20.01.09
19:05
В скоро време ще започвам да тренирам за маса. Въпроса ми е какви са основните добавки от които имам нужда; мислех да си взема някой подобен “stack” (http://www.bodybuilding.com/store/muscombo.htm#amb ) но ми звучи прекалено печелбарско, какво мислите? От какво наистина има нужда човек? (като изключим, храната, тренировките и спането)
20.01.09
19:45
На колко години си и какъв ти е стажа?
Иначе предлагам следното:
комбинация от сорта на NO Xplode+Cellmass/SuperPump250+SizeOn и суроватъчен протеин + аминокиселини (специално за качване мисля, че и комплексни стават) + евентуално някакви витамини
Поне това е варианта, на който аз се спрях :)
Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 20.01.09 19:48.
Протеин и аминокиселини в сериозни количества.
Краетинова матрица на утвърдена в бранпа фирма.
Азотен бустър за сила и напомпване.
Силни витамини.
Тези за мен са горе-долу основните(без азотния бустър,може и без него бих казал).Вече според финансите може да се добавят добавки за тестостерона(ако имаш възраст),ензими и добавки за апетит(ако наистина си маниак),глутамин(някои не го харесват и не смятат,че действа).
По-нататък вече са хормоналните добавки и дизайнерските стероиди които наистина са хардкор за маса.
Протеин и аминокиселини в сериозни количества. - Тук ясно.
Краетинова матрица на утвърдена в бранпа фирма. - Тук вече се чудя, искам да се спра на течен - ?
Азотен бустър за сила и напомпване. - Шотгън или Но-експлоуд или на Гаспари?
Силни витамини. - Анимал Пак?
Стимулиращи хормоните не ми трябват, на 21 съм. за синтоли итн да не говорим :)
Мнението беше редактирано от HeartCore на 20.01.09 20:17.
Краетинова матрица на утвърдена в бранпа фирма. Не те разбирам какво имаш впредвид под течен?Течен креатин май не съм виждал.Няколко идеи-SizeOn,CellMass,Methyl Mass,Green Bulge/MAGnitude,Animal Pump(креатинова матрица и азотен бустер в едно)
Азотен бустър за сила и напомпване. - Shotgun,NoXplode,SUperPump 250,White Flood/Blood
Силни витамини. - Animal Pak,Orange Triad,Now Adam,Opti-men.
За креатина и азотния бустър мнението ми е,че е най-добре да са на една фирма-все пак хората са ги правили с идея да работят най-добре заедно.Сетих се за Х-Фактор,който не е хормонална добавка,а по принцип се води един от сериозните мъсъл-билдъри на пазара.
Аз в момента съм с 2 кутии СайзОн+кило БЦАА на примафорс+Матрикс на Синтракс+Ориндж Триад.И ще ги свърша за 2 месеца точно.
http://www.bodybuilding.com/store/crealiquid.htm - чувал съм че течния креатин е най-добър.
и така, спрях се на:
Витамини: Ориндж Триад на Controlled Labs
Азотни Буустери: БСН Но-Експлоуд + Нитрикс
Креатин: Green MAGnitude на Controlled Labs
+ разбира се протеин и амино в големи дози
+ мисля да си взема Cell Mass na BSN че само този креатин, който си поръчах едва ли ще ми стигне за пре и за пост трен.
Греен Маг се взеима по една доза(5гр) на ден и би трябвало да ти стигне за 80 дни.Според мен по-добре щеше да е ако към беше зел СеллМасс вместо него.Да стане един стак на БСН. :)
GreenMag-a може да се взима и половин доза преди тренировка, и половин доза след тренировка.Пък и в NO-Xplode има креатин така че половин доза от GreenMag-a предитрен ще ти е достатъчна.
Абе като цяло не съм голям фен на БСН, ама ще ги пробвам сега.
Гриин Маг-а ми е 418гр (или колкото точно там се води.)
Преди трен. мисля да взимам само Нитрикса и Експлоуда, или да добавя и половин дозата Гриин МАг? Няма ли да стане много?
След трен, Гриин Маг + амино + протеин (след 30мин.) ?