27.01.09
14:00
Здравейте. Нуждая се от насока как бих могъл да натрупам малко килограми, защото съм слабичък. Ям всичко и по много, имам невероятен апетит, приятелите ми недоумяват като ме виждат какви количества храна поемам. На ден изпивам поне по 3-4 литра вода. И все пак не качвам и килограм отгоре. Водя активен начин на живот, занимавам се с танци. Не ходя на фитнес, единственият ми спорт е плуването, но не е на преден план, плувам само когато намеря за добре. Данните ми са: 20г., 177см, 67кг(и не помръдват). Благодаря ви предварително за всякаква информация относно храненето за покачване на тегло.
“Много” е относително. А освен количеството и важно и качеството на храната.
Напиши като начало какво ядеш за няколко дена подред, като храни и количества.
Да питам тази програма добра ли е за ектоморф(слабичък)
Закуска:
3 варени яйца
2 резена шунка
1 плод
половин купа мюсли с мляко
Втора закуска:
2 пил бутчета или пил.гърди
2 пълнозърнести питки
1 плод
Обяд:
150 г риба на скара
160 г задушени зеленчуци или ориз
купа салата
2с.л.зехтин
Преди тренировка:
40 г.протеин шейк
1 хлебче
2банана
След тренировка:
40 г протеин шейк
60 г.захар или мед
Вечеря:
1 пържола
180 г. задушени зеленчуци или печени картофи
купа салата
2 с.л. зехтин
Преди Лягане-незадължително:
1 плод
2 филии сандвич с шунка и кашкавал(без маргарин)
28.01.09
10:55
Мани ги тия плодове! Аман от митове колко са полезни! Захар и витамини колкото за баба ми!
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 28.01.09 10:57.
03.02.09
08:01
Приятели и аз съм в същото положение хапвам си (не си поплювам) ама не мърдам грам на горе. 172-63кг. Работата ми е предимно физическа с доста натоварвания(стройтел съм) 2 пъти седмично ходя на футбол.Понякога се усещам,че просто нямам сили.Кажете какво да пия та да се пооправят малко нещата.Протейни ли ,що ли ?? Благодаря предварително... :)
За втори път в тази тема ще се каже, но явно няма как. Ако ядеш много ще качваш, вече какво е отделен въпрос и зависи от други неща, но ще качваш със сигурност. Ако не качваш, значи не ядеш толкова много колкото си мислиш. Напиши 2-3 дена какво си ял за илюстрация на това “много” и може да получиш съвети. Или ако не ти се занимава, пробвай безотказния метод - всичко досега х2.
От поста ти не се разбира - тренираш ли или не? Ако не тренираш, а само започнеш да се тъпчеш, пак ще качваш, но качването няма да ти хареса ;) А за протеин и добавки като цяло да не говорим, те даже на повечето трениращи не им трябват, камо ли на нетрениращ човек.
Така че, към такива въпроси трябва да се дава повечко информация.
Мнението беше редактирано от G33K на 03.02.09 10:37.
06.02.09
18:27
G33K определено изчерпа въпроса. А доколкото SVETLIOP44, съжелявам че ще се повторя тъй като следните редове бях писал в една друга тема, но явно доста хора тук ги мързи да четат и искат всички отговори на готово, та ето това е :
През дните на почивка, калоричноста следва да бъде намалена с 4-6 %, иначе стойностите на ден да бъдат около 55-60 % въглехидрати, 20-25 % белтъци, 15-20 % мазнини. За калориите – умножете по 22 вашето тегло и ще получите калориите необходими за извършването на вашите жизнено важни функции. Ако тренирате сериозно, но не вършите друга физическа работа през деня прибавете 50 % към вашите калории, ако редовно извършвате лека физическа работа добавете 65 %, ако извършвате тежка физическа работа добавете 90 %.
Това не съм го измислил аз :) , а е извадка от една книга свързана с културизма.