Мускулна треска след два месеца непрекъснати във фитнеса

MA

15.01.09
19:08

Значи искам да питам нормално ли е след като от 2 месеца ходя на фитнес по 4 пъти седмично(понякога и 5) след някои по тежки тренировки да получавам лека мускулна треска.Отначало първата седмица-две бяха по тежки и след тва започнаха такива по леки които едвам се усещат и съм говорил с хора но има разминаване в мненията.Едни казват че трябва след тренировка да имаш лека мускулна треска на другия ден което показва че си правил нещо.Други пък казват че се стресирали мускулите което не е хубаво и в следствие на това се получава мускулната треска.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 19.04.11 11:02.

15.01.09
19:17

Трябва да, аз ако нямам мускулна треска на другия ден, значи нищо не съм направил...
къде по 5 пъти, много е. 4 да са ти макс.

15.01.09
19:39

Тренираш от 2 месеца и ходиш 4-5 дни в седмицата на фитнес?!
...
Иначе според мен няма нищо толкова страшно и лошо в мускулната треска. Може и да прозвучи странно, но на мен дори ми харесва като имам мускулна треска :-)

15.01.09
21:28

Естествено, че ще ти харесва...мазохист такъв! ;)
По темата: хубаво е да имаш мускулна треска. Това показва, че си разкъсал мускулните влакна. Имаше статия в сайта, прочети я.

16.01.09
16:56

казано от LttS на 15.01.09, 21:28:

Естествено, че ще ти харесва...мазохист такъв! ;)
По темата: хубаво е да имаш мускулна треска. Това показва, че си разкъсал мускулните влакна. Имаше статия в сайта, прочети я.

http://www.bb-team.org/articles/3308/

16.01.09
19:15

казано от HeartCore на 15.01.09, 19:17:

Трябва да, аз ако нямам мускулна треска на другия ден, значи нищо не съм направил...

И как стигна до този извод ?!

17.01.09
02:06

И как стигна до този извод ?!

от опит

17.01.09
09:05

Не е задължително да има мускулна треска. И това, че някой има мускулкна треска всеки път, далч не означава, че постоянно расте.

19.01.09
23:02

казано от Стоянчо на 17.01.09, 09:05:

Не е задължително да има мускулна треска. И това, че някой има мускулкна треска всеки път, далч не означава, че постоянно расте.

Така е, повечето трениращи мислят, че мускулната треска е сигнал за разтеж. Хроничната мускулна треска се дължи на микротравми в мускулните влакна, които са на различна дълбочина. При това разкъсване се освобождават много болкови медиатори, както от самите миоцити, така и от гранулоцитите. Продължителната треска се дължи на това, че влакната са на дълбоко и трябва повече време да се подобри кръвотока, който е нарушен от микротравмата.

Много добър подход е редуване на хладък душ с горещ душ, както и прием на слаби обезболяващи, блокиращи COX-1/2 , доказано е, че те разширяват кръвоносните съдове (дори и най-малките), а така притока на кръв се повишава и микротравмата се подобрява.

Добър подход е и . нар. myofascial release,който колеги лекари в САЩ прилагат- това се техники за пасивно разтягане на мускулите до класическите методи на спортен масаж.

20.01.09
10:05

А най-простия начин е малко сода бикарбонат около час преди тренировка :) . Аз тренирам от седем години и все още имам понякога мускулна треска след тренировка. Може и аз да съм мазохист, но нямам нищо против нея :cheese: . Освен ако не продължава твърде дълго, ако след втория ден не е започнала да отслабва, значи сте прекалили.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1