Ефект върху кожата, породен от тренировка

26.01.09
17:41

Здравейте. Когато тренирам (най-вече за ръце), върху кожата в горната част на ръката (върху бицепса) се появяват малки червени точици. Това предполагам се получава от раздразнение, получило се в следствие на напомпването. Искам да ви попитам защо се получава така и как мога да премахна тези теочици? Може би с някакъв крем?

26.01.09
17:53

Може да е индикация за бъдещи стрии. Пусни снимка.

26.01.09
19:49

Не, смисъл, те са от рамото до лакътя от външната страна на рълата. Виждал съм и при други да се получават. Просто се получават малки червени точици. Може би кожата не е добре хидратирана?

26.01.09
20:04

то и аз имам някви малки папчици ама не са стриди незнам какво са ама неми пречат :D

Местя.

А може да е тумор, от типа хемангиом.
Може да са подкожни образувания, от типа хелеангиектазии. Чувал съм, че там е добре да се провери черния дроб.
Може да са петехии. Там проблема може да е със сърцето и тромбоцитите.
Може да са разширени вени.

Може колега да имаш дерматит или някой от вариантите на вирусие по кожата - папиломата например.
А може и разбира се да са стрии.
Даже най - вероятно са стрии.

Но ако си убеден че не са и те притесняват, иди на лекар.
Даже и със снимка тука няма да стане.
Едва ли хидратацията е проблема

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 26.01.09 20:14.

26.01.09
21:41

Най-вероятно е повърхностна реакция от потта, по която полепват пеахови частици от залата. По време на изпаряването на течности по повърхността на кожата, тя става доста чувствителна и е вероятно да е дерматит.

Най-лесно можеш да провериш като сравниш усилията в залата и някакви общи физически усилия у дома (например чистене с прахосмукачка, етс), ако и в двата случая се появят обриви, значи трябва да се мисли за консултация с лекар. Ако ти се появява обрив само след тренировка в залата- значи е от праха и е най-нормална реакция.

26.01.09
21:54

Аз мисля,че става дума за малки кръвоизливчета,които и аз преди получавах - няма страшно,ако е това де.Кажи все пак като тренираш бицепс ли само става или каквото и да е.

Мнението беше редактирано от Nikolay на 26.01.09 21:56.

И при мен,понякога се получават такива точици,мисля че няма страшно.

06.02.09
07:11

И при мен а и при други хора които познавам и ходят на фитнес се получават. Даже аз до сега почти не съм тренирал - може би пет шест пъти за миналата  година - и сега като отидох два пъти на сериозно тая седмица и на мен ми излязоха такива. Съмнява ме че е нещо от протеина в смисъл че тоя който пия е марка “Обади се на приятел”.

Най-вероятно ми се струва да е от белтъчинната диета и тренировките - зачетох се по блоговете от чужбина че голяма част от хората които тренират сериозно имат ниско ниво на тромбоцитите - което означава проблеми с кръвосъсирването -> кръвоизливи в кожата -> петехии.

06.02.09
07:25

Какви са тия протеини и за какво ги пиете? Културисти ли ще ставате или за състезания по вдигане на тежести се готвите?

Иди на лекар! Може да са бактерии, може да са гъбички. Повечето зали са доста мръсни, а много хора гледам тренират навлечени като за -50 градуса по Целзий. Предполагам, че се къпете, че ако не се къпете и тревички могат да се появят. И пак го казвам: идете на дерматолог.

При мен единственото въздействие на тренировките върху кожата са: мазоли. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1