Доставка от USA - мито ?

12.01.09
09:00

Интересува ме колко е максималната сума, която не се облага с мито на митницата. Ако някой знае... Аз съм чувал за 175 евро ( или 175 долара човекът, който ми го каза не беше много сигурен)

12.01.09
21:48

Ако не се лъжа последно беше 22 евро. Но така или иначе това е сума на продукта + шипинга така че дори да вкараш продукт за 1 долар пак шипинга ще бъде достатъчно висок за да се плаща мито. Друг е въпрос че понякога на митницата леко си затварят очите, но това е друга тема.

13.01.09
13:46

Хм последно ми казаха, че суми над 300 долара се обмитяват, а суми под 100 долара ги пишеш подарък и не се разправяш изобщо... 100 долара без доставката става въпрос...

13.01.09
15:45

22 Euro и равностойността им в каквато валута искаш.

13.01.09
20:41

Стойността на продукта преди обмитяване и начисляване на ДДС е истинската стойност на продукта + стойността на доставката. По този въпрос съм чувал над 10 разични мнения, но най-добре се обади на митницата и ще получиш точна и актуална информация :) безплатно.

21.01.09
08:22

Стойността до която не се плаща мито и ДДС вече е 150E.

http://forum.mitnica.com/viewtopic.php?t=1166

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1