Извара с вода(айрянче) - въпрос

FL

24.01.09
16:16

Правя си айрянче от изварка и вода, но отгоре остава гъста пяна, съмнява ме че повечето протеин остава там - така ли е? Може би е доста глупав въпросът ми, но ми се иска всичко да го пия, а не да обирам суроватка с лъжицата :D

Не я пий тая пяна.. вярно си остава отгоре, но и 30 минути да я чакаш да се.. втечни ще се събере всичко на всичко 1 глътка

FL

25.01.09
08:05

Хязаинът ми е професор по химия и ми каза, че “това гъстото е протеинът”. Демек, според неговата логика, мога да си разбивам извара с вода в шейкъра и да пия само пяната, другото да го изхвърлям. Искам да съм сигурен, че тази пяна не е повечето белтък ;)

Еми както си прецениш, не виждам логика протеина да се “събира” в пяната.

FL

25.01.09
09:30

Още един въпрос - когато изваарта се приема разбита с вода, много ли се скъсява времето за усвояването й? Да кажем, че приета натурална се разгражда за 6-7 часа, а когато е на “айрян” казеинът да се усвои за 3-4 часа примерно?

25.01.09
10:46

Не мисли такива неща - разбивай си я пий си я :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1