28.01.09
13:39
Взех си консерва риба тон в раст. масло и на нея пише “отцедено колочество - 112гр.”. Въпросът ми е някой има ли представа колко калории е горе-долу това чудо? Рибката без маслото е около 130 кал., но с него идея си нямам... ;) Около 100-150 кал да е маслото? Търсих в google, но нищо не открих, освен че 100 гр. растително масло е 950 кал. Надявам се все някой да знае. Другият вариант е следващия път да отделя мазнината и да сметна колко супени лъжици са и така да разбера...
Темата беше редактирана от Flicker на 28.01.09 13:42.
28.01.09
14:05
Здрасти, Flicker, много си стриктен с калорийте, браво!!!
Не знам точно каква е кнсервата, какво е олиото (растително масло или там каквото е), но мога да ти дам някаква обща информация, която имам т.е. стандартна.
Риба тон във вода (собствен сос), отцедена от от течността: Б: 24 гр.; В: 0 гр.; М: 3 гр. и 128 ккал. Всичко това за 100 грама;
Риба тон в растително масло, отцедена от течността: Б: 29 гр.; В: 0 гр.; М: 8 гр. и 198 ккал - пак за 100 грама.
Може би не е абсолютно точно, но не е чак от такова значение. Просто разкарай мазното и така.
Успех.
Цветан
28.01.09
14:21
Имаш предвид да я отцедя от мазнината? Защото се събират няколко лъжици масло... И тази растиелна мазнина е полезна, нали?
Не знам колко е полезна мазнината дето я слагат в консервите туна,но на мен НЕ ми харесва.Затова си купувам “в собствен сос” и я поливам със зехтин.Предлагам ти и ти да пробваш така. ;)
28.01.09
14:28
Данните, които имам са за количеството риба с отцедени мазнини т.е. в самата риба пак ще има останали мазнини (можеш да видиш и в съдържанието на мазнини и калорий, което ти дадох), но няма да са толкова много. Мазнините са ти нужни и са полезни, но няколко лъжици е прекалено много. Особено сега, когато целиш по-малко калорий. По-добре ги изцеди, доколкото това е възможно. И пак използвай количествата за риба тон, съхранене в растително масло, а не в собствен сос, за да можеш възможно по-точно да пресметнеш калорийте.
П.П. Как върхи режимът, как се чувстваш. Малко е рано да се говори за резултати, минали са само 2-3 дни, но поне заситен ли си, усещаш ли да имаш недостиг на енергия или няккви други субективни оплаквания?
казано от Flicker на 28.01.09, 14:21:
Имаш предвид да я отцедя от мазнината? Защото се събират няколко лъжици масло... И тази растиелна мазнина е полезна, нали?
НЕ, за Бога ! Ако ще ядеш консерви, поне взимай в собствен сос които са (по-малкото зло).
Малко са полезните растителни мазнини, особено тези които можеш да си купиш от магазина, и тази със сигурност не е от тях.
Мнението беше редактирано от G33K на 28.01.09 14:44.
28.01.09
15:02
Добре върви режимът, дори мисля, че мога да намаля храната още малко, но засега ще карам така... Чуствам се супер, макар и да съм в сесия ;) Имам чувството, че организмът ми може да се приспособява към доста малко калории, но нека не преувеличавам, трябва да мине време...
Мнението беше редактирано от Flicker на 28.01.09 15:04.