Въпрос от абсолютно начинаещ

20.01.09
12:27

Здравейте,
Аз съм на 29 години и през по – голямата част от живота си бях разплут и дебел тежах 122 кг. при моите 170 см. и като се има предвид, че никога нищо не съм спортувал можете само да си представите какво прасе бях, но както и да е. Миналата година реших да започна диета и за една година свалих 32 кг и сега тежа 90 кг. Все още съм дебел и изглеждам много зле имам голям корем. Реших, че трябва да започна да тренирам и за това реших да се обърна към вас с молба да ми кажете кой може да ми помогне.
Тъй като никога не съм тренирал си нямам никаква представа от нищо нито от това какво би било добре да взимам, нито как и по колко да тренирам. Знам, че би било глупаво от моя страна да се надявам, че някои ще тръгни да се занимава с мен тук във форума. Затова ви моля да ми кажете с кой би било най – добре да се посъветвам и дами даде най добър съвет какво, по колко да взимам, как и колко да тренирам, какво да ям и т.н. знам, че ще ми кажете, че във фитнеса ще се намери някой, който би ми каза, но честно казано не ми се рискува искам да е някой който наистина разбира. Преди време бях попаднал на едно предаване по СКАТ и там имаше един пич за водещ, който ме изумих с познанията си, не запомних как се казва, но ако се сещате за кой говоря и ако извършва такава услуга бих искал да се консултирам с него. Предполагам, че не е само той и ако има и други ще чакам да ми кажете.
Предварително благодаря

Ще ти издам една тайна. Има един сайт, където всичко е разделено така, че лесно да намериш каквото търсиш: www.bb-team.org
Вижда се, че искаш да свалиш килограми. Интересува те хранене и тренировка. Отиваш в раздела за хранене и търсиш подраздел за сваляне на килограми. Отиваш в раздел тренировка...чаткаш вече, нали ;)
Във почти всеки фитнес има много по-дебел от теб и инструктор. Първият ти служи за егото, вторият ще ти помогне - затова е там. Струва си да отделиш още 20-30лв на месец допълнително...
Няколко неща, които ще ти е от полза да знаеш:
1) Не може да отслабнеш на едно място - тялото сваля сланинки отвсякъде.
2) Не може да качваш чисти мускули, докато в същото време гориш мазнините.
3) Правилно хранене и никакви добавки има много по-голям ефект от точните добавки и лошо хранене.
4) С програма за маса може да свалиш, а с програма за релеф да качиш - всичко зависи от храненето.
5) Дай си минимум 2 седмици, за да видиш дали дадена програма работи за теб.
6) Коремните преси стягат мускулите на корема, което ги прибира малко навътре. Паласките сланина обаче си оставят - те се топят от диетата, не от пресите.

Като начало може да започнеш с кръгова тренировка и кардио 3 пъти седмично. Така поне 2 месеца. Дотогава ще знаеш какво точно да питаш тук и ще получиш много по-ориентирани към целите ти съвети...

УСПЕХ!

20.01.09
13:34

Благодаря за съвета, но аз имах предвид да се срещна с професионалист, който да ми състави меню, програма и дами кажи какви добавки да взимам. Знам, че във всеки фитнес ще се намери кой да ми направи някаква програма, но аз искам да е човек, който си разбира от работа и се занимава с това. Молбата ми по скоро е, да ми кажете с кой ще е най – добра да се консултирам. А и знам, че това се заплаща и за миг не съм си помислил, че някой ще го направи безплатно. Искам когато правя нещо да знам, че го правя както трябва.

Мнението беше редактирано от BratNov на 20.01.09 13:36.

Никой не може да те погледне и да ти каже кое ще работи при теб. Има основни правила, които се спазват. Достатъчно добрият инструктор знае това, дава ти примерна програма и диета, следи те и променя храненето и/или тренировките  така, че да доизпипа всичко. Това предполага по-чест контакт с клиента му. Ако не искаш догодина да се пуснеш на Републиканското, а просто едно добре оформено тяло - почти всеки инструктор във фитнес-центровете от среден и по-висок клас може да ти помогне.
Най-добрият инструктор?!? Сигурен съм, че не си се консултирал с Михаел Шумахер когато си си купувал кола, нито звънкаш на Бил Гейтс всеки път, когато си пускаш компютъра...
И остави добавките на мира, можеш спокойно и без тях, или поне първите месеци. Все пак се изясни със себе си какви са ти целите - да изглеждаш добре, да участваш на аматьорско ниво в състезания или да станеш професионалист...

FZ

20.01.09
14:44

казано от BratNov на 20.01.09, 13:34:

Благодаря за съвета, но аз имах предвид да се срещна с професионалист, който да ми състави меню, програма и дами кажи какви добавки да взимам.

Ето ти един
http://www.bgfit.com/
И още един
http://www.galinkolarov.com/contact.html

20.01.09
18:03

Оня пич от скат се казва Недик Недев. Мисля, че е инструктор във фитнеса на стадион “Славия”.

20.01.09
20:30

казано от FZKTWGS на 20.01.09, 14:44:

казано от BratNov на 20.01.09, 13:34:

Благодаря за съвета, но аз имах предвид да се срещна с професионалист, който да ми състави меню, програма и дами кажи какви добавки да взимам.

Ето ти един
http://www.bgfit.com/
И още един
http://www.galinkolarov.com/contact.html

Не че искам да правя реклама, но можеш да се обърнеш и към Белчо ( Питона ). Недоволни клиенти от него не съм чул да има.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1