23.01.09
07:52
Привет на целия “тийм”,
Да се предствавя... Аз съм на 35, висока съм 164см и 73.5кг. Направо се изчервявам! :red:
Купих си кростренажор и от една седмица всеки ден правя 35 минути от 4 серии с различно натоварване, след това 3 серии от по 20 коремни преси и разтягане.
Хранителния ми режим е много орязан- в момента съм на лекарства за алергии и ми е забранено риба, яйца, мляко, сирена и т.н. Ще разбера от какво е причинена алергията след около седмица след кръвен тест, но си купих Mega Cut Fat Burner и ми се иска да започна да го взимам. Притеснява ме това което прочетох, че хора на терапия за алергии не трябва да приемат бърнър.
Истината е, че искам до един месец поне малко да се вижда от усилията ми...
Дайте ми съвет дали да го взимам и ако да - как при тези обстоятелства?
Благодаря ви предварително!
Sorry,
Моля модераторите да преместят темата ми в Хранителни добавки за намаляне на тегло, че нещо я пуснах не където трябва...
23.01.09
08:03
казано от Kikagogo на 23.01.09, 07:52:
Привет на целия “тийм”,
Да се предствавя... Аз съм на 35, висока съм 164см и 73.5кг. Направо се изчервявам! :red:
Купих си кростренажор и от една седмица всеки ден правя 35 минути от 4 серии с различно натоварване, след това 3 серии от по 20 коремни преси и разтягане.
Хранителния ми режим е много орязан- в момента съм на лекарства за алергии и ми е забранено риба, яйца, мляко, сирена и т.н. Ще разбера от какво е причинена алергията след около седмица след кръвен тест, но си купих Mega Cut Fat Burner и ми се иска да започна да го взимам. Притеснява ме това което прочетох, че хора на терапия за алергии не трябва да приемат бърнър.
Истината е, че искам до един месец поне малко да се вижда от усилията ми...
Дайте ми съвет дали да го взимам и ако да - как при тези обстоятелства?
Благодаря ви предварително!
1. След като лекарите забраняват фатбърнър - забрави за него!
2. Консултациите не те съветвам да ги търсиш сред момчетата от сайта! Моля да не ме разбират всички погрешно. Считам, че всичко трябва да е съпроводено с постоянна лакарска консултация и наблюдение. Няма да е лесно да се даде веднага отговор и да е верен!
Нужно е, според мен, да се консултираш със специалист, който да даде крайно становище, което да съдържа както медицинско, така и спортно становище!
Потърси професионална помощ! Считам, че авторите на сайта ще могат да те опътят към някого, който да е професионалист!
23.01.09
08:16
Много преди да бъде измислен първият фет-бърнър е имало слаби и отслабнали хора. Не се лови за него като за магическа отвара. Да, той ще ти помогне да свалиш 7, а не 5кг за един месец, но мисля, че си доволна и на втория вариант, нали? От годините ти личи, че нямаш абитурентски бал след 4 месеца, така че бързай бавно.
И, разбира се, всичко под лекарски контрол, както каза Велин Иванов!
24.01.09
11:29
Здрвей,
загубата на тегло е изключителен дълъг процес, изискващ търпение, себеотдаване и не на последно място силна мотивация. Ясно е, че получените резултати са най-добрия стимул, за да продължиш напред, но много рядко бързите резултати са по-добри и по-трайни, тези постигнати с усилия и търпение.
Тъй като не съм лекар, не искам да давам конкретни съвети какво и как да направиш. Вземи под внимание и предишните коментари и се посъветвай със специалист относно тези алергии, преди да предприемеш нещо сериозно. Когато имаш компетентно мнение и си готова да започнеш потърси компетентен съвет от страна на специалист в областта на храненето, особено ако се окаже, че трябва да внимаваш с някои храни.
Не разчитай на чудеса - нито на добавки, нито на “магически диети”. Както казва Oranje, дори преди да са измислени суплементите за изгаряне на мазнини е имало слаби и отслабнали хора. Дори май са били много повече от сега. Това означава, че нещо в нашия начин на живот е проблемът и, че трябва да се опитаме да променим него, а не да разчитаме на чудо.
Бъди търпелива, начертай си реален и изпълним план за следващите 5-6 месеца. Нормално и без отрицателни последици за твоя организъм ще бъде да загубиш около 10% от телесното си тегло за това време. Тоест около 7 килограма в твоя случай. Предполагам, че искаш по-бърз и дори мигновен ефект, но такъв ефект не би бил реален. С гладуване, например, може да загубиш много повече килограми за много по-кратък период от време, но връщайки се към ежедневните си навици, не само ще върнеш обратно сваленото, но ще качиш и допълнителни килограми. Сигурно си чувала хиледи примери за това. Не бъди поредния човек, който ще направи тази грешка.
Намери причината, заради която напълняваш или си напълняла и се опитай да я елиминираш. Храни се балансирано и с качествена храна. Консултирай се със специалист, които ще ти състави балансирано и хранително адекватно меню, използвай го, за да прибодиеш навици за правилно хранене и се опитай да ги внедриш в начина си на живот. В противен случай всяко кратко вмешателство в начиците ти ще донесе само краткотраен ефект.
След като имаш професионално становище относно храните, които можеш или не можеш да приемаш, с удоволствие бих ти дал и по-конкретни съвети.
Поздрави и успех,
Цветан
Благодаря Ви много за съветите и подкрепата!
Във вторник съм на алерголог и ще си правя теста за алергии. Ще разговарям и с лекаря за бърнъра и тогава се надявам пак да се включа.
Още веднъж благодаря за вниманието, подхода и разбирането!
24.01.09
15:41
Според мен първо трябва да преодолееш здравословните проблеми и след това да се захванев с килата. Сега, не ти казвам да се тъпчеш и залежиш, но мани ги тия хапове не се знае как ще реагираш към тях. А и ако добавките не са съпроводени с подходяща диета и програма няма да ти помогнат особено. Внимавай какво ядеш и кога го ядеш, пражи си умереното кардио и след като приключиш с алергиите започвай!