22.01.09
11:59
Значи искам да попитам,противодействат ли си коремните преси и др. упражнения за корем,с упражнения за повдигане на мускулна маса.Защото в момента тренирам по една програма за повдигане на маса,а и искам да направя корем и искам да знам дали ефекта от програмата се намалява ако тренирам и доста за корем.Благодаря предварително!
Темата беше редактирана от Exclusive на 22.01.09 12:00.
Страхотен въпрос...! Щом режимът ти на хранене е съобразен с целта “трупане на ММ”, значи и коремните мускули при правилна тренировка ще растат. Коремът също е мускул.
няма праблем ако не прекаляваш, предполагам, че искаш да имаш видима преса - това се постига само с диета
да,това искам да постигна видима преса,ок значи няма проблем,а може ли да ми предложите добра хранителна програма за повдигането на ММ,вече имам една програма за упражнения от сайта която мисля че е доста добра защото преди зимата за 3 седмици бях качил 2 кг. ,но после имах малка почивка от 15-20 дни.Но нямам точно изградена хранителна програма,ако може някой да ми препоръча някоя ще стане добре :)
Мнението беше редактирано от Exclusive на 22.01.09 12:41.
Програмата трябва да си избереш сам в зависимост от физ. ти данни/какъв тип си/, скорост на метаболизма и т.н. Всичко е индивидуално и готовите формули не работят за всеки.
а къде мога да определя какъв сам,спомням си че някаде гледах една тема,но не мога да я намеря.
22.01.09
13:40
казано от Exclusive на 22.01.09, 13:14:
а къде мога да определя какъв сам,спомням си че някаде гледах една тема,но не мога да я намеря.
В огледалото :)
Ам да попитам, аз вече имам доло горе развити коремни мускули и пресата е леко забележима , НО е накриво (което страшно ме дразни). Ако някой знае дали и как може да се оправи това моля да го сподели..
23.01.09
20:11
казано от lupus на 23.01.09, 18:48:
Ам да попитам, аз вече имам доло горе развити коремни мускули и пресата е леко забележима , НО е накриво (което страшно ме дразни). Ако някой знае дали и как може да се оправи това моля да го сподели..
Гледаш накъде са кривнали и когато правиш коремни преси се извиваш в противоположната страна. :)
Не,сериозно,подредбата на сухожилията върху правите ти коремни мускули е генетично зададена и не подлежи на промяна.Просто го приеми като мъж,както и да са подредени ясно изразените плочки винаги са приятни за окото.
ПС: Но и най-хубавата преса да имаш мацките няма да останат очаровани от факта,че пишеш думите “доло” и “сам” по този начин. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 23.01.09 20:12.