28.01.09
20:00
Здравейте.От 2 месеца ходя на фитнес,но храненето ми е доста разпокъсано и не винаги успявам да се храня равномерно.183/68 съм и искам да кача малко килца ; ).Сега минавам 1-ва смяна и съм си изготвил режим,който мисля да спазвам.Би било добре и вие да ми помогнете като ме насочите допълнително,защото не съм навътре в нещата
7:00 - Прясно/кисело мляко с мюсли,3-4 варени яйца
10:30 - Сандвичи с месо,кашкавал ,ядки,плод
13;00 месо(риба-консерва,свински гърди),ориз,картофи
15:00 - сандвичи някакви + плодове
17:00 - преди тренировка..тук винаги ям плодове(банан)
18:30 - след тренировка - мед,пак плодове
20;30 - месо,ориз,картофи
22;30 - извара
Темата беше редактирана от bjorksled на 28.01.09 20:01.
28.01.09
20:33
Режимчето го бива според мен обаче преди тренировка махни тея плодове ии си усигури някъв протеин.
28.01.09
21:11
Здрасти bjorksled,
добре ще е да публикуваш малко повече информация за себе си, за да може някой да ти даде по-конкретен съвет. Т.е. да има представа от колко калорий горе-долу имаш нужда, как трябва да разпределиш приема на макронутриенти и т.н.
Най-общо режимът ти наистина изглежда добре като продукти, но всичко останало зависи от грамажа. Иначе ако се храниш по подобен начин, диетата ти ще е разнообразна и балансирана, това е добре.
Аз бих махнал жълтъците на яйцата за закуска или бих запазил едно цяло яйце и 3 белтъка. Сандвичите, които имаш като преди- и следобедна закуска се постарай да са с месо - предварително приготвено от тяб пилешко, например, но не и шунка и тем подобни неща. Следобедния дори може да заместиш с овесени ядки ли мюсли. Можеш да включиш и някои зеленчук в основните хранения.
Относно плодовете. Тук малко мнението ми се различава от това на ceco_metal. Преди тренировка е добре да приемеш плод, защото той ще ти даде две основни преимущества по време на тренировка - ще имаш прост въглехидрат, който да обезпечи енергийните ти нужди и този прост въглехидрат ще е предимно фруктоза, която няма да предизвика огромно отделяне на инсулин. Протеинът е по-подходящ веднага след тренировка, защото тогава имаш нужда да спреш катаболните процеси и ти е необходим градивен материал за разрушените по време на тренирока мускулни влакна. Може да добавиш прост въглехидрат към шейка или да си вземеш препарат с 50:50 въглехидратно:белтъчно съдържание. Простият въглехидрат ще повиши нивата на инсулин, който ще активира анаболни процеси и ще подпомогне вкарването на аминокиселините от протеина в клетките.
Успех,
TS.
Забравих да пиша,че ям доста хайвер,крема сирене,топено сирене и супички (телешка и рибена предимно).
казано от bjorksled на 28.01.09, 21:47:
Забравих да пиша,че ям доста хайвер,крема сирене,топено сирене и супички (телешка и рибена предимно).
...ако хайверът е от ония битите с растителни масла, заедно с останалите мазнотии можеш да ги пренебрегнеш. Супата не пречи.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.01.09 23:22.