнини започват да се топят.
.

Как има хора дето верват в тия дивотии?Като си на нвд или кето ми е мн интересно дали ще ти трябват 20 минути  за да се изчерпи  гликоген  ???А?  За кардиото рано сутрин на гладно е много спорна тема!

17.01.09
14:15

казано от mu6morok на 16.01.09, 23:22:

Ами в интерес на истината и аз искам по-бързи резултати и. :red:

Нали знаш бързата работа срам за маистора а и  мое да стане ио-ио ефект !!

18.01.09
01:14

Е добре де ама сега да ви кажа ептен ма омотахте.Тоя китук дето надух главата на мъжа ми да ми го купи кво да го правя.Кога да го карам.Сега му се яхвам ама на 20-та минути-пиши ме бегала.Може би постепенно ще свикна и повече...ама сега е зор работата.Мъжа ми само псува по уреда и вика -жена поне дрехите ще си закачам по него.Ама аз ще му докажа че си е струвала инвестицията.................. И НАДЪХВАНЕТО.АПЛОДИСМЕНТИ МОЛЯ.:)
а за бързите резултати-май месец кума ще ставам неща да се излагам.Знам че няма да са крайните килограми и форма от това което искам да постигна ама поне да замясаме на нещо че ся чупя апаратите(немогат да ме поберат в обектива)

Мнението беше редактирано от emzo на 19.01.09 07:24.

19.01.09
06:34

Аммм, щом не издържаш 20мин. просто намали степента на която тренираш върху уреда. Така ще ти е малко по-леко и ще издържаш повече.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1