22.01.09
06:53
Здравеите може ли да ми кажете понеже от скоро почнах да ходя на бокс , от бокса дали мога да се контузя в китките лактите ? и ако има в началото такива проблеми по натам дали ще минат дали ще свикнат китките и лактите на болките(ще се калят ли от болка така да се изкажа) :) благодаря ви много !
Със сигурност ще има контузии.От леки травми ще се калят ръцете,по-сериозните могат да спрат спортните занимания.
не знам от какво можеш да се контузиш? китките ще ти станат по-здрави след няколко месеца... :)
Най-често контузваната част е носа. Внимавай дане ти го цепнат ;) Лактите може да се контузят при неправилен удар - много широк замах при който рамото отива напред и боли много непрятно. Внимавай с ченето си защото и от най лекия удар може да започне да ти чатка (наскоро ме бяха ударили много леко и сега много лошо пука)
ахам благодаря ви много :) не се страхувам за носа :) самоче за китките и лактите се страхувам да не се контузят
а може ли да ми кажете дали аминокиселините са добра добавка в случая при комбинирането на 2та спорта за възстановяване понеже чух от някъде че аминокиселините са за възстановяване ако не са добри в случая може ли да ми кажете коя добавка е добра в случая гладен не оставам :) обаче немога да си набавя всичкия протеин :(
за да станат китките ти по здрави почни да правиш лицевите упори на юмруци,и закалявай на макивара, като започнеш с леки удари в началото(гледай да правиш правилно изпълнение и да е стегната китката по време на удара), после увеличавай постепенно силата и повторенията и ще стане работата :) .