30.01.09
08:32
Здравейте! Тренирам от 3 години, но от 5 месеца съм студент и от работа и университет ходех на фитнес рядко, а и започнах да се тъпча с боклуци - разни пици, сухи пасти, пастети и т.н. (е, може би и малко мързел и лакомия, но всеки има такива моменти :D ) Резултатът от това: за пет месеца качих 6-7 кила мазно, ако не и повече. Сега сесията почти отминава и си взех карта за един страхотен фитнес в София с намерение да върна старата форма от преди време. Данните ми сега са 180/87.
Идеята ми е:
Храненето - не съм привърженик на стриктни диети и мерилки на калориите, нито на прекалено изтощаващо НВД, нито съм фен на мазнините. Нямам и особено големи финанси, да ям кило пилешки гърди на ден и десет яйца ;)
——-
9:00 - Купичка мюсли с кисело мляко и мед
Плод (Ябълка)
———————-
11:00 - Варени яйца - 2бр.
Чай
———————
13:00 - Шунка - 250гр
Голяма зелена салата - една порция
———————-
16:00 - Варени яйца - 2бр
Зеленчукова супичка
Плод (Банан)
———————
19:00
Риба/Пиле
Малка зелена салата -
Плод (Мандарина)
——
21:00
Извара с домати
Плод (Грейпфрут)
Чай
По принцип си пия около 2 и 2,5 литра вода на ден, мисля, че е достатъчно.
Добавки - от доста време съм фен на протеина Pro Gold, защото е евтин и съм усетил, че има ефект да пази мускула. L-carnitine също съм ползвал, но в момента няма да мога да си позволя качествен. Препоръчайте нещо евтино и г/д качествено.
Тренировки - Смятам да посещавам фитнеса около 4 пъти в седмицата. Правя загрявка и стречинг, като след силовата тренировка (на тренировка правя 1 голяма и една малка мускулна група) правя следното интензивно кардио (20 мин пътечка, 30 мин велоелгометър и 5 мин круша). Забравих да спомена, че мога да тренирам само вечер.
Почивките Почивките ми между тренировъчните дни са ми питанки, защото зависи от свободното ми време. Сънят ми варира между 7 и 8 часа.
Не съм задавал въпроси, просто искам да чуя критиките на хората по-напред с материала, преди да пристъпя към този режим за влизане във форма и орелефяване.
Темата беше редактирана от AcTivE на 30.01.09 08:46.
30.01.09
08:51
Много малко протеини,шунката е с несигурно сьдьржание .Само 2 яица на ядене и на всяко ядене плод??Маи не сте наясно много с тремина НВД .
Не трябва изцяло да изключваш плодовете, ама на всяко ядене, и то като десерт, не си е работа.
Супата, не знам, аз лично ги избягвам щото вътре бухат олио и брашно обикновено. В 11 може 2 яйца плюс 3 белтъка.
Аз съм достатъчно наясно с термина НВД, просто нямам желанието, волята и финансите, за да го практикувам както трябва, а и уча доста сложна наука, за да мога да си позволя да съм като ходещо зомби след 2 седмици НВД :)
Супичката си я правя аз, общо взето просто гъделичка стомаха и нищо повече ,никакви брашна и простотии :D
Мерси за препоръките, ще ги включа. Очаквам още коментари, благодаря предварително.
30.01.09
13:14
много ми е интересно - след като нямаш нито волята, нито желанието, нито възможностите да преминеш на качествен режим на хранене, какво искаш от хората тук?!?! За съжаление красивото тяло изисква жертви - eat the boring food have an exciting body. Ти хем искаш да се изчистиш, ама не ти се минава на определен режим, пари нямаш, време не ти се отделя. Няма лесен начин, сори/
ПП. Аз съм момиче, 175 см, 58 кг и ям повече протеин от теб на ден..... :roll:
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 30.01.09 13:17.
казано от AcTivE на 30.01.09, 09:39:
Аз съм достатъчно наясно с термина НВД, просто нямам желанието, волята и финансите, за да го практикувам както трябва, а и уча доста сложна наука, за да мога да си позволя да съм като ходещо зомби след 2 седмици НВД :)
И моята наука не е по-лека, но съм правил НВД...оправдания. Стягай се и действай!
30.01.09
16:43
Ето ти 1 идея ся : Начи например намери си някво месо дето да е на хубава цена и си зимаи, например аз си зимам вакумирано пуешко например то е околко 6-7 кинта килото зимаш си 2 пакета по 250 грама например + 1 яица - 2.20 + 2 извари - 3.50 + 2.20 + 3 кинта= 8.20 дори мо се земеш и по-евтина извара. Протеина ще ти стигне : 5 по 20 = 100 от месото,10 по 7 от яицата= 70 и изварта например 2 по 51 (ако са от 300 грама изварите) =102.Общо 272 грама белтък за 8 и нещу .Добра оферта нали !!
казано от Wrestling_pro на 30.01.09, 16:43:
Ето ти 1 идея ся : Начи например намери си някво месо дето да е на хубава цена и си зимаи, например аз си зимам вакумирано пуешко например то е околко 6-7 кинта килото зимаш си 2 пакета по 250 грама например + 1 яица - 2.20 + 2 извари - 3.50 + 2.20 + 3 кинта= 8.20 дори мо се земеш и по-евтина извара. Протеина ще ти стигне : 5 по 20 = 100 от месото,10 по 7 от яицата= 70 и изварта например 2 по 51 (ако са от 300 грама изварите) =102.Общо 272 грама белтък за 8 и нещу .Добра оферта нали !!
мерси на вскички за коментарите, най-вече на Wrestling_Pro