Пак за тази мускулна маса :)

19.01.09
15:55

Здравейте на всички.Изчетох много теми с подобни заглавия,но не мога да намеря точните орговори.И така...
Тренирам вече 4 месеца(1вия кръгови,2 и 3 бяха 3-дневен сплит,последния месец по 4 пъти,като правя гърди/бицепс 2 пъти в седмицата)Но в сравнение с приятелите,с които почнахме заедно и тренираме по един и същи начин,моите резултати въобще не са задоволителни.Спазвам елементарна диета.(спрял съм бира,чипсове,снаксове,сладко и газирано до минимума,почти никакво пържено,без сланина,за това и рядко ям колбаси,гледам все мръвчица и сиренце да хапна :)  )Но мисля,че е време за промяна:

1)Можете ли да ми кажете друга програма,до сега тренирах пон: гръб/трицепс/корем сряда:гърди/бицепс/корем петък:рамо,крака,корем, събота-гърди/бицепс/корем. Както забелязвате,гърдите,плочките и ръцете са ми приоритет.Имам малко за сваляне,но имам чувството,че ако го сваля,няма да остане нищо :(

2)Препоръчайте ми някаква/някакви хранителни добавки за 1-2 месеца,докато почна с чистенето.Разполагам с ~300лв бюджет.Предложете ми качествени добавки и как да ги приемам(по колко време,по колко грама,колко пъти на ден,кога...) на почти 17 съм,180см висок и 73кг (бях 70 като почнах,качих 4 първите 2 месеца и пол.,след това третия свалих ..... и сега наникъде,стоя си на едни и същи килограми).Но от тези 73кг,имам да свалям от бузи,корем,паласки,крака и задник,така че това не е чиста ММ :D

3)Ще съм ви благодарен и ако ми дадете каквито и да е други съвети,все пак още съм си начинаещ.

Благодаря предварително на тези,на които им се занимава да ми отговарят :)

Темата беше редактирана от Mastera на 19.01.09 15:57.

NE

19.01.09
17:02

Еми да започнем с тренировката.Аз лично никога не съм искал някой друг да ми прави програма.Всичко сам съм си правил, в зависимост от това как се чуствам.Резултатите са повече от задоволителни :) Ако искаш програма ,горе пише “Фитнес програми”.
Добавки - най-доброто е протеин,кратин и някакви витамини.Протеин - Syntrax - Nectar 74 лв. 1 кг. , креатин - няма голямо значение дали е БГ или от друга държава.Аз примерно си зимам на Nutrim 200 гр. за около 20 лв. :) Витамини - Animal Pak около 80-90 лв. за 44 дена.Според мен дори може да зимаш Пак-а на през 1 или 2 дена ,защото иначе просто изпикаваш всичко. Успехи!

20.01.09
12:21

Добре де,предложете как да комбинирам муслулните групи в 4-дневен сплит и споделете впечстленията си от някой добър продукт/и за маса...

SE

20.01.09
19:42

1.Според мен няма смисъл да тренираш гърдите и бицепсите два пъти в седмицата. Така не наблягаш на тях, а даже е възможно и да ги претренираш.. Щом са ти преоритет ги измести в началото на сплита и почивай задължително преди и след тях. Нещо такова:

Понеделник: Гърди и бицепс
Вторник: Почивка
Сряда: Гръб и тицепс
Четвъртък: Почивка
Петък: Рамо и крака
Относно корема ти си прецени кога да го вкараш, но мисля че два пъти е напълно достатъчно. :)
Все пак е добре и да кажеш утражненията, който правиш.

2.Препоръчвам ти да си съставиш добър хранителен режим, без такъв просто не може да очакваш големи резултати.
Относно добавките - мисля, че е по-добре да дадеш тези пари за качествена храна, но все пак ако си решил един хубав сурватъчен протеин и витамини може да са ти от полза, но не очаквай чудеса. ;-)
Успех !!!

20.01.09
21:23

казано от SelBy на 20.01.09, 19:42:

1.Според мен няма смисъл да тренираш гърдите и бицепсите два пъти в седмицата. Така не наблягаш на тях, а даже е възможно и да ги претренираш.. Щом са ти преоритет ги измести в началото на сплита и почивай задължително преди и след тях. Нещо такова:

Понеделник: Гърди и бицепс
Вторник: Почивка
Сряда: Гръб и тицепс
Четвъртък: Почивка
Петък: Рамо и крака
Относно корема ти си прецени кога да го вкараш, но мисля че два пъти е напълно достатъчно. :)
Все пак е добре и да кажеш утражненията, който правиш.

2.Препоръчвам ти да си съставиш добър хранителен режим, без такъв просто не може да очакваш големи резултати.
Относно добавките - мисля, че е по-добре да дадеш тези пари за качествена храна, но все пак ако си решил един хубав сурватъчен протеин и витамини може да са ти от полза, но не очаквай чудеса. ;-)
Успех !!!

thx за съвета :) за корем правя 3x35 коремни преси + 3x15повдигания на краката.Но защо да местя бицепса и гърдите в пон,след като ги тренирам и в събота..Един познат е платил 15лв за програма и са му направили нещо от рода на:

1ден-гръб
2ден-ръце
3ден
4ден-гърди/корем
5ден-рамо/крака
6ден-почивка
7ден-почивка

Според вас това има ли особен ефект.Иначе ако променя малко моята,например гръб с бицепс и гърди с трицепс,подходящо ли е ?
А витамините от голямо значение ли са за комбиниране с протеин?Стават ли такива разтворими,защото като гледам витамините по-скъпи от протеина...

SE

20.01.09
21:58

Но защо да местя бицепса и гърдите в пон,след като ги тренирам и в събота

Не си ме разбрал.. няма смисъл да ги тренираш 2 пъти в седмицата, така не наблягаш на тях, а ги претренираш.

1ден-гръб
2ден-ръце
3ден
4ден-гърди/корем
5ден-рамо/крака
6ден-почивка
7ден-почивка

Мисля, че за 4 месеца стаж по-удачна ще е програмата, която ти казах. Ти си прецени дали ще тренираш гръб с бицепс или гръб с трицепс. Лично аз бих избрал второто.
Витамини - NOW Adam, ON Opti-men, Animal Pack.

Мнението беше редактирано от SelBy на 20.01.09 22:00.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1