Блендер?

ER

19.01.09
08:12

Тъй като често ме домързява да си приготвям нещо по-специално, а и нямам необходимото свободно време прибягвам до помощта на гореспоменатия уред. .Примерно 6 белтъка + 100г овес.
Интересно ми е обаче дали блендирането по някакъв начин повлиява на състава/усвояемоста на продуктите?

19.01.09
08:28

Не им влияе.

FZ

19.01.09
10:05

казано от eraziel на 19.01.09, 08:12:

Тъй като често ме домързява да си приготвям нещо по-специално, а и нямам необходимото свободно време прибягвам до помощта на гореспоменатия уред. .Примерно 6 белтъка + 100г овес.
Интересно ми е обаче дали блендирането по някакъв начин повлиява на състава/усвояемоста на продуктите?

Категорично НЕ !

Намислил съм и аз да си взема блендерче скоро :)

19.01.09
13:23

Аз си взех преди малко :)
Moulinex или както и да се пише там.

19.01.09
14:21

аз си купих преди 5 дена за 45 лв блендер 500 вата.главно заради изварата го взех,много ми върши работа и за протеини и за всякакви шейкове.бананите на вода ги прави :)

19.01.09
15:40

Според мен пък са пари на вятъра. Имам блендер от 5-6 години и откакто установих, че протеините само ги разпенва не го ползвам.

19.01.09
16:44

Аз го ползвам за приготвянето на сместа на палачинките, и за някои собственоръчни шейкове.
@Стоянчо-> зависи какъв е протеина ;)

19.01.09
17:33

Как, защо по-дяволите не съм си го купил туй чудо по-рано ?
Извара + вода и гъл гъл за нула време, после ми дращи на гърлото 1-2 минути, но по се ядва, отколкото да я хапвам :D

19.01.09
17:50

аа блендерите са супер.
аз до толкова съм се вманиачил че скоро ще си хвърлям пържлоите и зеленчюците вътре и тях ще пия на шейк :)

ER

19.01.09
18:06

За мен е от голяма помощ веднъж, защото спестява време и втори път, защото имам вредния навик да не дъвча много-много храната ...

П.С. -> Бихте ли хвърлили по едно око и на тази темичка - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35788/

19.01.09
21:37

казано от emzo на 19.01.09, 17:33:

Как, защо по-дяволите не съм си го купил туй чудо по-рано ?
Извара + вода и гъл гъл за нула време, после ми дращи на гърлото 1-2 минути, но по се ядва, отколкото да я хапвам :D

emzo и аз така виках като тебе като си купих.адски е полезно! и спестява супер много време.един съвет не правете като мен  - разбих 8 варени белтъци с доза гейнър и вода......Едвам го изпих! хаха няма такава гадост

22.01.09
16:24

един съвет не правете като мен  - разбих 8 варени белтъци с доза гейнър и вода......Едвам го изпих! хаха няма такава гадост

... е не, варени белтъци... ууф. май в Хит продаваха пастеризирани сурови белтъци, с тях става вкусно :)

22.01.09
16:30

казано от HeartCore на 22.01.09, 16:24:

един съвет не правете като мен  - разбих 8 варени белтъци с доза гейнър и вода......Едвам го изпих! хаха няма такава гадост

... е не, варени белтъци... ууф. май в Хит продаваха пастеризирани сурови белтъци, с тях става вкусно :)

Яйцата които си купувам/може би  150-200/на седмица УЖ са пастюризирани.Най-редовно намирам такива с 2 желтъка или такива без.Наскоро в едно имаше кръв! :( Как по дяволите да вярваш на българксото !!!

22.01.09
18:55

Наскоро в едно имаше кръв!

!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!
От къде тая кръв?? Да не се излюпи някое скоро

22.01.09
19:57

казано от HeartCore на 22.01.09, 18:55:

Наскоро в едно имаше кръв!

!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!
От къде тая кръв?? Да не се излюпи някое скоро

Незнам,но от майка ми знам,че има такива яйца с кръв -развалени.По великден някои хора намират понеже взимат много и то домашни.Просто дефект.Дефект който би трябвало да не стига до клиента, но уви.

26.01.09
08:07

И на мен наскоро ми се случи да намеря кръв в едно яйце - странно. Дано някои не намери пиле!!!!
Странно е кръвта да идва от ембрион, не знам въобще тези кокошки заплодени ли са, те се гледат просто за яйца и то в такива условия, че надали някои си прави въобще труда да им осигури петел.

26.01.09
12:47

Не бе, що, ако намерите пиле в яйцето ще е яко рентабилно - 2 в 1 :)

AZ

26.01.09
17:22

има ли нещо опасно с тази кръв,защото напоследък при мен зачестиха доста случаите при които в яйцата има някакви малки около 2-3 капчици кръв.Аз си ги хапвам и така.

29.01.09
21:04

Земите си домашни кокошки добра инвестиция :D:D:D

14.02.09
10:34

казано от Стоянчо на 19.01.09, 15:40:

Според мен пък са пари на вятъра. Имам блендер от 5-6 години и откакто установих, че протеините само ги разпенва не го ползвам.

Стоянчо,тъкмо се зарадвах че намерих тема с блендер,защото се чудех дали да си взема.Как така разпенва само протеина,и то само ти се оплакваш?Не го ли прави като хората..някой друг да има същият проблем? (защото това е главната причина да искам да си взема блендер-мързи ме да си бъркам протеина :) )

14.02.09
15:27

казано от Zlatin на 14.02.09, 10:34:

Стоянчо,тъкмо се зарадвах че намерих тема с блендер,защото се чудех дали да си взема.Как така разпенва само протеина,и то само ти се оплакваш?Не го ли прави като хората..някой друг да има същият проблем? (защото това е главната причина да искам да си взема блендер-мързи ме да си бъркам протеина :) )

Кое му е бъркането на протеина,слагаш в швйкър и друсаш 4-5 пъти това е.

14.02.09
18:30

мда,аз се реших ,утре отивам да грабна това :)

15.02.09
16:23

да споделя само...взех си въпросният блендер и съм мн0г0 д0в0лен :) разбива протеина перфектно (протеин + прясно мляко ) :) Ще станем големи приятели с блендера,хаха :{

15.02.09
16:40

казано от Zlatin на 14.02.09, 10:34:

Аз не се оплаквам, а споделям :) Факт е, че се разпенва брутално. Аз досега винаги когато съм пробвал става с адски много пяна. Виж сега, то и шейкъра си е показател, там също се пени пудрата на повечето протеини, които съм пил. Единствено без грам пяна (в шейкъра) са ми били Нектар, Оптимум Голд стандарт, Есенс.
Виж изварата става на айрян в блендера, което е отлично, ако не обичаш да я ядеш.

15.02.09
18:13

Не отлично а великолепно, няма друг начин да я консумирам.И всичко това благодарения на тази тема :P
Thank you people :D

16.02.09
20:16

Ако искате тука споделете някои продукти и рецепти за правене в блендер (незнам по какъв друг начин да ги нарека :) )
Имам 1 съученик барман и ми показа 1 шейк= става супер хубав :) -банан+мляко+течен шоколад+сладолед

ER

17.02.09
12:33

Мда, супер става, вече си го представям, бързи въглехидрати+наситени мазнини от млякото и сметаната, направо мечтата на всеки билдър :)

17.02.09
18:28

гледма да не си правя повече от 400 милилитра от тая субстанция на седмица,другото за нормалните хора :)

18.02.09
22:23

Който не го е шубе от суровите белтъци, ето един “Гилт фрии” сладолед

Нисковъглехидратната версия:
1. 5-8 белтъка
2. скууп протеин (15-30гр)
3. подсладител на вкус
4. 3-4 ягоди
6. аз добавям и малко ванлия и бадемов екстракт

Въглехидратната и висококалоричната:
1. белтъци
2. протеин
3. подсладител
4. банан, ягоди
5. орехи, бадеми
6. ... каквото друго мислите че подхожда.

EX

20.02.09
08:24

казано от Zlatin на 15.02.09, 16:23:

да споделя само...взех си въпросният блендер и съм мн0г0 д0в0лен :) разбива протеина перфектно (протеин + прясно мляко ) :) Ще станем големи приятели с блендера,хаха :{

пробва ли дали може да мели овесени ядки, че съм решил да вземам същият...

Мнението беше редактирано от exile на 20.02.09 08:25.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1