Добра ли е програмата и какво да променя :?

29.01.09
10:21

9ч и 50мин.150 грама овесени ядки с прясно мляко.
11и50часа 200грама пилешко +150грама ориз 1 филия бял хляб
——>следва протеинов шеик +креатин +1 банан (след тренировка)
13 часа Тренировка
15 часа 3 цели яица на котлон
16 и 30 часа 200грама пилешко +200гр. картофи
20 часа 1 кислело мляко +1банан
22 часа 200гр риба +100гр.извара

Това ми е програмата (признавам преписал сам е от др тема просто е промених малко с 4асовете) имам няколко вапроса кам нея за това пиша тази тема.Вазможно ли е да заменя едното пилешко хранене с някакжи зеленчуци или плодове :? и това последно ядене ми се вижда излишно или някакси тежко за последно хранене, ако може да ми кажете с кое да го сменя и кое е наи добре да махна и да сложа зеленчуци.Програмата е с цел покачване на маса,сега сам 172см и тежа 67-68 килограма ( не сам дебел нямам и мн. сланини по корема).Благодаря предварително.

29.01.09
14:02

1-во - сутрин - повече белтъчини!
2-ро - преди тренировка е добре въглехидрата да е бавен и в този ред на мисли нека ориза да е кафяв.
3-то - след тренировка слагаш храната с пилешкото и картофите, защото въглехидрата е бърз
4-то - изяж рибата с някаква салата към 20 часа и за преди лягане нека остане само изварата

Може би не си преписал както трябва последното хранене. Би трябвало да е само изварата. И въобще не на всеки понася риба в компанията на кисело мляко и извара ;)
Ако си под 20 няма смисъл от стриктни диети. Яж каквото и когато можеш, не се лишавай. Ако не качваш - увеличи малко храненето. Ще дойде времето, когато ще следиш калории, часове за хранене и т.н., но сега просто си изживей хубавите години без да се ограничаваш от вкусна храна или ходене насам-натам без да си помъкнал раничката с кутиите с храна....
Пилешкото и зеленчуците нямат нищо общо, освен че пилетата ядат и зеленчуци. Пилешкото съдържа белтъчини/наричани още протеини/. Те са основните градивни единици на мускулите. Зеленчуците съдържат малко витаминки и много вода. Ако заменяш белтъчна храна - замени я с белтъчна. Например пилешко с риба, обезмаслено сирене или яйца (белтъците и 1-2 жълтъка).
Яденето в 16.30 го премести един час след тренировката и махни яйцата на котлон от преди това. Тях може да ги хапнеш сутринта на закуската.
Въобще много неща могат да се пипнат, явно ти трябва малко повече време да прекараш в четене на основите на храненето...
Не знам дали продавачката на зеленчуци е страшна мадама, или родителите ти са производители, но не дръж толкова много на зеленчуковото хранене. Погледни магазините за добавки - там преобладават протеините на прах, а не зеленчуците на прах. Значи протеиновата храна е много по-важна от зеленчуковата ;)
Успех!

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 29.01.09 14:04.

29.01.09
21:32

благодаря :) моля темата да бъде затворена.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1