25.01.09
00:12
Здравеите момчета ! Доста добър период за маса изкарах и сега вече идва време за диети и за тва ще напиша какво мисля да направа с диетата си.185 см висок и 108-110 кг стаж занимавам се от 4 години, но само зимата имам време за трен,през останалото време,просто няма време.
1. 200 грама овес + 5 яица
2. 1 банан или 5 бр фурми
3. 200 грама Пилешко филе на скара + зеле + фибри на прах
4. 100 грама бадеми
5. 200 грама Пилешко филе + някакъв зелен зеленчук
6. 200 грама Извара + фибри на прах
7. 200 грама Извара + ленено семе
Всичко излиза +/- 10 гр така Белтъчини - 260гр , Въглехидрати - 170 , мазнини 100
В нетренировъчен ден - Махам фурмите и 50 грама от овеса.
В тренировъчен ден закуската е 100 грама овес + яицата и другите 100 са предтренировъчното хранене и некакъв протеин
МОЛЯ КОРИГИРАЙТЕ МЕ, ЗНАМ ЧЕ НЕ Е МН ДОБЪР РЕЖИМ АМА ЗА ТОВА ПИША ДА ПОМАГАТЕ
25.01.09
06:45
Бих сложил бадемите на мястото на фурмите и банана, а тях да ги взимам след тренировка.
25.01.09
08:04
Бих сложил бадемите на мястото на фурмите и банана, а тях да ги взимам след тренировка.
По-добре да ги няма
25.01.09
08:47
Пробваи мене ме кефи
Изключи напълно простите въглехидрати, т.е. фурмите и бананите ги махаш.Увеличи и зеленчуците, ако можеш с всяко хранене след закуската хапвай салата.Ако добавиш 1 протеинова пудра, ВСАА и глутаминче ще стане идеално. :)
Поне 2 банана след тренировка мисля да ям защото се чувствам зле и уморен.Имам на оптимум амино 2222 и витамини на controled labs.Протеини за сега само от храната че сега ми свърши 1 4увал от 5 кг на оптимум.за по късно ако имам финанси ще взема.Благодаря ви за мненията.
25.01.09
11:52
Изключи напълно простите въглехидрати, т.е. фурмите и бананите ги махаш.Увеличи и зеленчуците, ако можеш с всяко хранене след закуската хапвай салата.Ако добавиш 1 протеинова пудра, ВСАА и глутаминче ще стане идеално. :)
Човека не е написал, че иска да мине на НВД. Стига сте ги “принуждавали” едва ли не!
25.01.09
11:59
Поне 2 банана след тренировка мисля да ям защото се чувствам зле и уморен.Имам на оптимум амино 2222 и витамини на controled labs.Протеини за сега само от храната че сега ми свърши 1 4увал от 5 кг на оптимум.за по късно ако имам финанси ще взема.Благодаря ви за мненията.
Еми нормално е да си уморен ся ..хапни месце ,яица такива работи .Банани само в ВВ деня мое !!
Човека не е написал, че иска да мине на НВД. Стига сте ги “принуждавали” едва ли не!
Не е написал но ако му погледнеш хран режим се подразбира така че на мене си ми бие на НВД, не го принуждават хората - той си го избира а ти за в бъдеще гледай по-хубаво.
Бих те посъветвал за вбъдеще да намалиш самия принцип на тренировка - може би ще е хубаво да напишеш как тренираш.
Все пак когато чистиш, най-голямо значение отдавай на кардио и диетата - силовата тренировка е само за да не се гори мм.
И е препоръчително едно протеинче да вземеш.
Мнението беше редактирано от tonu на 25.01.09 12:07.
25.01.09
12:00
Еми то неговто мяза на НВД а не на РБД
25.01.09
15:07
Гледам достатъчно добре, колеги. Но приемането на определени храни не класифицира веднага една диета като НВД, РБД или ВВД. Моят режим се състои от огромно количество въглехидрати, но определено не е ВВД. Ако иска да бъде на НВД, тогава ще трябват доста промени по режим, както ще трябва да бъдат уточнени и разтоварващи дни и т.н. Т.е. ако ще е НВД, промени има да се правят.
колеги аз искам НВД да правя,и мисля че поне малко прилича на НВД.Трябда с по малко кг да тренирам вече че днеска се изсилих на лежанката и кат се върнах бях обезумял от глад.Разтоварваш ден ще е всеки 6 ден.Като тогава ще сам на 200 грам ориз и 100 овес нещо такова.Мисля че трябва да пия също горе долу 6-7 литра вода.КОлега кажи от какво има нужда да променям режима
25.01.09
16:28
колеги аз искам НВД да правя,и мисля че поне малко прилича на НВД.Трябда с по малко кг да тренирам вече че днеска се изсилих на лежанката и кат се върнах бях обезумял от глад.Разтоварваш ден ще е всеки 6 ден.Като тогава ще сам на 200 грам ориз и 100 овес нещо такова.Мисля че трябва да пия също горе долу 6-7 литра вода.КОлега кажи от какво има нужда да променям режима
Ми да не се зори много на тренировките ...да правилно си разбрал
чуда се колегата Фитипалди какво има в предвид за смяна в режима,знам че не е перфектен,може още доста да се направи ама всичко е въпрос на финанси.Мисля че поне това е едно прилично НВд.Аиде казваи те какво може да се промени и защо
25.01.09
18:02
Аз имам ся 1 дневник за НВД как правя и аз.миналата година като праих имаше ефект тази година се надявам да е още по-добре..пиши гледаи и така 1
Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 25.01.09 18:03.
25.01.09
19:28
Ако ще е НВД - махаш бананите и фурмите. Изместваш бадемите на тяхно място. Бих махнал и първата порция извара, а на нейно място някакво рибно филе например. Отделно бих намалил овеса на 100-150гр.
Кажи какво предвиждаш за заредждащите дни?
25.01.09
19:54
Ако ще е НВД - махаш бананите и фурмите. Изместваш бадемите на тяхно място. Бих махнал и първата порция извара, а на нейно място някакво рибно филе например. Отделно бих намалил овеса на 100-150гр.
Кажи какво предвиждаш за заредждащите дни?
Тои тва за фурмите го разбра ма погледни че е 100 кила само с 100 грама овес маи ще му е доста тегаво
Не обичам риба.Мн редко да ми е харесала,само риба тон в консерва,ама е доста скъпичка,но когато мога ще взимам.Нз защо но всички избягват плодовете не мисля че таза фруктоза след тренировка ще ми попречи приемерно 2 банана може да хапна и тва никои не може да ми промени мнението.До колкото знам при НВД въглехидратите трябва да са 1- 1,5 грама на кг тоест трябва да приемам по около 150 - 170 грама въглехидрат.Както ти ми препоръчваш по 100 грама примерно - това са 66 гр въглехидрат- следователно тва е почти кето.Поправете ме ако греша. За зареждащи дни мисля да вкарам некакъв плод + 150 грама ориз това ще е допълнителното.
26.01.09
05:32
Аз от март месец преминавам на много hardcore диета :)
7:00 - 5 Белтъка и 1 цяло яйце
7:30 - 100гр овесени ядки + стафиди от кутиика ;)
11:00 - 200гр пил. филе (тук според това дали се чувствам гладен може да включа кафяв ориз или картофче)
13:20-3:00 - Тренировка
15:10 - 1 банан
16:30 - 200гр пил. филе (като гарнитура зеленчуци)
18:30 - 150 гр извара и 1 кисело мляко Микс :)
26.01.09
08:18
11:00 - 200гр пил. филе (тук според това дали се чувствам гладен може да включа кафяв ориз или картофче)
18:30 - 150 гр извара и 1 кисело мляко Микс :)
kакво му е Хардкора???
26.01.09
08:27
Не обичам риба.Мн редко да ми е харесала,само риба тон в консерва,ама е доста скъпичка,но когато мога ще взимам.Нз защо но всички избягват плодовете не мисля че таза фруктоза след тренировка ще ми попречи приемерно 2 банана може да хапна и тва никои не може да ми промени мнението.До колкото знам при НВД въглехидратите трябва да са 1- 1,5 грама на кг тоест трябва да приемам по около 150 - 170 грама въглехидрат.Както ти ми препоръчваш по 100 грама примерно - това са 66 гр въглехидрат- следователно тва е почти кето.Поправете ме ако греша. За зареждащи дни мисля да вкарам некакъв плод + 150 грама ориз това ще е допълнителното.
Бананите не са фруктоза а глюкоза
Нз защо но всички избягват плодовете не мисля че таза фруктоза след тренировка ще ми попречи приемерно 2 банана може да хапна и тва никои не може да ми промени мнението.
1. Точно около тренировката (и преди и след) фруктоза е добре да няма, независимо от режима.
2. Бананите не са фруктоза. И макар че си зависи, в общия случай наистина няма да ти пречат. Дали има смисъл от тях е друга тема, но няма те да ти спъват работата със сигурност.
А, и между другото - консервите, били те с риба или с нещо друго, не са си работа. Ако опиташ истинска риба тон и сравниш с такава от консерва ще разбереш какво имам предвид.
26.01.09
09:56
Нз защо но всички избягват плодовете не мисля че таза фруктоза след тренировка ще ми попречи приемерно 2 банана може да хапна и тва никои не може да ми промени мнението.
1. Точно около тренировката (и преди и след) фруктоза е добре да няма, независимо от режима.
2. Бананите не са фруктоза. И макар че си зависи, в общия случай наистина няма да ти пречат. Дали има смисъл от тях е друга тема, но няма те да ти спъват работата със сигурност.А, и между другото - консервите, били те с риба или с нещо друго, не са си работа. Ако опиташ истинска риба тон и сравниш с такава от консерва ще разбереш какво имам предвид.
Нали инсулина трябва да е ниськ ?? В консервираните риби наистина има някои кофти работи ,но са си протени 2-3м пати в седмицата мое .
26.01.09
14:44
18:30 - 150 гр извара и 1 кисело мляко Микс :)kакво му е Хардкора???
За човек 100кг с 18% подкожни мазнини, свикнал да похапва стабилно е бая хардкор :)
26.01.09
19:11
18:30 - 150 гр извара и 1 кисело мляко Микс :)kакво му е Хардкора???
За човек 100кг с 18% подкожни мазнини, свикнал да похапва стабилно е бая хардкор :)
Забелязал съм хората в форума имате малко грешна представа за боди фета като проценти хора дето са с плочки се обявяват за 8-9 процента боди фет без да имат представа кво е тва .Погледни тва http://www.gohard.org/forum/viewtopic.php?t=3206&start=0 снимките и ако си 18 процента наистина си много голем бате .
26.01.09
20:00
Както споменах и в друга тема съм шишко в момента :)
23-19% = way outta shape
19-16% = outta shape тук съм :P
Стремежа ми е 9-10%
Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 26.01.09 20:02.
26.01.09
20:45
Абе погледни снимките тоя на 20 процента не е никак шишко
26.01.09
21:26
Поднасям искрени извинения към автора на темата!
Моля някой от модераторския екип да изтрие постовете, които не са по темата :(
Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 26.01.09 21:27.
26.01.09
22:11
NE4ovek,
темата ти малко е излязва от първоначалните си граници и лесно се губиш за какво точно става дума.
Ясно е, че искаш да правиш НВД. Не знам дали си изчислявал калорийните ти нужди, но по данните, които си дал за съдържанието на диетата си: 260 гр. белтък, 170 гр. въглехидрати, 100 гр. мазнини излиза, че приемаш около 3500 ккал. Това, според мен, може и да ти е малко повечко.
От друга страна, защото почти всички тук гледат на диетита като ниско- и високовъглехидратни. Разберете, не са само въглехидратите, тези които определят дали е губите телесни мазнини. Да, глюкозата има значение, нивата на инсулин също имат значение. Но какти писах в една друга тема, отделянето на инсулин е зависимо от съотношението на АТФ:АДФ в бета клетките на Лангерхансовите острови в панкреаса, а АТФ се синтезира не само от въглехидратни субстрати. Най-лесно и най-много е от въглехидратни субстрати, но не само. Затова и най-много инсулин се отделя в кръвообращението след прием на глюкоза, но отново - не само!
Защо не опиташ да въртиш въглехидратите, хранейки се балансирано. Със сигурност тук има хора, които разбират мовече от мен от това и, които могат да ти дадат конкретни съвети относно ротацията на въглехидратите. Смятам, че ще е по-лесно толелиран от организма ти начин, не толкова бърз, но по-полезен. Ще е и малко по-сложен, защото ще изисква повече смятане. Но лесното не винаги е най-доброто.
Искам да спомена и няколко други неща, защото за поредеn път се хвърлят изказвания в пространството без да са защитени по какъвто и да било начин:
Бананите не са фруктоза а глюкоза
2. Бананите не са фруктоза. И макар че си зависи, в общия случай наистина няма да ти пречат. Дали има смисъл от тях е друга тема, но няма те да ти спъват работата със сигурност.
В 100 гр. банан се съдържат точно 4979 мг. глюкоза и 4850 мг. фруктоза, което е съотношение 1:1 - това не е само глюкоза, нали.
За сравнение в 100 гр. ябълка глюкозата е 3250 мг., а фруктозата 6050 мг. или 1:2. Може би в такъв случай бананите съдържат повече глюкоза от други плодове, но определено не са глюкоза. Има неизброймо много достъпни източници, подкрепяйте твърденията си с факти. Момчето седи и се чуди на всяко мнение, от всяко мнение си вади някакъв извод. Пък кое е вярно, кое не е...............
Относно процента телесни мазнини. Оптималното количество за мъже е между 9% и 15-16%, в такъв случай 18% може и да не е толкова много. А 20% или 30% въобще не е определящо дали си голям, като мускулна маса или си слаб и отпуснат. Все пак хората на тези снимки са или професионални културисти или сериозни аматьори. Ако те поддържат подкожна мазнина между 5% и 9% нормално е на 18% да изглеждат мазнички. Освен това снимките трудно ще са мерило за това кой колко прцента е. То с използването на калипери и уреди за анализизране на био импеданса нещата са од въпрос, та какво остава за снимки.
Съжалявам ,че се отплеснах от темата на NE4ovek. Успех с изгарянето на мазнините и орелефяването, независимо от начина и питя, който ще избереш или вече си избрал.
Цветан
26.01.09
22:11
Много се извинявам
26.01.09
22:14
При бананите са други нещата братле ..ябълките имат кора която е с фибри и забавя усвояването ,а баните се ядат без кора а и като цяло не са много хубави за НВД
Цветане благодаря ти за отговора.Аз в едно се убедих,че да си съставиш режим било то за качване и за сваляне не се прави лесно.Първо човек трябва да мине през тоя път и да сгреши няколко пъти и да пробва и така докато не постигне желания резултат.Изградени са някакви норми за смятане за грамове и такива неща които не казвам че не са верни, но знаете че този спорт малко или много човек трябва да почне да си усеща и слуша тялото какво му иска.А този опит се изгражда след множество диети и грешки.Аз споделих какво мисля да ям в следващите 2 седмици ще видя как се чувствам.Благодаря ви за съветите, но само ще ви кажа че според мен каквото и да ядете трябва повече да изразходите.ТОва лято бях в Щатите бачкаш като луд ядях по цел ден пици и сладоледи и сникърси и какво ли не още и пак свалих около 10 кг.ПОнякога имаше дни в които се слагах на режим да се прочистя малко де. Но СЕга знам че говорим за сваляне макс мазнини и мин ММ и не може да се яде като разпран и какво то си пожелаеш.За това се обръщам тук за вашите мнения, а дали ще ви послушам преценявам накрая.НИто се чуда нито нищо.Просто чакам хората да споделят от опит.Така че мисля че бананите не ми пречат и ще продължавам да си ги ям с наслада.Така мисля Аз.
В 100 гр. банан се съдържат точно 4979 мг. глюкоза и 4850 мг. фруктоза, което е съотношение 1:1 - това не е само глюкоза, нали.
Не съм се занимавал да проверявам, все си мислех че е по-малко фруктозата, но карай. Щом е така, значи и бананите не стават за след тренировка.
Не съм се занимавал да проверявам, все си мислех че е по-малко фруктозата, но карай. Щом е така, значи и бананите не стават за след тренировка.
По принцип плодовете не стават за попълване на гликогена (Неслучайно бананите ги ядат маймуните - Аз “яка” маймуна не съм видял). Друг е въпросът дали има смисъл от прости захари по време на сваляне на мазнините, като те са може би основната ти пречка.
27.01.09
09:42
Това за маймуните е доста интересен коментар! Те надали целят да са “яки”, но все пак относителната им сила (тоест силата на килограм тегло) е значително по-голяма от човешката. Затова зависи какво влагаш в термина “яки”.
Ясно е, че простите въглехидрати нямат особено място в НВД, но ако просто искаш да отслабнеш фруктозата може и да не е толкова “страшна”. Не всичко е НВД и ВВД и не са само това начините.
Относно плодовете след тренировка - то май въобще няма смисъл - нито ще попълнят глокогеновите ти запаси, нито ще стимулират инсулина, който ще спре катаболните процеси и ще подпомогне синтезата мускулен белтъл. Затова мястото им е по-скоро преди тренировка - и то отново заради същите им качества - преди тренировка ти трябва прост въглехидрат, но не ти трябва висок инсулин => фруктозата е въглехидратът тогава.
27.01.09
10:14
По принцип плодовете не стават за попълване на гликогена (Неслучайно бананите ги ядат маймуните - Аз “яка” маймуна не съм видял). Друг е въпросът дали има смисъл от прости захари по време на сваляне на мазнините, като те са може би основната ти пречка.
Истината е че шимпанзето е доста по силно от човека ...а за горилата да не говорим
08.03.09
21:40
Станаха ми интересни тези фибри на прах в интернет намерих само това: http://stilnajivot1.joomla-bg.net/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=182&category_id=7&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=26&vmcchk=1&Itemid=26 ама цената е доста солена няма ли нещо нормално като цена за тези фибри на прах или то това си върви стандартно.
приятелю не търси фибри в нета.Отиде в някои по голям магазин и на щанда за диабетици потърси.Аз по рано си бях купил за около 1.60 едни.НО сега ги няма точно тея има някакви други които са по скупи около 5 лв и стигат маи за 5 дена.