22.01.09
19:05
Здравейте,
Днес случайно ми се завъртя една интересна идея, която бих искал да споделя. Става на въпрос за социално ориентиран (къмюнити) раздел, в който потребители от сайта да споделят постигнатите си резултати в областта на преобразуване на своето тяло. Във форума темата за снимките и галериите представят тази идея до някаква степен, но имат и доста минуси. Темата за снимките не позволява коментари директно под снимката, които да описват хранителен режим/тренировки, с които са постигнати резултатите. Освен това периодично подреждане на снимките в постовете се губи и хората често базират мнението за дадена физика, сравнявайкия с тази на друг човек. В темата за коментари често съм наблюдавал мнения от порядъка на “от трениращ като теб съм очаквал много повече” или подобни. Но всъщност се пропуска факта, че дадения човек може да е постигнал драстични резултати спрямо началната си фаза.
Някакви конретни идеи за реализация:
Публикува се подфорум, в който всеки потребител да споделя своята трансформация. Споделя снимка от дата Х (before) и друга от дата Y (after). Споделя режим/тренировки и т.н. - накратко как е постигнал резултатите. Всеки месец (или на някакъв период от време) се отваря stick-ната тема-анкета с всички потребители, публикували своите трансформации и се гласува за най-добрите резултати. Потребителите в топ класацията получават бадж или потребителска титла за топ Трансформация .. или пък се споделя статия в сайта, споделяща за техните резултати.
По подобна схема може да се реализира подобно нещо и в самото издание.
Според мен идеята има много почва, както и плюсове:
- надпреварата със себе си е може би не по-малко ентусиазираща от надпреварата с другите.
- представените резултати под формата на снимки могат да бъдат адски надъхващи за останалите потребители.
- резултатите могат да бъдат своебразни ревюта на диети и добавки, ползвани на хора с трансформации : )
- съответните потребители в класацията с топ-трансформации си създават репутация на по-опитни във фитнес областта.
- подобна категория представя не само обикновени теми от форум, а история и хронология на живота на спортуващи хора. Една драстична трансформация обръща живота на 180%.
Споделе мнение : )
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 22.01.09 19:25.
22.01.09
19:43
Мда, мисля, че ще е по-ясно за всички ни накъде клонят везните относно дадено предложение.
Отдавна не сме гледали Калоян.Ще е интересно да видим как и колко е трансформиран. ;-)
/офф
Хаха.. Миро нещо ме е взел на подбив със снимките като цяло :D
Всъщност не си виждал началния ми старт : ) Първо него ще пусна.. А следващия ще е чак лятото с тогавашни резултати. 2009 съм решил да се захвана сериозно с хранене и тренировки : )