Mнения/Корекции по хранителния ми режим.

ER

19.01.09
14:56

Няма да се впускам в описание на подробните съставки във всяко хранене, а по-скоро да споделя как е разпределен калорийния ми прием за деня. Разделям деня на четири основни фази - Енергийна, Анаболична, Растеж и Останалата-част-от-деня...
Енергийна - по време на тренировка - 0.4г протеин и 0.8г бързи въглехидрати / кг тегло разредени с достатъчно вода - в моя случай масата е 110 килограма. Бъркам и разреждам до 1.5 литра. Суроватъчен протеин + малтодекстрин. Изпива се с равномерно темпо за 60 минути тренировка. Анаболична (АФ)- първия час след тренировка. Същия микс като по време на тренировката, отново изпит равномерно за 60 минути. Растеж - в продължение на 6 часа след АФ - 1:1 протеини и бавни въглехидрати... Белтъци с овесени ядки, спагети с пилешко месо и други комбинации от сорта, разделени на 2 или 3 малки порции през 3 или 2 часа съответно... Останалата част от деня - запълвам с протеин + мазнини ... Риба тон + зехтин, ядки, кисело мляко и т.н. Запълвам дупката до достигането на необходимия калориен баланс за деня...

Калориите: След дълги сметки според калкулаторите в бб.ком достигнах до леко дратичната цифра от 4500 ккал/ден. Тъй като смятам да свалям реших да почна с 500 ккал дефицит и след като видя ефекта да преценя дали има нужда от корекции. Разпределени са по следния начин:
ЕФ: 528 ккал
АФ: 528 ккал
РФ: 1792 ккал
Останала-част-от-деня:1151 ккал

Разделен на компоненти дневния ми прием е 400г протеин, 400г въгл. и 89г мазнини.
Протеина е основно от суроватка + яйчни белтъци.
Въглехидрати ~ 180г Малтодекстрин + овесени ядки/спагети/пълнозърнест ориз
Мазнини - риба/ядки/зехтин

Добавките които взимам са:
Kреатин Монохидрат- 5г преди и 5г след трен.
Глутамин - 8г преди и 8г след
Таурин - 2г преди и 2г след
Омега 3 - 3х2000мг  закуска/обяд/вечеря
Трибулус - 3х650мг закуска/обяд/вечеря
Оптимен на ОН 3х1 закуска/обяд/вечеря
Ксенадрин ЕФХ според предписанието (2 сутрин на гладно + 2 в ранния следобед)

Как я намирате, недостатъци, неща за доизпипване?

Темата беше редактирана от eraziel на 19.01.09 15:03.

Здрасти!!!
Направо тук ше ти отговоря, понеже си ме питал.
На мен не ми е силата в хранителните режими, там по скоро Владимир Недков от екипа трябва да питаш, но понеже си ме питал и си ми стара дружка, нема как да не ти отговоря :) Ще го направя в темата та ако греша нещо колегите да помагат.

1. Целта ти е сваляне, така ли? В този случай съотношение В/Б/М приблизително 4/4/1 на килограм телесно тегло не идва ли малко повече? Какъв режим е това, според мен клони към високовъглехидратен? Като при това немалка част от въглехидратите ти са бързи... Лично аз не отхвърлям бързи въглехидрати около тренировка, даже съм ги препоръчвал, но не и за сваляне... Но ти имаш доста... Освен споменатите от теб такива със сигурност има в млечните продукти, а могат да се произведат и от скорбялата/малтодекстрина и на други места...

2. Виждам страшно много добавки. При тегло 110 кг. и опит за сваляне наистина ли е наложително да пиеш креатин и бърз протеин? Дано не ти прозвучи като човек от старата школа. Ясна е идеята за задържане на мускулите, но ми се струва че при такъв прием и това... Идва в повечко? Специално креатинът е много склонен да задържи вода. А пр итолкова висок прием на хранителни вещества лично за мен протеинът губи смисъл.
Хеле пък комбината, която виждам, креатин - глутамин - трибулус... На мен ми е позната като светата троица на качването, а няма такова нещо като едновременно качване на мускули и стопяване на мазнини... Поне не и в близките години тренировка за тебе. А ти явно гониш по - бърз резултат.

3. Ако искаш по - добра програма е важно да знаем биометричните ти данни. Ръст, години, порцент мазнини ако знаеш, някоя и друга обиколка, колко време мислиш да си на режим или търсиш постоянен...

Като цяло аз виждам една добре сметната обмислена и комбинирана програма. Нямам съмнение, че е обмисляна и смятана до последно с голяма точност, личи си. И пари и време ще вложиш в нея, гледам че не пестиш, коеот е добре :) Моите опасения са само да не би да ти трябва нещо малко по - силно.
Не разчитай на добавките и ксенадрина за свалянето. Ксенадринът имаше нещо подобно на ефедра, нали? Нещо като хидроксикът или термо табс беше?

За да се знае със сигурност какво точно ще постигнеш може би е добре да споменеш тук и как точно тренираш! Има съществено значение... Макар че темата е храненето и разделът е такъв, подходът следва да е по - ... синергичен.
Поздрави!

ER

19.01.09
20:24

Здравей :)
Да, целта е сваляне, но не търся ефекта “уау” по-скоро да се реформирам бавно и полека... Какъв режим е
... не мога да ти отговоря, докато си го съставях следвах една статия от редактор на бб.ком, там видях
въпросното разделяне на деня на фази и т.н. За добавките - ми не знам защо ти се струват много, то
напрактика си е витамини + омега + CGT,което заедно с трибулуса взимам точно като превенция на
разграждането на мускулна маса, която и без т’ва ми е дефицит -> % мазнини - 29 (chuckle) ... А протеина и
малтото, които пия на шейкове по време на и в часа след тренировката са включени в сметката с калориите,
ако ги изрежа ще направя е’ати дефицита, а и съм склонен да вярвам, че в тези фази организма наистина има
необходимост от тях :)
КсенадринЪТ е на свършване и чакам тази седмица да ми донесат Анимал Пъмп и Липо6х, ще заменя с тях
креатина преди тренировка и ксенадрина. Следващия понеделник ще ми донесат и 100% казеин на ОН и омега 3-
6-9, с които смятам да заменя омега 3 или да ги комбинирам.
Като говориш за нещо по-силно, за поголям калориен дефицит ли става въпрос, или не съм разбрал правилно?
За данните - 182 см, 110кг, 29% мазнини (според кантарчето), съдържание на вода - 44 преди тренировка,
ниско е, ама гледах, че за моя процент мазнини и студения климат (-5 до 0 градуса) е що-годе нормално.
Приема на вода на ден ми е може би около 8-9 литра... Вечно си ходя с шишенцето :) тренирам ... всеки ден,
предимно следобед.
Режима ми е следния:
1ви ден Рамо + Трицепс - Раменни пpеси, разтваряне на дъмбели встрани с изпънати ръце, вертолет,
издърпване на скрипец за задно рамо + лег тесен хват, придърпване на вертикален скрипец с въже, дъмбел зад
глава, всичко е 4х12 повторения
2ри ден Гръб + корем - вертикален скрипец, долен скрипец, чукове, гръбни преси 3х15 + коремни преси 3х20
голям наклон + повдигане на краката от лег 3х20, останалите са 4х10-12
3ти ден Гърди + бицепс - лег, полулег, обратен полулег с дъмбели, кросоувър за скрипец + ЕЗ-щанга от
стоеж, скот с дъмбел, концентрично с дъмбел - 4х12 всичко
4ти ден кардио - 60 мин крос тренажор, умерено темпо, горе-долу 500 ккал разход (според уреда)
5ти ден - Сначале ...
Днешния ми прием на храни:
              кол.  Прот.  Въгл.  Мазн.  Ккал
Аctivia           460   4.4   5.4   3.4   321.08
walnuts         50   15.2   13.7   65.2   351.2
Tuna Fish Rainbow   180   23   0   1   181.8
olive oil           30   0   0   100   270
oats             150   14   56   7.5   521.25
egg white           300   10.5   1   0   138
protein powder     150   80   4   6   585
maltodextrine     190   0   94   0   714.4
Тотал:        241   303   100   3082.733
Днес тренирах много късно - 7:30 и затова съм малко назад с калориите
Остава ми още едно хранене 1:1 въгл:протеин и казеин преди лягане ...

За CGT-то и трибулуса мога и да ги спра, и да ги почна наново Април, когато смятам да съм стигнал 15-20% мазнини и да приключа с чистенето засега. Не целя страшен релеф, просто да съм в нормата  :)

Поста стана доста дългичък, извинявам се за което, за правописните и пунктоационни грешки също...

Мнението беше редактирано от eraziel на 19.01.09 20:30.

19.01.09
20:47

Такава голяма боза си сътворил, че още я проумявам.
Какви въглехидрати бе мен ?
1:1 п:в преди лягане ?
Какво е това активиа ? Не ми отговаряй знам какво е, но няма място в режим за сваляне на тегло.

Много неща имаш за коригиране.Сядай и чети.

Ами... не точно калориите съм казал, че са ти много, не съм ги смятал колко са и доколко ти отговарят, просто 4 гр, протеин и 4 въглехидрати + 1 гр. мазнини на килограм телесно тегло аз мен е по - скоро в графа ВВД(който не е най - удачното за сваляне, особено при по - пълни хора ,с висок инсулин), каот към тях ти добавям бързите въглехидрати и косвените им източници - малтодекстринът доколкото знам лесно се разгражда до глюкоза.

После, аз лично смятам че в режим на сваляне хранителни добавки като протеин и креатин и изобщо такива за качване са излишни и по - скоро са маркетингово наложени, отколкото необходими. Ти си знаеш. Но според мен а и според литературата, която ползвам - медицинска - няма начин в метаболизма на мускула да преобладават анаболните процеси, а във всичко останало - катаболните и това да се регулира чрез хранене и хормони...
Спадът на мускулните клетки(ако са били “надувани”) е сравнително неизбежен. Обемът на мускулната клетка обаче намалява от:
- намаление на обема на митохондриите, може би и броя им
- намаление на вглехидратните запаси
- изхвърляне на водата
Много малка и много късна част от намалението на обема е разграждане на свободните белтъчини. Те се разграждат най - бавно, най - калпав ресурс на енергия са и запасите им са най - малки.

Така че според мен чак такава нужда от въглехидрати и добавки за качване при сваляне човек няма. Плюс това диетата слабо влияе възстановяванеот на микротравмите, т.е. тренировката и нейните микроразкъсвания пак ще си доведат до миофибриларна хипертрофия, но може би по - бавно, а ще загубят от саркоплазмената.

Давам ти теоретичен модел. Вече ти си знаеш. Според мен с такава подробна диета ти доста си мислил по въпроса.
Освен това аз виждам драстична разлиак в приема ти днес и приема по принцип. Така ли правиш обичайно?

Отново ти казвам: обърни се към колегата Владо Недков.
Поздрави!

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 19.01.09 20:54.

ER

19.01.09
21:34

Emzo, мерси за обоснованото и изпълнено с информация мнение :bowdown:
Лягането няма да е преди 2-3 днеска, завъртя ми се целия ден ...
Разлика в приема за деня няма да има, освен часовете на съответните хранения. След като си цапна и казеина преди да си легна ще си ударя пак 4к...

Относно добавките и дали са необходими в моя случай са по-ефтини от колкото естествения източник - 1 кг пилешки гърди е 8 еур, 800г протеин 80:6:4 е 12 еур  ... кое е по-изгодно ... Ям и  месо, риба, яйца и млечни продукти но ако трябва да си набавя 400гр от естествен източник - няма да стане ... Вариант е да намаля въглехидратите и да вдигна мазнините, по-добре ли ви се струва?

Както и да е, аз се тегля всеки ден преди тренировка на кантар, който ми показва % мазнини, тегло, вода и т.н. Така че след първите 2-3 седмици, примерно, като имам някаква база и знам как ми влияе този режим мога и експериментирам и да видя как ще ми се отразят промените...

Ето 2 от статийките, на които е г/д базиран режима:
http://www.bodybuilding.com/fun/hugo29.htm
http://bodybuilding.com/fun/berardi54.htm

Мнението беше редактирано от eraziel на 19.01.09 21:48.

Човек, ти си си взел решението, що ни питаш :)
По - добре кажи резултата накрая.

Честно казано западните сайтове са ни бенчмаркинг, но мен ме изумяват твърдения от типа: “Креатинът е чудесна добавка за сваляне, защото ускорява анаболните процеси и освен това поддържа клетката хидратирана”...

Т.е. баш си е анаболна добавка в катаболен процес и задържа вода, само че кой знае защо тука това се твърди че е положително за сваляне??? Ха сега де...

Значи, да ти кажа някои неща, които според мен не ги пише в статиите и ти куцат, колега.
Целта на свалянето е да гориш мазнини. Поне аз така я разбирам, предполагам че не си щангист който се опитва да си влезе в категорията...

Когато гълташ креатин, той се включва в първичния, т.нар. анаеробен цикъл на енергията.
Глюкоза - Креатинфосфат - Аденозинтрифосфат.
Това е ОСНОВНИЯТ и най - лесен за клетката цикъл на енергията. Тя се освобождава чрез прехвърляне на фосфорен атом от сложна и нестабилна, но високоенергийна връзка.
Тази система директно задейства “приплъзването” на актина и миозина, т.е. мускулното съкращение.
Какво следва от това, като вземаш креатин?
Потребностите на клетката от глюкоза се увеличават. Увеличава се анаеробният й капацитет. Оттам и усещането за “сила” от креатина.
НО:
Организмът остава на най - лесният източник на енергията: анаеробният. връзката е директна и при това има свойството да се САМОВЪЗСТАНОВЯВА, т.е. с наличието на глюкоза в клетката например креатинфосфата отдава атом, Аденозиндифосфата се възстановява до АТФ и работата пак може да започне.
Този, който задържа водата в клетката в случая е ГЛЮКОЗАТА. Не креатинът, а “привлечената” от него навътре глюкоза задържа водата в клетката. Причината: задържане на осмотичното налягане и хомеостазата на клетката. Защото именно солите и глюкозата са ключов фактор за осмозата и водното равновесие на клетката.

Резултатът:Засилен анаеробен цикъл в една среда, неблагоприятна за горене на мазнини. При този цикъл МАЗНИНИ НЕ СЕ ГОРЯТ. Изключението е само при един доста сложен процес при който мазнините или мисля че съставящите ги глицериди се разпадат и преобразуват в глюкоза, но това е много труден процес, в смисъл, че коста на организма доста време и енергия и определено не е приоритетен. По - скоро касае стресови ситуации.

————-

... а какво се търси при свалянето.
При сваляне най - често се търси бързо да се премине от анаеробен в аеробен цикъл. В аеробният цикъл запасите на АТФ синтезата са отслабени и клетката задейства “паралелна енергетика”. Мазнини се отделят от мастните клетки и влизат в мускулните митохондрии, където биват “изгорени”, т.е. свързани с кислорода и разпаднати до по - нискомолекулни съединения, вкл. и вода.
Поради тази причина много тренировки за отслабване включват силова + кардиофаза. Силовата фаза атакува атф и му топи резервите, кардиото - задейства горенето.

Да се върнем на изхода.
ТИ КАКВО ПРАВИШ.
Вземаш креатин + доста въглехидрати.
Т.Е. ОСТРО ПОДПОМАГАШ АНАЕРОБНАТА ФАЗА.
Което предполага, че затрудняваш аеробната и търсеното от теб горене на мазнините. Макар че по принцип 1 гр. мазнини дават повече енергия от 1 гр. въглехидрати, това не е абсолютна истина. Защото за разработване на въглехидратите клетката разполага с верига, вкл. и химически източници, за която й липсва само глюкозата, която се намира в кръвта. Да, но за разработване на мазнините клетката има само органела, и вече следва задействане на механизъм за обезпечаване на мазнини и кислород, т.е. всичко идва отвън. Това е енергоемко и не на последно място - по - бавно; именно поради тази причина мускулът обичайно ще “предпочете” енергията на глюкозата.

Каот естествено затова те питам и как тренираш. Ако правиш триразово щанги въглехидратите ти може и да са малко... Също и ако вземаш правилните стероиди...

Затова аз лично смятам: намали въглехидратите и спри креатина.
По - ясно не зна мкак да ти го кажа.
Нови приложения на добавките ще измислят. Но не вярвам да измислят нова биология.

Вече оттам нататък ти си знаеш. Щом тази диета те мотивира, прави я.... По - добре да правиш нещо грешно, в коеот си убеден, отколкото нещо правилно, в което не вярваш, особено ако е начин на живот....

Къде тренираш между другото?

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 20.01.09 07:44.

20.01.09
08:20

Няма значение, че си лягаш към 2-3.Вечер ти е бавен метаболизма.
Друг е въпроса, че с този режим (късно лягане-късно ставане) го забавяш още.

ER

20.01.09
09:30

Тренирам в Хелзинки, тук уча/живея през по-голямата част от годината.
Относно късното лягане/късно ставане - не е обичайният ми ритъм, просто понякога се случва и ми е напълно ясно, че не влияе добре на метаболизма. В идеалния случай се опитвам тренировката ми да е около 1-2 следобед. Не очаквам свалянето на мазнини да дойде от разграждането им по време на тренировката. Ако беше така щях да правя всеки ден по 1 час кардио и да приключа въпроса. По-скоро разчитам на крайния отрицателен калориен баланс. За сега вече няколко дена се чуствам доста добре. Имам си енергия във фитнеса, дори повече от обичайното, тъй като по време на тренировка пиех вода, а преди и след - шейк - протеин с банан, така го усещам по-добре, далеч не съм анемичен както при минали режими за сваляне на тегло. Темата пуснах за да знам в какви насоки да се опитам да потърся оптимизиране на режима, а не за генералното му променяне.

Ето тука един примерен храноден:
Ставане в 7:30
8:00 - закуска - 50гр орехи + 200г яйчен белтък, приготвен без мазнини +2г омега3
10:00 - 180г риба тон(консерва) 180г + 30г зехтин
12:00 - 150г пилешки гърди + 2г омега3
13:00 - трен. , 40г протеин + 80г малтодекстрин шейкър 1.5 литра, равномерно през тренировката
14:00 - 15:00, същия шейкър като по време на тренировката
16:00 - 100г овесени ядки + 200г мляко + добавена пудра до постигане на 1:1 в/п
18:00 - 80г пълнозърнести спагети + 200г белтък + 100г пилешки гърди
20:00 - същото като в 18
Казеин преди лягане

Вода за целия ден ~ 9-10л

Знам, че не е хубаво въглехидратите да са следобед, но за да ги изместя трябва да тренирам сутрин, а нямам възможност.
Иначе, според мен, идеалния вариант би бил сутрин тренировката  към 10, с въгл приключвам до 5, след това са протеин+мазнини до заспиване.

Мнението беше редактирано от eraziel на 20.01.09 10:24.

В Хелзинки нема да ми е лесно да тренираме заедно.
Щото гледам ,че си писал Бургас отдолу, та затова те попитах.

Дерзай, баце. Опитай, па след месец ако нема резултати може да се върнеш пак на постовете тука.
Но според мен този режим може и да е точно сметнат, но не е много добър. Ако не стане, опитаи ВБ - НВД ; ВМ - НВД, балансиран режим... некъде там е истинта при тебе според мене.

Поздрави!

ER

20.01.09
11:01

Mда, предположих, че за това питаш, просто по времето, когато съм се регистрирал наистина там живеех :)

20.01.09
11:08

Ще бъда възможно най-кратък.

Приложи си стандартно НВД или РБД
От добавките:
- протеин
- ВСАА
- термоген, варианти много, Ксенадрина не става за нищо !
- намери си Bacopa Monnieri и пий вече преди лягане
- ако до началото на 3ия месец не си изчистил, както искаш и си на поне 25 години - трибулус, по-рано няма смисъл
- креатин няма смисъл, само ако се филмираш от загубата на сила, но тогава не монохидрат ами кре-алкалин или СЕЕ

20.01.09
18:28

Всъщност идеята ти до колкото разбирам от статиите е да преминеш от ВВД на РБД или НВД постепенно като намаляш всяка седмица калориите.  Щото от първия пост много много не става ясно. Това, което си писал “500 кал дефицит” те не са ти дефицит, а просто по-малко от сегашните, които приемаш. Дефицит щяха да са ако беше на отрицателен калориен баланс. А 4000 кал за стандартно трениращ веднъж на ден човек пък бил той и 110 кила са си пак бая. Те и двете статии не са лоши сами за себе си, но не е ясно дали комбинацията от двете, както в твоя случай ще даде желания резултат. Защото диетата от едната статия е съвсем различна от диетата в другата, и изобщо не знам дали този начин на nutrient timing от втората статия е подходящ за getting lean. Особено ти както си го модерирал за собствените си нужди с тези много късни въглехидрати и никакви сутрин.

ER

20.01.09
18:44

Kaто съм написал 500ккал дефицит съм имал в предвид, че съм 500ккал под енергийните нужди на организма за деня (според въпросния метод на изчисление) ->

Body Weight                       110
Fat Percentage                     30(28.8 currently :D )
Resting Metabolic Rate             2194 = muscle mass*22 + 500
Activity Coefficient                 1.6
RMR+Activity Cost                   3510.4 = RMR * AC
Exercise Coeeficient                 6
Exercise Activity                     660 = EC*BW*duration(hours)
RMR+AC+EA                         4170.4
Thermic Effect of Food             329.1 = RMR*0.15(high-protein intake)
TOTAL                             4499.5
Daily Defficite                       500
Daily Intake                         3999.5

ER

21.01.09
07:43

казано от emzo на 20.01.09, 11:08:

Ще бъда възможно най-кратък.

Приложи си стандартно НВД или РБД
От добавките:
- протеин
- ВСАА
- термоген, варианти много, Ксенадрина не става за нищо !
- намери си Bacopa Monnieri и пий вече преди лягане
- ако до началото на 3ия месец не си изчистил, както искаш и си на поне 25 години - трибулус, по-рано няма смисъл
- креатин няма смисъл, само ако се филмираш от загубата на сила, но тогава не монохидрат ами кре-алкалин или СЕЕ

Относно добавките ...
Протеина е ясен, BCAA + АА (имам по 1 опаковка от ОН БЦАА и ОН СуперА 2222 софт) аз лично ги виждам като малко “козметични” съплементи, тъй като за да има осезаем ефект човек трябва да взима 2ни и 3ни дози спрямо предписаното (поне аз така си мисля. Според предписанието или?
За термогена вече съм писал, че съм си  поръчал липо 6х и като дойде ще сменя ксенадрина с него, въпреки, че не съм съгласен, че не става за нищо... (аз поне съм го пил и знам какво говоря)
Билката няма от къде да я намеря освен да отида при някой фармацевт да си я поръчам и да ми свалят 4-5 кожи :)
Трибулус, креатин и т.н. - заедно с липото ще дойде и анимал пъмп и ще видя дали да ги взимам сега или може би след като стигна някакъв задоволителен за мен % мазнини - около 15 и се опитам да почна да качвам мм с минимален ръст на мазнините ...

21.01.09
16:43

казано от eraziel на 20.01.09, 18:44:

Kaто съм написал 500ккал дефицит съм имал в предвид, че съм 500ккал под енергийните нужди на организма за деня (според въпросния метод на изчисление) ->

Body Weight                       110
Fat Percentage                     30(28.8 currently :D )
Resting Metabolic Rate             2194 = muscle mass*22 + 500
Activity Coefficient                 1.6
RMR+Activity Cost                   3510.4 = RMR * AC
Exercise Coeeficient                 6
Exercise Activity                     660 = EC*BW*duration(hours)
RMR+AC+EA                         4170.4
Thermic Effect of Food             329.1 = RMR*0.15(high-protein intake)
TOTAL                             4499.5
Daily Defficite                       500
Daily Intake                         3999.5

То пък и аз не съм ти прочел поста като хората. Мда с 1,6 AC, което предполагам е някаква по-сериозна физическа активност през деня така излиза.

21.01.09
17:00

Брех, 1.6 ???
Я да видим каква ти е тренровката ?

ER

21.01.09
17:17

“Брех”, виждам, че дори не си си направил труда да ми прочетеш мненията :)
Иначе днес трябваше да правя кардио (по принцип), но освен 30мин кардио сутринта следобяд тренирах Рамо+Трицепс от горенаписаната програма следобяда...

21.01.09
18:24

Като цяло да, не съм ги чел обстойно.
Всъщност по коя формула е този коефициент ?

За мен слагам 1.375 коефициент при 4 дни в залата и всеки ден кардио, даже за 2 седмици са 2фазови кардио тренировките.

ER

21.01.09
18:39

http://www.bodybuilding.com/fun/berardi41.htm
Според тази “формула” са смятани калориите.

21.01.09
19:13

Така, изчетох я внимателно, сметнах и спрямо формулата на Бенедикт ми дава ~1000калории отгоре.
Аз си направих изводи ;)

21.01.09
19:29

Ми тя статията е озаглавена Massive eating:). То по принцип би трябвало начините на изчисление да важат и за изчистване, ама нищо чудно Берарди да е позавишил коефициентите като за undereaters и skinny guys.

ER

21.01.09
19:55

Мен не ме интересуват калориите, тях мога да си ги уточня с времето като виждам променя ли ми се теглото и в каква посока, интересува ме какво лошо има в консумиране на бързи въглехидрати по време и веднага след тренировка, бавни такива в следващите часове, през които, според статията, са необходими за възстановяване на мускулните влакна и т.н. пък били те и вечер, когато метаболизма е забавен, кво лошо, те са бавни, ше ги забавят още малко - според мене просто организма ше си има стеди флоу от малки количества карбс когато има нужда от тях... а за к’во са ми да ги надъня на НВД-то тея всичките карбс сутринта, като отида в 6-8 вечерта да тренирам няма никой, тепърва почваме да разграждаме БАВНИТЕ въглехидрати, дето съм ги изял 1 час преди това и до каква степен ше бъде ефективно възстановяването и опазването на мускулите ...

Мнението беше редактирано от eraziel на 21.01.09 19:58.

21.01.09
20:13

Точно калориите те интересуват.
Като не искаш НВД мини на РБД, но просто като съвет - въглехидратите нямат място вечер в режима ти.Дори и след тренировка.

ER

21.01.09
20:19

Казал съм, че количеството калории ЩЕ СЕ УТОЧНИ С ВРЕМЕТО, като виждам на къде се движа с bf%, а не, че ще ям колкото искам, щото калориите нямат значение. Ама ако не ти се чете спри и да пишеш, само си губя времето да отговарям с други  постове, които отново не четеш ;)

21.01.09
20:52

Успех, ще ти трябва.Аз съм до тук.

ER

21.01.09
21:37

Живи и здрави ;)

Казал съм, че количеството калории ЩЕ СЕ УТОЧНИ С ВРЕМЕТО, като виждам на къде се движа с bf%, а не, че ще ям колкото искам, щото калориите нямат значение. Ама ако не ти се чете спри и да пишеш, само си губя времето да отговарям с други  постове, които отново не четеш

Колега, аз ти написах три тома литература ама не видях резултат или коментар.
Питах те за тебе за някои неща, не ми отговори...
Съвсем ясно ти обясних драстични - според мен ,а и според колегата - грешки.
Формулата не я знам и не съм чел всички статии и подстатии, които си публикувал естествено, знам физиологията. Като видя, че някоя статия или режим почва да противоречи, спирам да чета.

Кръстил си темата “корекции и мнения”, ама не чуваш нашите единодушни мнения и корекции.
Темата става тъпчене на едно място.
Аз ти казах: направи каквото си решил. Ти си го решил и то твърдо, което е чудесно начало.
Казваш, че ще го коригираш с времето .Ок. Това е правилно при диетата, макар че за нас какво, как и по какви критерии ще променяш... Не е ясно.
Дано ти е ясно на тебе.

Е, ако след два три месеца още нема търсения резултат, форумът е отворен, пак ще пишеш. Надявам се и ти да си по - отворен тогава за чуждо мнение. Иначе ак оочакваш ти да пуснеш тема с драстични грешки, а ние да я възхвалим, защото е подробна или по формула от Интернет... Най - малкото ни подценяваш.
Според мен, ако всичко върви “нормално”, пак ще си пишем.

Нашето участие в темата е безпредметно... Веднъж, втори път... Повече няма смисъл.
Хванал си диета за качване, колега. И суплементиране за качване.
Това даже за начало за диета за сваляне не става.

Поздрави!

FC

24.01.09
17:16

Не мога да разбера защо да е за качване тази програма/диета..........eraziel много ясно уточнява че е на 500 дефицит за какво качване говорим тогава? За креатина.........еми отдавна вече има креатин които не задържа вода......според мен няма нужда от толкова сложни обяснение които в крайна сметка са пълен BS! нещата са доста по прости и eraziel мисля 4е ги е рабрал добре....с малки изключения............
Смятам че не би трябвало да имам проблем с бързите В около тренировката......напротив заедно с креатина разбира се добър Whey, BCAA,Glutamin би понамалил катаболния и увеличил анаболния ефект след тренировката с цел разбирасе запазване на мускулите(имайки в предив дефицита)

казвате кардио........горене на мазнини......сложни процеси  яката работа.........да но знаете ли КОИ мазнини горят по време на това кардио.......защото има няколко вида и май не са тези които на нас ни се иска??? 
Аеробното горене на мазнини далеч не е най-доброто решение в случея защото то се случва само по време на кардио тренировката и после ...няма никой.........компрометираме мускулната маса...от там пада и BMR-та
В дадения случей мисля че eraziel постъпва правилно като си обезпичава тренировката с БВ и др. суплименти като по този начин  запазва/увеличава(може би,дай боже) ММ .......идеята предполагам е цялосно повишавате на BMR-та 24/7

Относно съотношението П/М/В да наистина могат да се направят корекции ...да могат да се намалят В-те да се добавят  малко добри мазнини на тяхно място.......eraziel следиш седмично промените TBW и BF% и пипаш малко тук и там правиш корекции.........ако дефицита от 500кл. ти сваля повече от 1кг. на седмица ( разбирасе има зна4ение какво ще пада, ще следиш) може би трябва да го намалиш на 300кл .......ако пък не мърдаш увеличи го на 700кл.и така......

ами това е от мен градски...успех

казано от FCgym на 24.01.09, 17:16:

Не мога да разбера защо да е за качване тази програма/диета..........eraziel много ясно уточнява че е на 500 дефицит за какво качване говорим тогава? За креатина.........еми отдавна вече има креатин които не задържа вода......според мен няма нужда от толкова сложни обяснение които в крайна сметка са пълен BS! нещата са доста по прости и eraziel мисля 4е ги е рабрал добре....с малки изключения............
Смятам че не би трябвало да имам проблем с бързите В около тренировката......напротив заедно с креатина разбира се добър Whey, BCAA,Glutamin би понамалил катаболния и увеличил анаболния ефект след тренировката с цел разбирасе запазване на мускулите(имайки в предив дефицита)

казвате кардио........горене на мазнини......сложни процеси  яката работа.........да но знаете ли КОИ мазнини горят по време на това кардио.......защото има няколко вида и май не са тези които на нас ни се иска??? 
Аеробното горене на мазнини далеч не е най-доброто решение в случея защото то се случва само по време на кардио тренировката и после ...няма никой.........компрометираме мускулната маса...от там пада и BMR-та
В дадения случей мисля че eraziel постъпва правилно като си обезпичава тренировката с БВ и др. суплименти като по този начин  запазва/увеличава(може би,дай боже) ММ .......идеята предполагам е цялосно повишавате на BMR-та 24/7

Относно съотношението П/М/В да наистина могат да се направят корекции ...да могат да се намалят В-те да се добавят  малко добри мазнини на тяхно място.......eraziel следиш седмично промените TBW и BF% и пипаш малко тук и там правиш корекции.........ако дефицита от 500кл. ти сваля повече от 1кг. на седмица ( разбирасе има зна4ение какво ще пада, ще следиш) може би трябва да го намалиш на 300кл .......ако пък не мърдаш увеличи го на 700кл.и така......

Ами подред на номерата.
Той е на 500 Ккалории минус... Според формулата му. Според мен обаче формула, която дава 4500 калории на ден “нулев прием”, дори за мъж 100 кила с 30% мазнини ми се вижда малко завишена, хеле пък за сваляне. Не претендирам, не знам как е изчислявана, но това е моето мнение. Бая храна си е това. Ое повече както е в неговия случай: с повечко въглехидрати и по - малко мазнини.

По отношение на втория въпрос: мазнините се горят ефективно само аеробно. Само свързвайки ги с кислорода, в митохондриите. Искаш или не искаш, това е начина. И всъщност не е точно твърдението, че това става само по време на кардио. Наименованията кардио и аеробика са жаргонни, и това че взаимстват понятия от физиологията нищо не означава. Това става винаги. Така и дишаме... Всъщност едва ли има в организма момент, когато енергията идва само аеробно или само анаеробно. Има момент на уклон. Момент, когато единият процес преобладава. Е, при кардио след силова действително уклонът е най - голям. Но както знаем не винаги максималният и най - добрият ефект са едно и също нещо. Така че да, има и други методики за горене, но ГОРЕНЕТО ИЗИСКВА КИСЛОРОД.

Че може да има загуба на мускулна маса, може. Но белтъци се горят както казахме най - сложно и за пресичане на този ефект е следтренировъчното хранене . Аз поне така знам.
За добавките... Въпрос на вкус.

Но и аз съм на това мнение. Пробвай и като не стане, затегни колана. Препоръката за мазнини на мястото на въглехидрати и аз бих  я дал, но тя предполага да ти посменим храните и добавките в изписания режим... Тя отива от ВВД към ВМ - НВД и си е друг режим.
Да стигнем първо дотам...

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 26.01.09 16:43.

FC

27.01.09
08:48

казано от D3BEP на 26.01.09, 16:41:

казано от FCgym на 24.01.09, 17:16:

Ами подред на номерата.
Той е на 500 Ккалории минус... Според формулата му. Според мен обаче формула, която дава 4500 калории на ден “нулев прием”, дори за мъж 100 кила с 30% мазнини ми се вижда малко завишена, хеле пък за сваляне. Не претендирам, не знам как е изчислявана, но това е моето мнение. Бая храна си е това. Ое повече както е в неговия случай: с повечко въглехидрати и по - малко мазнини.

По отношение на втория въпрос: мазнините се горят ефективно само аеробно. Само свързвайки ги с кислорода, в митохондриите. Искаш или не искаш, това е начина. И всъщност не е точно твърдението, че това става само по време на кардио. Наименованията кардио и аеробика са жаргонни, и това че взаимстват понятия от физиологията нищо не означава. Това става винаги. Така и дишаме... Всъщност едва ли има в организма момент, когато енергията идва само аеробно или само анаеробно. Има момент на уклон. Момент, когато единият процес преобладава. Е, при кардио след силова действително уклонът е най - голям. Но както знаем не винаги максималният и най - добрият ефект са едно и също нещо. Така че да, има и други методики за горене, но ГОРЕНЕТО ИЗИСКВА КИСЛОРОД.

Че може да има загуба на мускулна маса, може. Но белтъци се горят както казахме най - сложно и за пресичане на този ефект е следтренировъчното хранене . Аз поне така знам.
За добавките... Въпрос на вкус.

Но и аз съм на това мнение. Пробвай и като не стане, затегни колана. Препоръката за мазнини на мястото на въглехидрати и аз бих  я дал, но тя предполага да ти посменим храните и добавките в изписания режим... Тя отива от ВВД към ВМ - НВД и си е друг режим.
Да стигнем първо дотам...

Да прав си за жаргона ...не съм използвал точната терминология, уточненията ти са точни и напълно съм съгласен с тях но мисля че за случея са излишни.........в смисъл надали има някой тук който да не знае че оксидацията на мазнини е аеробна 24/7?
По скоро бих те помолил ако можеш да ни запознаеш с другите методики на горене,плс.

Имах предвид:
Други тренировъчни методики, помагащи за горене на мазнини.

И точно заради това разделих понятията, не за да се заяждам с тебе, а защото се смесиха.
Но не съм го задълбавал, тъй като тук не става дума за тренировъчни методики.
Тук ставаше дума, че при аеробиката почва да се гори и мускул и аз съм съгласен с това, като само споменах, че има и други начини(на горене, освен търчането по пътека 50 минути), като не съм уточнил е става дума за тренировка.
Знаеш ги отлично, сигурен съм, например HIIT, която не гони... “аеробното” натоварване с пулс и подобни.
И даже аз съм на мнение, че и само със силова пак ще има ефект върху мазнините, макар и не тоя ефект, който би имал един бегач на дълги разстояния например. Но съм го виждал при двуразово трениращите силачи, даже без да са на диета.

Тук за тренировки не е ставало дума и колегата не каза как тренира, въпреки че го питах... Така че да доуточняваме “идеалната” тренировка е малко безмислено.

Що се отнася до друг начин на освобождаване на мазнините, ако ме питаш за това, ще ме караш да се ровя във физиологията, но имаше такъв процес, сигурен съм, процес на преобразуване на някои липиди в гликоза(едва ли не обратното на натрупването на мазнини) и после включването им в процеса на набавяне на енергия, при крайна нужда. Но това са “резервните” процеси на организма, при крайна необходимост от някое от веществата(без протеини) да си го набави чрез ресинтез от налични. Система на безопасност, да не се прекъсват процесите. Този процес не е приоритетен, просто може да се случи. При нужда от глюкоза организмът може да си я изведе чак от клетките на костите.

ER

27.01.09
11:09

Koлегата е написал и в един от първите си постове по темата как тренира, въпреки, че вече не е актуална методиката :)
Ето т’ва е схемата сега - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35899/

Поздрави

Е, човек, не съм ти чел всичките теми :) За тази ме извика :) Макар че аз лично бих се чувствал по - подготвен в разговор за тренировка.

За тренировката, която казваш, мога да кажа, че не е много подробна, но:
1. Лиспват крака, а то е като да липсва половината тяло. По хубаво ако няма да тренираш нещо, махни бицепс, трицепс... Те ще вземат от гърдите и гърба. Но НЕ МАХАЙ КРАКАТА.
2. При методиката, която си ползвал, с постоянен пулс и прочие, аз лично бих добавил 30-40 минути кардио и след силовата тренировка. Решението е спорно, особено при посочените цели, но според мен даже там кардиото би седяло по - добре, отколкото само сутрин, при всеобщи катаболни процеси даже и без тренировката.

Поздрави!

ПП. Опаааа. Чакай, аз май нещо не съм разбрал, мнението ти там е от скоро. Смъкнал си още 500 калории в приема, само че си го обявил в другата тема  :-)  ? Дерзай тогава. Според мен щом искаш да растеш на мускули и да сваляш мазнини едновременно, ключовата дума е “постоянство”, а калориите -  малко под нулата.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 27.01.09 11:51.

ER

27.01.09
14:55

Аз и в тази тема съм писал за тренировките и т.н. А краката сигурно ще ги включа, както вече писах, ако реша да намаля кардиото ... Първо ще видя к’во става така, после мога да си направя експеримент за 2 седмици примерно и да сравня резултатите.

Ок, само пак превантивно ще се изкажа.
Мазнините сметката им се вижда на две места: черен дроб и мускулната клетка.
Краката имат капацитета за към 1/3 от мускулната маса на тялото. А ако сложим и задника там...
Кардиото... може и да дава умора в краката, но определено не съдейства за значителна хипертрофия в мускула - нито на цитоплазмата, нито на митохондриите.
А от това зависи повишеният ти капацитет за горене на мазнините. Повече съдържание на обема на клетката, повече “пещи” за мазнините.

Лично мнение, но мисля, че няма грешка. Краката трябва да се тренират, нищо че тичаш с тях.
Отделно че тренировката им стимулира сърцето и помага за цялостен метаболизъм - всички мускули си покачват “изискванията” равномерно.
Поздрави!

ER

27.01.09
15:40

Утре се меря, след това още два пъти по 4 дни ще изкарам така, за да имам база за сравнение, и след това ще ги включа тия пусти крака, щото иначе ще го слушам до края на живота си т’ва :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1