17.01.09
17:02
Здравейте, не знам дали е тук мястото на темата, при положение че тук е форум за фитнес, но съм длъжен да попитам.
Та, не бях играл футбол от много време и днес реших да компенсирам. Ритах към 2 часа и половина с малки почивки, като всичко мина нормално. Но сега като се прибрах, осъзнах че не мога да движа палеца си на десния крак нагоре. Мога да го движа надолу, но на горе не. Като го мърдам с ръката си, нищо не ме боли. Всъщност не мога да вдигам най-крайната част на палеца. Единственото което е, че ми се е образувала малка грипава кожичка в ляво на палеца, но това често ми се получава, като се натоварвам. Иначе нито е подут нито нищо... Възможно ли е да съм скъсал някакво сухожилие и тази травма да ми остане за цял живот? :( В понеделник чак ще ходя на доктор.
Edit; Сега се разрових из нета и разбра че има лечение. Едното е много почивка, другото е някаква шина на палеца да я нося 10 дни а третата възможност е операция. Все пак някакви съвети какво да правя сега, часове след контузията? Ледени компреси?
Темата беше редактирана от fqls на 17.01.09 17:45.
Най-добре след такава контузия е почивка и обездвижване!
Ако има синина или подутина, може да се сложи лед, иначе няма смисъл.Ако има силна болка, можеш да вземеш слабо обезболяващо- диклак, например, но малък прием, докато отидеш на лекар!
Незабавна консултация с ортопед-травматолог, ако имаш нужда от специалист, аз бих ти препоръчал няколко в СФ, но наличен, за да няма реклама!
Мерси за отговора, но бях забравил да напиша, че вече всичко ми мина. Както каза, направих си голяма почивка, и вече съм добре.
казано от fqls на 20.01.09, 13:48:
Мерси за отговора, но бях забравил да напиша, че вече всичко ми мина. Както каза, направих си голяма почивка, и вече съм добре.
Защо всеки си мисли,че когато болката е отшумяла значи на 100% си излекуван!Много хора бъркат и продължават с тренировките.Дай си още почивка.