24.01.09
16:16
Правя си айрянче от изварка и вода, но отгоре остава гъста пяна, съмнява ме че повечето протеин остава там - така ли е? Може би е доста глупав въпросът ми, но ми се иска всичко да го пия, а не да обирам суроватка с лъжицата :D
24.01.09
19:14
#1
Не я пий тая пяна.. вярно си остава отгоре, но и 30 минути да я чакаш да се.. втечни ще се събере всичко на всичко 1 глътка
25.01.09
08:05
#2
Хязаинът ми е професор по химия и ми каза, че “това гъстото е протеинът”. Демек, според неговата логика, мога да си разбивам извара с вода в шейкъра и да пия само пяната, другото да го изхвърлям. Искам да съм сигурен, че тази пяна не е повечето белтък ;)
25.01.09
09:15
#3
Еми както си прецениш, не виждам логика протеина да се “събира” в пяната.
25.01.09
09:30
#4
Още един въпрос - когато изваарта се приема разбита с вода, много ли се скъсява времето за усвояването й? Да кажем, че приета натурална се разгражда за 6-7 часа, а когато е на “айрян” казеинът да се усвои за 3-4 часа примерно?