21.01.09
22:41
Еми тей като ходя на даскало ,трен и фитнес(вече) ми е нужно нещо за възстановяване на силите. Мисля да си взема някакъв протейн или аминокиселини,но незнам точно какви. Мисли да си ги купя от silabg.com ,така че може и с линкове да са препоръките ви. Благодаря предварително !!
22.01.09
10:39
ето ти silabg.com/bg/product/detail/cid/13/search_what/torrent/id/2339/UNIVERSAL%20NUTRITION-Torrent
казано от heat на 22.01.09, 12:15:
За възстановяване - на първо място Глутамин.
Не се залъгвай, в момента пия по 15-25гр и според мен се отразява само в спокоен сън. Най-вече ще му се отрази креатин+амино+протеин
Мнението беше редактирано от pockobg на 22.01.09 13:13.
22.01.09
13:18
казано от pockobg на 22.01.09, 13:10:
Не се залъгвай, в момента пия по 15-25гр и според мен се отразява само в спокоен сън. Най-вече ще му се отрази креатин+амино+протеин
Аз съм на 40+ грама глутамин на прах заедно с 40+ грама БЦАА пак на прах и 112 грама протеин на ден и летя... възстановявам много добре с тренировки през ден. Това е само от добавки имаче си набавям и доста голямоп количество протеин от храната.
Всичко е индивидуално...
казано от Сила БГ на 22.01.09, 13:18:
Аз съм на 40+ грама глутамин на прах заедно с 40+ грама БЦАА пак на прах и 112 грама протеин на ден и летя... възстановявам много добре с тренировки през ден. Това е само от добавки имаче си набавям и доста голямоп количество протеин от храната.
Всичко е индивидуално...
На колко приема ги правиш тея 40г и заедно с какво го пиеш?
Първо се разрови малко из нета и се образовай по дадена тема преди да започнеш да даваш оценки.
казано от heat на 22.01.09, 14:00:
Първо се разрови малко из нета и се образовай по дадена тема преди да започнеш да даваш оценки.
Е, какво да се образова?! Аз също нулев ефект регистрирам на дневна доза под 20гр.! И на 30гр. не мога да кажа, че ефекта е осезаем кой знае колко. Дозите, които СилаБГ споделя са разоряващи, но чак там явно се усеща действието.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.01.09 14:08.
Аз взимам 30-35гр. В някои от месеците, когато ми и свършвало всичко друго съм карал само на 45-50гр Глутамин и ефекта е отличен.
22.01.09
18:15
Ами за 50-100 лв трудно ще можеш да вземеш повече от 1 продукт. Моя съвет е да се ориентираш към протеин и/или аминокиселини...
Еми значи сигурно ще си взема аминокиселини. Някакви на прах нали били по изгодни. Ако може да ми препоръчате ще бъде супер. :) И незнам дали ще има смисъл и някой по ефтин протеин.
Мнението беше редактирано от dock- на 22.01.09 19:27.
Ммм за глутамина може да се поспори освен ако не е в големи дози.
Ето това е що годе адекватно мнение
Glutamine isn’t worthless by any means!
But to say it’s has muscle building like effects just isn’t proven. And to say it spares muscle from being destroyed? In extreme situations that is true. But bodybuilding isn’t one of them. To compared a leg workout with a trauma burn victim is apples to oranges.
The studies that show muscle sparing like abilities are always with trauma victims or people with severely compromised immune systems. In those cases, it does help to preserve muscle.
That is where bodybuilding stepped in and figured that doing a workout is like trauma to your body and therefore glutamine will help you spare the muscle you just worked to create!
Ummm.. working out is hardly “traumatic.” And while I feel I need a wheelchair after a leg workout, it’s crazy to compared that to having a disease that is eating away at muscle or being in a severe accident where the body is using glutamine at massive amounts for repair.
It has health values and I do add it to my shakes too. When I had the flu, I swear my symptoms were not as bad and I recovered a lot quicker. Recovery from being sick is a value-add in my opinion as well.
It’s a good health supplement. Glutamine is beneficial in many other ways.
But glutamine does not equate to bigger muscles. And that is where the myth lies.
Not that it has no benefits because it clearly does.
I’ve just seen too many articles saying that glutamine is an essential supplement to building and maintain muscle mass. That is B.S.
If you take glutamine you are not wasting your money. There’s a lot of good benefits to the supplement for your overall health.
My point is… that it isn’t a muscle building must have supplement.
23.01.09
07:02
казано от pockobg на 22.01.09, 13:28:
На колко приема ги правиш тея 40г и заедно с какво го пиеш?
На два приема...
казано от heat на 22.01.09, 14:00:
Както каза Стоянчо тея дози от по 40г са разоряващи най-евтиния глутамин 1кг е около 100лв, а за месеца по 40гр са 1.200кг. Мен в моента как ме боли като лапам глутамина не е истина :).
БЦАА на прах ми предложиха тези на Примафорс може да ги изпробваш да кажеш как ще ти се отразят
Мнението беше редактирано от pockobg на 23.01.09 08:30.
Ето какво стана... Значи Martin Tomov от форума ми предложи да си купя от него ето този продукт ON BCAA 400 капсули . И Понеделник ще ми ги прати. Вие ме съветвахте да си взема BCAA ,та какво мислите подходящи ли са? Също мисля да си взема ON Creatine Powder 150g. . И за дозата креатин да попитам (защото утре сигурно ще съм го купил) каква да е ? Мисля да взимам по 3 грама вместо 5 ,защото съм чувал че при по-младите не им е нужно голямо количество(на почти 16 съм). Благодаря предварително за отговорите.
Като пестиш храна оставаш гладен нали така, няма смисъл от по-малки дози! Колко килограма си?
53кг. - след трен преди кам 54.5… Еми незнам заради тези подувания и крампи искам по-малки дози! Или поне някакъв сигурен креатин,който наистина не се разпада до креатинин.
P.S. След като някой дни ходя и на фитнес и на трен по колко BCAA да взима(на хапчета) ? Благодаря предварително !
Мнението беше редактирано от dock- на 28.01.09 09:28.
Аз също не виждам смисъл от глутамин, много марки и по много съм пил, но не усещам ефект.Естествено това си е строго индивидуално, виж обаче ВСАА в големи количества ме възстановяват спокойно.
Както и една билка, която се намира трудно - Bacopa Monnieri.
Работата на креатина е точно да подува, крампите не са от креатина, а защото не пиеш достатъчно вода!
А ако говориш за ония ОН БЦАА от тях трябва по 20-30 хапа на ден
Мнението беше редактирано от pockobg на 28.01.09 14:01.
казано от emzo на 28.01.09, 09:38:
Аз също не виждам смисъл от глутамин, много марки и по много съм пил, но не усещам ефект.Естествено това си е строго индивидуално, виж обаче ВСАА в големи количества ме възстановяват спокойно.
Както и една билка, която се намира трудно - Bacopa Monnieri.
Bacopa Monnieri - в Cerebro-то я има :)