24.01.09
15:26
Така 177 85 кила бях сега откакто съм на НВД - 83-82 тва за 2 седмици . Видима разлика не вижам нещо мазнините по корема си стоят ..силата ми маи не е паднала и да е паднала е много малко .Хода на фитнес 3 дни + някво слабо кардио (вело) права околко 20 минути (1вата седмица 15минути правих) но това го права за да мое после да мина на по интензивно кардио за последните мазнини .Сега да споделя яденето оня ден да добите представа :
1.Овесени ядки+кисело мляко+извара (слагам изварата вътре)
2.5 яица цели
3.консерва риба и след 1 час омлет с сирене
4.3-4 гнезда -понякога са и 5
5.150-200 грама извара преди лягане
Гледам да избягвам наситените мазнини затова така че гнездата и яденета с каима ям малко .Неска понеже не мога да правя кардио и ще направа табата а.. и още да добавя че имам доста да уча затова си стоя доста вкъщи и не се движа много . Предварително благодаря за отговорите
Темата беше редактирана от Wrestling_pro на 24.01.09 21:40.
24.01.09
15:35
Здрасти! Знам, че съвет от жена едва ли лесно ще приемеш ама все пак да се пробвам. Защо не пробваш ВМ НВД? По принцип при мъжете дава много добри резултати, а и силата ти няма да спадне. Пробвай за седмица-две и виж какво ще стане. При този тип хранене набавяв енергия изцяло от животински мазнини - сметана, масло, сланина, мас.... виж във форумите на spidersport.com там има страшно много информация както и дневници на хора (мъже и жени), които имат страхотни резултати от такъж режим.
24.01.09
17:58
И как точно ги избягваш наситените мазнини-като ядеш по 7,8 цели яйца на ден ли?Наистина ли очакваш за две седмици да видиш някакви резултати от диетата-имай впредвид че пьрвите няколко дена сваляш 2,3 кг,но не мазнина,а главно вода.
24.01.09
18:14
И как точно ги избягваш наситените мазнини-като ядеш по 7,8 цели яйца на ден ли?Наистина ли очакваш за две седмици да видиш някакви резултати от диетата-имай впредвид че пьрвите няколко дена сваляш 2,3 кг,но не мазнина,а главно вода.
Ми преди като тренирах борба и беше топло и поече излизах и праех здраво кардио- скачане на въже много бързо свалях мазнини мое и мускули да сам губел ма не забелязвах ,но сега нарочно си пазя здравото кардио за последните мазнини .Яицата са наситени 39 % мононаситени 43 % полинаситени 18 %,не са толко наситени.Аз се меря като съм пил вода в фитнеса и като преди 30 миути съм ял. А факта че почти няма спад в силата да не кажа че няма означава ли че не свалям
24.01.09
18:18
Здрасти! Знам, че съвет от жена едва ли лесно ще приемеш ама все пак да се пробвам. Защо не пробваш ВМ НВД? По принцип при мъжете дава много добри резултати, а и силата ти няма да спадне. Пробвай за седмица-две и виж какво ще стане. При този тип хранене набавяв енергия изцяло от животински мазнини - сметана, масло, сланина, мас.... виж във форумите на spidersport.com там има страшно много информация както и дневници на хора (мъже и жени), които имат страхотни резултати от такъж режим.
Нямам против съвет от жена ..не съм сексист това си е кето-диета пробвал съм но не ме кефи.Дава резултати определено но НЕ бих искал карбовете да са ми само от зеле и краставица
Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 24.01.09 19:21.
24.01.09
18:25
Абе то и аз като бях 18 годишен нищо не ми се лепеше,ама ела ме виж сега-малко да кривна от правия пьт и си позволя малко по-свободно хранене и веднага ми се лепи не където трябва.И си оправи хранителния режим-кви са тия омлети със сирене,цели яйца(ако искаш да сваляш не яж повече от един жълтък на ден,тия неща къде си ми ги написал за процентите наситени и ненаситени ги забрави)гнезда.....
Абе то и аз като бях 18 годишен нищо не ми се лепеше,ама ела ме виж сега-малко да кривна от правия пьт и си позволя малко по-свободно хранене и веднага ми се лепи не където трябва.И си оправи хранителния режим-кви са тия омлети със сирене,цели яйца(ако искаш да сваляш не яж повече от един жълтък на ден,тия неща къде си ми ги написал за процентите наситени и ненаситени ги забрави)гнезда.....
Стига сте говорили наизуст.Не можело да се сваля с над 1 жълтък на ден..
24.01.09
19:10
Как е ОКБ-то и калориите смятал ли си.
24.01.09
19:20
Моля те излагаш се дано ти истрият поста преди да го видят и други ..всеки знае че мазнини не се качват от мазнини а от въглехидрати и боклуци храни ..сиренето и омлета са си мнохо хубави а сирене ям много рядко по 1-2 пати в седмица и по 100-200 грама . Тва с жълтака е абсурдно в която и да е НВД диета има яица а там където е само 1 жълтак е поради факта че хората се страхуват от холестерола ма мене не ме плаш!
24.01.09
19:38
Как е ОКБ-то и калориите смятал ли си.
3319-500=2819.935 ..мисла че калориите не са ми малко тъи като не ми падна силата а ако ми бяха много малко щех да загуба много тегло ..не ми се струва и да са + .
Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 24.01.09 19:38.
зареждащи дни имаш ли?
и аз съм в застой, ама знам защо - 3 дни кривнах, не тренирах а и не се наспивам. няма как.
24.01.09
19:42
зареждащи дни имаш ли?
и аз съм в застой, ама знам защо - 3 дни кривнах, не тренирах а и не се наспивам. няма как.
Еми бате почнах на деня след Ивановден - Четвъртак в Неделя зареих в ВВ ден (маи нема6е смисул да го права) ..следващата седмица не съм и тая седмица утре ще направа 1 чиит ядене..
Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 24.01.09 19:42.
Пускай следващите няколко дни храната и се постарай да смяташ калориите.
И да си призная доста неграмотно написан 1ви пост.Вземи го оправи малко.
24.01.09
20:52
Моля те излагаш се дано ти истрият поста преди да го видят и други ..всеки знае че мазнини не се качват от мазнини а от въглехидрати и боклуци храни ..сиренето и омлета са си мнохо хубави а сирене ям много рядко по 1-2 пати в седмица и по 100-200 грама . Тва с жълтака е абсурдно в която и да е НВД диета има яица а там където е само 1 жълтак е поради факта че хората се страхуват от холестерола ма мене не ме плаш!
Пьрво-ти си толкова неграмотен,че нямам думи.Второ- този който ти е казал,че от мазнини не се омазняваш е пропуснал да спомене,че има мазнини и мазнини-сиренето и жьлтьци(сьгласен сьм че 2 жълтъка са допустими на ден) не са от най- добрите източници.Може да си ги позволиш,но с мярка.А с гениалното изказване че сиренето е много полезно направо ме остави без дъх-не стига че е пълно с нездравословни мазнини,а и на всичко отгоре е страшно солено-над 5% процента сол-т,е в 200 грама сирене има над 10 грама сол.А ти имаш ли си на идея колко сол е удачно да се приема на ден при диета?Сигурен съм че не си се замислял над това.
И,мушморок такьв,защо навремето бяга от часовете по бьлгарски език?
24.01.09
21:17
Казах че ям сирене малко гледам да напиша мненията си бързо затова понякога вместо “ъ” поставям “а” . За яицата ти чух мнението и не съм съгласен !
———-
Сериозно, седни и спокойно си оправи постовете, че и от този нищо не разбрах.
emzo
Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 24.01.09 21:50.
24.01.09
21:40
Не казваш кога го правиш кардиото?Пробва ли сутрин след сьбуждане?
Аз сьм бил досега 7 пьти на НВД и никога сьм нямал проблеми.Вече четвьрта седмица правя релеф и свалих 5 см талия.
Мога да ти драсна набьрзо храненията си.
След ставане-аминокиселини-8,10 грама(за предпочитане разклонена верига),може и 15 грама суроватка,фет бьрньр,Л-карнитин,кафе и сле 30 минути кардио.
След кардиото аминокиселини и суроватка.
Час след това закуска-7 сварени яйца и две цели+3 филийки” Бонус”(макар че нещо го спряха и сега си вземам “Тонус)
След 2 часа-пилешки гьрди-200 грама+ 50 грама кафяв ориз.
След 3 часа 20 грама суроватка+ всички необходими добавки за преди тренировка(фетбьрньри,карнитини,глутамин,BCAA и т.н)
След тренировка суроватка +казеин+30 грама декстроза+добавките.
Час след това 200 грама скумрия+ зеле сьс зехтин.
И преди лягане извара или казеин+малко орехи.
Гарантирам т, че работи безотказно.
А това че мазнините не пречат на чистенето-не сьм сьгласен-да нужни са,но с мярка и то правилните такива.
Успех
24.01.09
21:48
Кардиото го правя когато мога, но след него ям само протеинови храни без мазнини и въгледхирати ..за мазнините съм сигурен че не е в тях проблема понеже преди като бях на Нвд миналата година дето ти казах дето имах по-бързи резултати по редица причини ядях много повече наситени мазнини
Мазнините от 50-100гр сирене не са толкова проблем, но солта в него е.
Пак казвам, пиши тук храната следващите няколко дни и сметни калориите.
24.01.09
22:03
Прави кардиото след сьбуждане или след силова тренировка за да извлечеш максимума.Веднага след него протеини само,а след час са вьглехидратите сьс мазнините.А мерилиш ли си талията редовно-може и да е намялала,без видима разлика-все пак за 2,3 седмици не очаквай чудеса.
24.01.09
22:06
Кардиото не е проблемът в случая. Кардиото може само да помага при правилно изграден хранителен режим, но не и да прави чудеса. Даже да не кажа, че е излишно, но айде за да не ме оплюете ще си замълча.
24.01.09
22:24
Ееее,не си прав в този случай-в подходящия момент и изпьлнено правилно-то помага страшно много.Но че храненето е най-важно спор няма.
25.01.09
06:46
Ми не знам, аз кардио не правя, а си слабея, но това си е друг въпрос.
25.01.09
07:54
Мисля да отворя дневник почвам го от днеска ..
Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 25.01.09 08:25.
25.01.09
08:32
Ееее,не си прав в този случай-в подходящия момент и изпьлнено правилно-то помага страшно много.Но че храненето е най-важно спор няма.
Сутрин на гладно се гори доста и мускулна маса аз предпочитам бавно и качествено без много загуба на мускулна маса
Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 25.01.09 08:44.
25.01.09
14:36
Ето линк за новия ми дневник в които ще описвам НВДто си http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35896/
25.01.09
17:12
Здравей Wrestling_pro,
обръщам се към теб, тъй като си пуснал темата, но бих искал да кажа мнението си и за някои други постинги.
Наистина изказвания от сорта, че с повече от един жълтък на ден не е възможно да се свалят килограми са меко казано несериозни - килограми могат и се свалят във всички случай, когато налице е отрицателен енергиен баланс и няма наличие на патологични състояния, които биха оказали ефект.
Не е сериозно, обаче, и да се вярва, че мазнини се натрупват само, когато се прекалява с простите въглехидрати и лошите храни. Мазнини се натрупват най-лесно, когато се прекалява с приема на мазнини! Първо, защото мазнините са най-богатия на енергия макронутриент и лесно предизвикват положителен енергиен баланс и второ - заради метаболизма им в тялото.
Може би, за да имаме представа точно какво се влучва с тях трябва да познаваме именно него.
Най-разпространената форма на липиди, която ние поглъщаме с храната са така наречените триацилглицероли - т.е. естери на тривалентния алкохол глицерол с три молекули мастни киселини. След попадане в стомашно-чревния тракт тези триацилглицероли се разграждат в червата до моноацилглицерол и свободни мастни киселини и по този начин преминават през тях. Попаднали в кръвообращението от тях отново се синтезират триацилглицероли, които посредством кръвта се транспортират до различните тъкани на тялото. В мастната тъкан (по точно в адипоцитите или мастните клетки) тези триацилглицероли отново се разграждат до моноацилглицерол и свободни мастни киселини и праминават през клетъчните мембрани, а вътре в клетките от тях пак се синтезират гриацилглицероли, които се складират за енергия. Казано накратно, мазнините директно се натрупват в нашето тяло, докато въглехидртите, в частност глюкозата, трябва да премине през някои биохимични преобразувания............
Погледното чисто от физиологична и биохимична гледна точка мазнините са най-опасният макронутриент, който ние примаме. Да, те наистина са жизнено важни за нашето съществуване, но в прекалено големи количества предизвикват затлъстяване и редица други патологични явление, като например понижената чувствителност на тялото към инсулин и водят до развитието на захарен диабет тип 2. Това е свързано основно със способността на мускулните клетки също да ги натрупват, но не искам да изпадам в подробности.
В случай, че си на НВД ти трябва да набавящ енергията си от друг източник – белтъци или мазнини. Класическите НВД ( като The Atkins Diet) са богати на мазнини, а многото мазнини биха имали изключително силен отрицателен ефект върху човешкия организъм. Освен това, провокиране образуването на кетонни тела, за да се обезпечат мозъчните нужди от глюкоза, съвсем не е безопасно, още повече, че ще се използват за гориво мазнините натрупани в мастните депа. Това означава освобождаване на свободни мастни киселини в кръвообращението, които в допълнение към високия прием на мазнини с храната биха влошили ситуацията.
Аз лично не съм привърженик на крайните подходи като високопротеинови (Дюкан), нисковъглехидратни (Аткинс) или високовъглехидратни диети (Орниш). Доказано е, че ефектът във всички случай се получава благодарение на понижения енергиен прием като цяло, а не благодарение изключването на определен маквонутриент от режима. Що се отнася до броя двойните връзки във веригата на мастните киселине (т.е. до тяхната наситеност), смятам, че той няма толкова голямо значение за изгарянето им, а по-скоро за ефектът, които те имат върху липидния профил на кръвта. Окислението им, обаче, е в пряка зависимост от дължината на вглеродната им верига, защото тя определя начина им на навлизане в митохондрийте и следователно изгарянето им за енергия. Кисо- и средноверижните мастни киселини преминават през митохондриалните мембрани посредством проста дифузия и могат лесно да бъдат окислени за енергия. Противно, дълговерижните мастни киселини се пренасят от т.нар. карнитинова совалка, която има определен капацитет и когато са в прекалено големи количества, т.е. консумирали сме много, тя не може да ги пренесе, те не се изгарят и се натрупват в клетката (включителни и мускулната).
Според мен е добре като за начало просто да намалиш калорийте с 500 – 700 и да видиш как ще се чувстваш. Старай се обаче да задържи приема на белтъци малко по-висок т.е. да приемаш 2.5 – 3 дори и малко повече белтъчини на кг тегло дневно, за да предотвратиш загубата на мускулна маса – да намалиш процента въглехидрати за сметка на белтъците. Друг добър вариант може би ще е да се опиташ да „ротираш” въглехидратите, като това може и да усили ефектът вътху изгарянето на мазнините.
Кардиото винаги ще е от полза в допълнение към режима, но без правилен режим, няма да свърши много работа. Промени си малко тренировката с тежести – увеличи повторенията, намали почивката, ще трябва да понамалиш и килограмите. Постарай се дори в залата да стимулираш аеробно енергоосигуряване, а не само по време на кардиото. Това ще подпомогне загубата на мазнини. Сигурно ще загубиш и мускулна маса, но така или иначе запазването и при „изчистване” май е един от най-сложните проблеми пред всички трениращи.
Съжалявам за прекалено дългия пост, но исках да кажа някои конкретни неща, защото няма смисъл просто да се хвърля нещо в пространството без да е защитено по какъвто и да било начин.
Успех и поздрави,
Цветан
25.01.09
17:55
Ами инсулина братле къде го забрави ?? Тои определя свалянето на мазнините ..като че тва за -500 калории бих го знаел тъи все пак тва не ми е 1вата тема в форума ..протеина си ми е висок ако си видел храненето на 1вия пост .Добре се чувствам не ми е зле но съм по-раздразнителен като съм на НВД отколкото както съм си попринцип на нещо като РБД.Ако според теб от мазнини се омазняваме тогава защо от ВМ-НВД не се омазняваш за разлика от ВВД ??
Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 25.01.09 17:59.
25.01.09
19:30
Не е задължително да се омазняваш от ВВД. Аз съм на ВВД и не съм по-мазен от колкото бях преди 2-3 месеца. Всичко е до поетите калории.
Всичко е до поетите калории.
Бих казал от вида на калориите.
Калориите имат значение за това дали ще сваляш или качваш маса, а видът на самата маса зависи от макронутриентите.
П.П. Както бяха писали в един друг форум:
Мазнини (Холестерол) = Тестостерон = Покачване на мускул + Горене на мазнини
Въглехидрати = Инсулин = Покачване на мускул + Покачване на мазнини
26.01.09
06:19
Мтакам ... какво приемам примерно на ден: 100гр. овес, инстантно капучино (почти само въглехидрати), 200гр. хляб, около 100гр. салами (трайни, нетрайни ... те са предимно протеини и мазнини), макарони (пълнозърнести), кнедли (месо натъпкано в топчета от картофено тесто), пържени картофи, инстантни супи и плодове. След като си купих везна меря всичко и мога да гарантирам точно какво и по колко поемам. С този режим от началото на октомври до към края на ноември свалих 4 кила. Както виждаш това е горе-долу ВВД, като въобще не следя какъв вид са калориите.
Извинявай Wrestling_pro че ти оспамих темата ... (shy)
26.01.09
07:59
“Братле” инсулина въобще не съм го забравил. Искам да те попитам знаеш ли какъв е механизмът, благодарение на който от панкреаса се отделя инсулин??? Далеч не е толкова елементарен: прост въглехидрат - инсулин!
Инсулинът се синтезира в бета клетките на Лангерхансовите острови на панкреаса, където се складира в секреторни гранули. Освобождаването му от тези гранули в кръвообращението възниква в следствие деполяризиране на мембраните на тези секреторни гранули поради натрупването на калиеви йони вътре в клетката. Натрупването на калиеви йони от совя страна е резултат от синтезата на Аденозин Трифосфат (АТФ)и увеличаване на отношението АТФ:АДФ, което води до затваряне на калиевите канали, по тоьзи начин задържайки неговите йони. АТФ, както може би знаеш не се синтезира само при метаболизирането на въглехидратни субстрати в митохондрийте, а също при окислението а аминокиселини и мастни киселини. Ето защо инсулин се отделя и под въздействие приема на протеин, като степента на синтез е зависима от аминокиселинния му състав. Така че ти инсулин ще отделяш винаги, каквоти и да приемаш като храна, защото той изпълнява и много, много други функции освен транспорта на глюкоза. Разликата е там, че като си на НВД неговите нива ще са по-ниски и поради липсата на прости въглехидрати няма да има пикове.
А защо се омазняваш на ВВД, а на ВМ-НВД не се, зависи от редица различни фактори, главният от които е сумарният калориен прием. Каквото и да ядеш ако калорийте получени за деня са по-малко от изразходваните няма как да качиш, каквото и да било. Освен, разбира се, ако не страдаш от заболяване, имащо пряко влияние.
Ниски нива на инсулин можеш да поддържаш и като приемаш предимно сложни въглехидрати и си осигуриш непрекъснат, равномерен приток на глюкоза в кръвта.
Освен това, опитвал ли си да приемаш ВМ-НВД в положителен енергиен баланс или дори просто в енергиен баланс, за да кажеш, че е по-ефективна от друга диета например.
Относно това кой колко поста има, смятам че това въобще не е определящо за знанията на един човек. По-важно е колко значими и компетентни са тези постовете. А това, че казвам за минус 500 ккал, а не защото не съм видял брояча на съобщенията ти, а защото изказвам собственото си мнение. Нали, все пак, точно за това се пускат тези теми, за да чуеш и ако е възможно да научиш нещо ново.
Поздрави,
Цветан
26.01.09
08:25
Няма проблеми Фитипалди ,но попринцип от ВВД се трупа поечко и мускули и мазнини ..а нещата не са само до калории наистина на практика ако си на + калории трупаш , НО зависи и от какво са например дали са 500 калории от шоколад (млечен) и 500 от яица например ,не е еднакво нали. Да бил съм на НВД-ВМ с + калории и не се омазнявам
Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 26.01.09 08:26.