Има ли връзка между зрението и тренировките?

19.01.09
16:06

Днес след 4 упражнения за гърди седнах на една машина за корем(правя всеки път по 4-5 серии) и си гледам в огледалото и виждах по-зле от преди тренировката.И друг път съм го забелязвал,но не е при всяка тренировка.Горе-долу 1 час дори по-малко след тренировката зрението си се оправя.

Темата беше редактирана от QcK на 19.01.09 16:07.

19.01.09
16:54

Ако претренираш си е съвсем възможно (или просто много силова тренировка), но при нормална тренировка и хранене не мисля, че има каквато и да е било връзка. По компетентните да се изкажат, въпреки, че трудно биха ме убедили в противното :)

Мнението беше редактирано от ozo на 19.01.09 16:56.

19.01.09
17:07

Мисля, че причината е в увеличеното кръвно налягане.

19.01.09
18:01

Внимавай за правилното дишане при всяко 1 упражнение. Ако дишаш неправилно, повишаваш вътреочното налягане.

19.01.09
19:54

Баш това е Стоянчо!Точно това си мислех.На 2 упражнения и то най-тежките,които правя за гърди-лег и полулег с щанга не дишах при всяко поторение,а горе-долу през 3 което е грешка.Другия път ще внимавам повече.

21.01.09
23:15

Както във всяка кухина, така и при очните орбити действат биофизичните аксиоми за налягането :lol:
Но да слезем на земята - от дишането се оправя работата. Може и с капки за очи да пробваш, те са безобидни и облекчават зрението като цяло.
На мен пък ми заглъхва едното ухо, а допреди година нямах такива проблеми. Всичко е от барометъра

При повишаване на налягането в една система , експоненциално се променя обема на изолираните тела в нея. Логично е изменението на вътреочното налягане да повлияе на равнината в която е разположена ретината и фокуса да пада пред или зад нея и заради това по време и малко след тренировка като си напрегнат да недовиждаш. Сега като се замислих и на мен ми се случва

Мнението беше редактирано от introducer на 21.01.09 23:24.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1