Казеинът като заместител на хранене

FL

25.01.09
10:06

Забелязах, че в представянето на казеиновите протеини пише, че могат да послужат като заместител на хранене. Въпросът ми е дали, ако случайно нямам възможност да вечерям, мога примерно да приема дадена доза казеин в 18h и така да избегна гладуването и стреса на организма, когато е лишен от храна? Т.е. да не реагира на другия ден с натрупване на мастни резерви като следствие от стреса от глада? Накратко - “инцидентно” да “вечерям” с казеин?

Темата беше редактирана от Flicker на 25.01.09 10:07.

25.01.09
10:34

По принцип по хубаво е да си вечеряш храна, по-скоро някое МРП отколкото казейн,  примерно матрикс.
По-добра схема ще е вечеря + преди лягане мрп. Също можеш и бар но внимавай да нямат захар.

25.01.09
16:24

казеина не може да замести пълноценно ядене, сепак това е само протеин...липсата на въглехидрати ще накара организма да гори гликоген...

25.01.09
16:47

Мен също ме вълнува този въпрос. А и още нещо ми идва наум, казеин не се ли използва при лепене на етикети на бутилка(например при бирата)? Поправете ме ако греша...

25.01.09
22:23

казано от tonu на 25.01.09, 10:34:

По принцип по хубаво е да си вечеряш храна, по-скоро някое МРП отколкото казейн,  примерно матрикс.
По-добра схема ще е вечеря + преди лягане мрп. Също можеш и бар но внимавай да нямат захар.

МРП и протеиновата матрица са две различни неща.

26.01.09
12:48

Става - казеин и да речем зехтин или ленено масло ири рибено. Но да не е практика.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1