29.01.09
09:46
Здравейте,
аз съм момиче на 24г. и имам нужда от изчистване на мазнините най-вече в областта на талията.Висока съм 170см и в момента тежа 63кг (което за мен си е доста).Моля ви да споделите мнението си за този хранителен режим:
ВСЕКИ ДЕН:
СУТРИН 7,00Ч.- 1 ФИЛИЙКА ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ХЛЯБ НАМАЗАНА С ОБЕЗМАСЛЕНО СИРЕНЕ,КАФЕ ИЛИ ЧАЙ БЕЗ ЗАХАР
10,00Ч. - 100-150ГР. ПЛОД (ЕДНА МАЛКА ПРАСКОВА,МАЛКА ЯБЪЛКА,ПОЛОВИН САЛКЪМ ГРОЗДЕ И ДР.)
13,00Ч.-130ГР. ПИЛЕШКО МЕСО ИЛИ РИБА,1 ФИЛИЙКА ПЪЛНОЗ. ХЛЯБ,И 100-200 ГР. САЛАТА С МАЛКО ЗЕХТИН
16,00Ч.-100-150ГР. ПЛОД (ЕДНА МАЛКА ПРАСКОВА,МАЛКА ЯБЪЛКА,ПОЛОВИН САЛКЪМ ГРОЗДЕ И ДР.)
19,00Ч.-200ГР. ЗАДУШЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ,ДА СЕ ИЗБЯГВА ЦАРЕВИЦА,ФАСУЛ
21,00Ч.-1ЧАША 250ГР. КИСЕЛО МЛЯКО С 1,5% МАСЛЕНОСТ
Часовете са приблизителни...
Благодаря ви предварително!
С плодове не се чистят мазнини.Ако много ги обичаш сложи ги при закуската (пример: Овесени ядки + плод + яйца/извара).Като цяло белтъчините са ти малко.Вкарай някакви ядки в режима орехи/бадеми/кашу като гледай да са сурови и без сол. Успех :)
Мнението беше редактирано от Владимир на 29.01.09 09:55.
29.01.09
10:02
Здрасти,
кой е съставил този режим, очевидно не си ти?
Може е добре да имаш свой собствен, в които за взети предвид физическата ти активност и начина ти на живот, както и процента ти телесни мазнини и съответно количеството мускулна маса, което имаш.
Като цяло режимът е ОК, балансиран е, ще получаваш качествени хранителни вещества, но при подобни програми трябва индибивуален подход, за да има и съответните резултати.
Аз лично не бих препоръчал нищо след 19 часа, а в това хранене имаш нужда от повече месо. Както казах,обаче, това е индивидуално, количествата трябва да са съобразени с необходимостите на тялото ти.
Владимир92, момичето не bodybuilder, иска да отслабне, плодовете за изключително важни за набавянето набавянето на витамини, това че имат проста захар (фруктоза), не е чак такъв проблем. Особено в сезон като този, човек трябва да поддържа имунитета си.
А ядките определено имат място, особен следобед - с един плод ще ти е малко трудно.
Поздрави,
Ts.
казано от Ts. Stefanov на 29.01.09, 10:02:
Здрасти,
Владимир92, момичето не bodybuilder, иска да отслабне, плодовете за изключително важни за набавянето набавянето на витамини, това че имат проста захар (фруктоза), не е чак такъв проблем. Особено в сезон като този, човек трябва да поддържа имунитета си.
Поздрави,
Ts.
Чакай малко...Да съм казал да ги изключва ?!С плодове не се топят мазнини.Щом има нужда от витамини (както всеки от нас) да си купи на някоя реномирани фирма и няма проблем.Но да се тъпчеш с грозде за витамини...Само мога да пожелая успех с начинанието.
29.01.09
10:18
По тази логика може да си купи протеин на прах, фибри на прах и мастни киселини на капсули на някоя реномирана фирма и въобще да не приема храна. Няма нищо по-хубаво от това хранителните вещества, които примаш да идват от естествени източници, когато това е възможно. Когато си подложен на тежки физически натоварвания или страдаш от заболяване, ограничаващо абсорбцията на някои витамини в червата и няма как да си ги набавиш по естествен път, идва мястото на добавките. Затова се казват и хранителни добавки - не храна на прах.
За момиче като нея нуждите от витамини ще се покрият от 2-3 плода и някоя салата на ден, въобще не става дума за тъпчене.
Поздрави,
Тs.
29.01.09
12:05
Режимът е напрвен от диетолог.Просто помолих за мнение,но чак пък да не ям плодове...незнам.Не съм прасе (имам мазнини,но не съм дебела),че да пия изкуствени витамини вместо да примам естествени такива.Не съм специалист,но мисля,че в един балансирам режим (защото мисля,че е най-здравословен) трябва да се приемат и плодове.Да,може би гроздето не е най-подходящия плод,но такива като ябълки и цитрусови плодове не мисля,че трябва да ги изключа при положение,че става въпрос за два плода на ден.
29.01.09
12:30
Именно, но всички във форума гледат от гледна точна подготовката на културистите за състезание и щом те така правят трябва всички.
На първо място трябва да се храниш пълноценно, защото това е важно за здравето ти, а след това да помислиш как да го приложиш, за да се избавиш от мазнините. Май не е по-добре да си в лошо здраве и без мазнини след 2 седмици, отколкото да се чувстваш добре, да загубиш същите мазнини за 2 месеца и през този период да се научиш как да се храниш в бъдеще.
Поздрави,
TS.
29.01.09
14:17
Режимът е направен от диетолог, но дали е съобразен с теб, а не е бил за някой друг?
Най-добре е да се храниш балансирано, както Ц. Стефанов и другите те съветват. Просто виж досегашното си хранене:
1) изчисти лошите храни (т.е. махни пърженото, прекалената употреба на захар и сметана в кафето, подсладените газирани напитки...);
2) добави малко от което има нужда (например ако си вземала много малко белтъчна храна - добавяш малко) ;
3) размени някои от приемите (например плодовете да не се приемат вечер, сутрин веднага след ставане трябва да закусваш...).
Вкарай едно кардио (по твой избор - във фитнеса на уредите, или пък някакви танци, плуване...) 3 пъти седмично. Ако може да комбинираш кардиото и с упражнения (във фитнеса, или у вас с гирички) ще е идеално...
Преминаването в някакви крайни диети изведнъж носи много повече вреди, отколкото постепенното превръщане на досегашното ти хранене в балансирано и ориентирано към здравословен начин на живот такова!
Успех!
29.01.09
15:10
Благодаря ви за отговорите.Относно дотук казаното мисля,че съм на прав път.Аз не съм привърженик на НВД или подобни.Мисля,че човешкия организъм се нуждае от протеини,въглежидрати,фибри...и далеч не мисля,че е здравословно да се приемат синтетични витамини и разни такива хранителни добавки като заместител на натуралните.