19.01.05
19:33
Винаги ми е било интересно, какво се прави в такива аварийни ситуации? На всеки му се е случвало да качи малко повече на лег. Лично на мен ми се е случвало веднъж на обратната лежанка, просто стигнах до един момент, в който не успях да избутам щангата 2-3 сантиметра. Ествествено, помогнаха ми и всичко беше наред. Иначе винаги гледам да викам някой да ме пази.
Тези дни на един пич, който си правеше лежанка с 80-ка явно се затисна и е викал сигурно 2-3 минути, защото музиката е доста силна и едната лежанка е малко забутана. Та мисълта ми е, имали ли сте такива преживявания и как най-добре да се оправим в такива ситуации?
Лесно е, ако не си сложил щипците на щангата, просто я обръщаш от едната страна и дисковете се изсипват, след което автоматично се изсипват и от другата страна. Е вярно, вдига се малко шум, и може да претрепеш някой :) Наскоро, при оставянето на щангата пропуснах едната кука, и щангата естествено се наклони на едната страна, ама имаше ограничители и не се изсипа.
19.01.05
20:03
Ами аз си я избутвам до стомаха сядам си и я махам , ама ако са над 80 кг. е малко болезнено
Че аз ако имам сили да я избутам до стомаха, ще имам сили и да я вдигна ;) (шегувам се).
Навремето така са вдигали от лежанка, между другото, понеже са нямали специално приспособени лежанки със стойки. Шварценегер, в по - ранните си години, така е правил наклонена лежанка, защото в залата му нямало такава, и е ползвал обикновенна наклонена пейка - повдигал е щангата от пода на гърдите, след това е лягал с нея, правил си е серията, и след това я е оставял по обратния път на земята. Много други хора на времето са тренирали така, взимали са щангата от пода, лягали са на лежанката, правили са си серията, след което сами са я оставяли на земята. Това само информативно го казвам, не правете това в залата ;)
ае гледате да няма никои от страни и я накланяте тежестите се исипват и готово :)
по-здрави
19.01.05
22:19
да е така е най-лесно с обращане на лоста. А впрочем,най-добре е да те незатискат.
Като те затисне нервната система се шашка и другата трен може и да не позволи да тренираш с такава тежест. Успеха ражда успех, а неуспеха неуспех. За това най-добре с тренировачен партниор.
по-здрави
Ем чи стойм си какво да правим :). Иначе и аз съм по плана на Медмен - оставяш си я на шкембето изравам се и оттам е лесно. Само на обратна лежанка ми се е случвало.
Аз затова не позволявам на лежанка да ме затиска тежеста, дори и без партньор да тренирам. Ако трябва, включвам леко чийтинг, но си завършвам сам повторението, след което спирам. По - принцип си правя серията чисто, но ако видя, че не мога да завърша повторенито, вкарвам леко мост и го завършвам без проблем. Викам да ме пазят, само ако пробвам нови максове.
Скоро не ме е затискала щанга, а рядко ме пазят, защото рядко може да се разчита на някой.
Последния път викнах един да ме пази на наклонена лежанка, казах му че ще направя едно ИЛИ две повторения, и да докосне щангата само ако ме затисне. Тъкмо свалих щангата до средата за второто повторение (първото стана лесно, и бях сигурен, че ще завърша и второто), и той я хвана и почна да я тегли нагоре! Не знам как реши, че щангата ме затиска, след като я контролирах напълно, но сигурно 5 - 6 секунди си дърпахме щангата един към друг, докато реших да я оставя в крайна сметка :) Направо страхотна помощ ми оказа, няма що! ;)
Винаги с исипване на тежести се спасявам и аз щото си тренирам сам и няма кой да ми помогне
НИКОГА НЕ ТРЕНИРАЙТЕ С ГОЛЕМИ ТЕЖЕСТИ САМИ КОИТО СТЕ ЗАКОПЧАЛИ
Абе и да са закопчани пак става - накланяш щангата, и тя се опира с единия край в земята, и се измъкваш от другата страна :)
20.01.05
00:06
моето легло е близо до единия край на щангата, докато я вдигам... с леко накланяне тя опира в леглото... после правя разни излишни гимнастики но някак си се оправям ... това с изсипването ще е доста брутално за паркета в нас... :wink:
на обратна лежанка е кофти,ако няма кой да ти помогне ще си стоиш до второ пришествие :D
иначе на правата и наклонената буташ по тялото до корема, вярно че ще се поожулиш, но голяма работа...
Значи 2 пъти ми се е случвало да ми пада щанга при лег.Единя път 110 ,а другия 120 кг.Тъй като тренирам сам нямаше кой да помогне и добре че никога не слагам щипките и изтърсих от едната и другата страна дисковете.Е остана една синина като лоста на гърдите ама ,можеше да бъде и по-зле :D
20.01.05
15:43
айде и ако има някой умрял от това да каже :wink:
майтапа настрана, трябва да се планира винаги какво ще се прави, ако се случи затискане!
20.01.05
16:25
Ами с лег е често срещано. Веднъж при падащи серии бях уморен и се габърдисах със 110 кг. И се избавих по най - бързия начин от тях, ама бая разтресох залата.
Но най - красиво беше когато се пресилих веднъж с щангата по време на клек, и то така, че ме затисна напред, не успях да я хвърля. После няма да ви казвам какъв красив и изкусен поклон напред беше със 130 кг. на врата, сам..... Добре, че въпреки всичко удържах и не се срутих, та и нещо от нея не падна, та успях да я стабилизирам...
После около главата ми обикаляха облак черни мухи с размер на орех...
Наблюдател му е майката...
щом е синина е добре, нали не е вдлъбнатина :D
Я кажете, някога падала ли ви от ръцете щангата при лег ? На мен ми се случи отдавна, правех бутане с тесен хват за трицепс, тежестта беше май 80-85 кг,не се сещам, ръцете ми се бяха изпотили и понеже не внимавах, лостта ми се изплъзна и ми падна в/у корема от 30-40 см. Е тогава като ми излезе целия въздух за някакви стотни от секундата се почуствах като реактивен двигател :D
[quote author=“bobtosh”]айде и ако има някой умрял от това да каже :wink:
Как ?
Аз като тренирах на тавана и като истърсих 180 кг на плочата няма да ви казвам как опада мазилката на долния етаж и майка ми щеше да ме пребие и последва преместване в мазето там няма страшно вече
оня долу щеше да се свие като надуши опасността :)
20.01.05
16:57
[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“bobtosh”]айде и ако има някой умрял от това да каже :wink:
Как ?
ма не се връзвайте на това... то е майтапче естествено!
щом е синина е добре, нали не е вдлъбнатина :D
Я кажете, някога падала ли ви от ръцете щангата при лег ? На мен ми се случи отдавна, правех бутане с тесен хват за трицепс, тежестта беше май 80-85 кг,не се сещам, ръцете ми се бяха изпотили и понеже не внимавах, лостта ми се изплъзна и ми падна в/у корема от 30-40 см. Е тогава като ми излезе целия въздух за някакви стотни от секундата се почуствах като реактивен двигател :D
При затворен хват няма как да стане, ти явно вдигаш с отворен, а това си е опасно.
Абе аз веднъж правех гърди с лежанка с наклон нагоре с дъмбели и изведнъз ми отказа рамото на едната ръка - по някаква случаиност успях да променя траекторията на дъмпела и се оттървах само с тежка синина-все пак това си бяха 27 килограмови дъмбели !!!!
20.01.05
22:57
Мастер наистина е гадно да ти откаже ръката с дъмбели представяте ли си някой да го центрова 30 кг дъмбел в главата ...боли,,,....
[quote author=“JiVk0”]Мастер наистина е гадно да ти откаже ръката с дъмбели представяте ли си някой да го центрова 30 кг дъмбел в главата ...боли,,,....
Може да се окаже (дано не съм прав) смъртоносно и няма да боли тогава
23.01.05
09:52
Аз пък веднъж в една зала се затиснах на хоризонтален лег и както се прави в тези случаи наклоних щангата и дисковете се изсипаха ама като се отплесна лоста и счупих едно доста големичко огледало :roll:
от там набързо се измъкнах през един друг вход че иначе трябваше да плащам :wink: иначе у нас съм се затискал с 150 кила на лежанката ама извиках и брат ми ме чу и дойде да ми помогне иначе 6тех да се утрепа :lol: