Комбинация на няколко хранителни добавки ?

18.01.09
14:56

Здравейте,
нов съм във форума и бих се радвал ако ми обърнете малко внимание :)
Имам около 2години стаж в зала с двумесечно прекъсване в което нямах възможност да посещавам залата,но компенсирах в парка с лостове и успоредка.На 20год. съм,180см. 76кг.От както тренирам съм правил само един цикъл с креатин в средата на първата година-не съм приемал друи добавки.Изградил съм си режим на хранене и не съм усещал нужда от добавки.Целта ми е покачване на някое друго кило ММ.Сега реших да си помогна малко:)) Имам в наличност следните добавки:
1.Протеин Whey 100% на ON
2.Creatine 2500caps 300 капсули на ОN
3.Glutamine 1000caps. 240 капсули на ON
4.Mega size BCAA 1000caps. 400капсули пак на ОN
5.Animal Pack на Universal

Въпроса ми е следния: Кои от посочените добавки мога да комбинирам и по какъв начин? От прочетеното във форума си изградих следната програма за прием: Зареждащата си доза на креатина от 5дни по 20гр. след което 25дни по 2.5гр. преди тренировка и 2.5гр. веднага след.Заедно с креатина пия и 1гр. глутамин веднага след и преди лягане.Протеина сутрин и 30мин. след тренировка.За БЦАА-то и Анимала мисля да ги взимам след като мине цикала с креатин.?
Какво ще кажете? Има ли нужда да променя начина на приемане и комбинацията?И относно протеина и глутамина как да ги пия в почивните дни?
Мерси предварително :)

18.01.09
15:12

Ами протеина може да си го пиеш и в нетренировъчни дни по 2 дози ( зависи от финансите..) или само по 1 доза. Аз лично пия само по 1 - между храненията. Глутамина го пий не по 1 грам, а по 5 - заедно с креатина след тренировка и вечер преди лягане. Въпреки, че ти в протеина имаш доза глутамин, така че може в тренировъчен ден да пиеш само вечер глутамин(виж в аминокиселинния профил на протеина колко точно глутамин има в него, че не помня точно, но май беше около 4 грама в доза - така че когато пиеш 2 дози протеин може само 1 път 5 грама глутамин отделно, а когато пиеш 1 доза протеин - 2 пъти по 5 грама)

19.01.09
09:13

В протеина имам 5гр. глутамин в една доза.Не е ли много да пия по два пъти на ден по 5гр.глутамин и една доза от протеина пак 5гр. - общо 15гр. дневно ? И след цикъла как да пия БЦАА-то и анимала?Мога ли въобще да ги комбинирам по някакъв начин?

Мнението беше редактирано от power09 на 19.01.09 09:14.

19.01.09
09:48

В протеина няма 5 гр. Глутамин - така че си го пии отделно. Това е търговски трик. Както няма и BCAA - тези аминокиселини се получават от протеина но след определено време и ефекта е далеч от този когато се приемат допълнително в свободна форма.

19.01.09
10:14

казано от power09 на 19.01.09, 09:13:

Не е ли много да пия по два пъти на ден по 5гр.глутамин и една доза от протеина пак 5гр. - общо 15гр. дневно ?

Не е много, според мен даже е малко. Както ти каза Калоян Георгиев, не ги брой много-много тези 5 гр. от протеина.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1