За един по-добър форум.

31.01.09
13:57

Здравейте, фитнес мянаци :) Ще започна с факта,че bb-team.org е с мен от самото ми начало във фитнеса преди четири години и определено за мен е най-добрият сайт за фитнес в България.В желанието ми да стане още по-добър,имам следното предложение.

Колко често ви се е случвало да зададете въпрос във форума и да получите различни,често дори противоречиви мнения?Започвате да се чудете кой е професионалистът,който търсете.На базата на броят мнения във форума и “лична галерия” се надявате да получите отговор.Но често просто не оставате убедени в правилният отговор на вашият въпрос.Проблемът е,че силовият атлет има един отговор,професионалният култорист-друг, диетологът няпълно различен,а често мнението на някой начинаещ прочел няколко статий звучи доста по-нахакано и убедително от гореизброените.Но какво можем да направим?Лично аз когато съм във фитнес залата се обръщам за съвет,към този,изглежащ най-добре,към този който е най-близо до моята цел за атлетично тяло.Предполагам,че и вие не се обръщате към закръгленият господин с въпрос за преса?Истината е,че така трябва да е и във форума.Защото е едно да знаеш как се прави дадено нещо правилно и въвсем друго ти,самият да можеш да го правиш правилно.Аз предлагам всеки,който има претенций,че разбира от фитнес и има определен напредък,да прати собствени снимки,като до него има лист със линк към сайта и отдолу неговият ник.Снимки на преса,гръб,гърди и т.н.Естествено никой няма да бъде,задължаван да си прави,но тези който имат самочувствието за напреднали,ще бъдат оценявани от жури,с различни степенни за напредналост.”Начинаещ”,”Средно напреднал”,”Напреднал”,Много напреднал” и т.н.Така за всеки отговор ще знаем с колко напреднал,човек говорим.Липсата на “ранг” или “титла” или както искайте го наричайте,съответно ще води към скептицизъм.За жалост така ще могат да бъдат оценявани само тези,стремящи се към тялото на култорист.Силови атлети и лекоатлети,ще останат несправедливо пренебрегнати,но ако имате идей и за тях споделайте :)От друга страна тази йерархия може да се окаже като добър стимул за някой :)
        Знам,че предложението ми е много “неизпипано”,но се надявам вие,читателите на форума,да ми помогнете да развием тази идея,за един по-добър форум:)

DI

31.01.09
14:37

На мен идеята ми допада, стига да има кой от модераторите или админа да се нагърби със задачата :)
Харесва ми това че твоята идея има перспектива:
- Осъвършенстване на теми като “Вашите снимки ТУК”
- по-добра информираност на читателите относно това, кой им дава отговори и защо да му вярват
- по-голяма мотивация не само на четящите но и на отговарящите (всеки ще се стреми да защити това което е постигнал с различни доводи, а покраи това стремление сериозноста на темите и като цяло на форума ще се задълбочи)

Хрумването ти за Ранг, също ми харесва, но ако титли и рангове се дават от медератор на потребител, а не от самата система на база борй постове.

Едва ли ще има толкова недоволни лекоатлети, тъй като:
- Броят им във форума не е голям.
- Нищо няма да загубят от такава инициатива.
- Абсолютно в реда на нещата е във един фитнес форум да се обръща по-голямо внимание на бодибилдинга, като постижения.

Форумът е да се споделят мнения по теми от различни хора. Ако искаш да питаш нещо някой професионалист го питаш тук на ЛС или се свързваш с него по друг начин.

DE

31.01.09
14:53

Точно за това е форума, да може всеки, да изрази собственото си мнение. Все пак това е строго индивидуален спорт и това, което деиства на мен, ти може въобще да не го усещаш. За това има толкова разнородни мнения.
Плюс това си представи, че човека Y търси съвет как да стане толкова як като човека Х, но човекът Х в момента привършва 6-тия си цикъл със стероиди. Но човекът Y не знае това, той съди по това, което е видял на снимката и ранга на потребителя.
Разбираш ли кое куца ?

31.01.09
15:30

death,напълно съм съгласен с теб,че е строго индивидуален спорт.Точно за това никой напреднал няма да ти каже “Прави от това,щото на мен ми действа добре”.Може да ти каже няколко различни подобни упражнения и ти сам да определиш,това което е подходящо за твоя организъм.А за стероидите съм съгласен,идеята ми тук наистина куца.Проблемът е,че има много начинаещи които само се объркват от отговорите. :S

31.01.09
15:36

В голяма заблуда си приятелю.

казано от Ronnie-Coleman на 31.01.09, 13:57:

На базата на ....... и “лична галерия”

Какво правим ако единия спортист е тренирал 2 години, за да постигне хармонично тяло, а другия 2 месеца със стероиди ?
Има разлика нали ?

Лично аз когато съм във фитнес залата се обръщам за съвет,към този,изглежащ най-добре,към този който е най-близо до моята цел за атлетично тяло.Предполагам,че и вие не се обръщате към закръгленият господин с въпрос за преса?Истината е,че така трябва да е и във форума.

Същата работа, ако са намесени стероиди в изграждането на мускулната маса, то тогава съвета от този човек е крайно неадекватен.

Просто не може да се прецение по един ранг/снимки.
Следователно аз лично съм против идеята, а и както казаха колегите затова е форум всеки да се изкаже, а вече ти да си прецениш на кого да вярваш.

Броя на постовете също нищо не означава, знам 1 активен потребител(но има и други ), който трупа постове “мазнейки” се  (направо спамер си го наричам) във всяка тема на вносителите.Е какъв съвет от него ?

Да не забравяме, че “новобранеца” с 1 пост зад гърба си може да закопае “старото куче”.

Все едно да се регна сега в гохард и да съм новобранка (умря циганката дето ме хвалеше :P )

31.01.09
15:40

Това е малко като “Негър ли си - вън! Мулат ли си, абе стой, ама на отворена врата. Жълтурко, абе близко си до моя цвят, ама не ставаш... а, бял, я ела насам, че ти си като мен.”
Нямам против идеята, но така пак ще има пренебрегнати и недоволни. Също така как ще се оценят толкова много потребители също не ми е ясно. И не на последно място, но тренираш от 4 години, а не знаеш как се пише култУрист...е как сега да ти поискам съвет.

31.01.09
15:54

emzo,аз лично съм твърдо против употребата на стероиди,но все пак,не познавам някой с да кажем 47 чиста ръка,който да не разбира от фитнес.Самата идея ми звучи смешна.Опитвам се да кажа,че дори и някой да е взимал стероиди,това не означава,че хоп!На другата сутрин е бил с 30 кила повече.Наистина доста по-бързо и лесно е постигнал резултата,но ако ставаше само с хапове,”големите” щяха да са доста повече.Ще се аргументирам с един пример.За жалост в залата в която тренирам съм един от малцината които не са взимали стероиди,но почти всичко което съм научил е от “хаповете”,защото все пак освен да прежалят някой друг орган,всеки един от тях има години опит зад гърба си.Бил съм в много зали,но не съм виждал някой напреднал,независимо дали с хапове или не да не знае как да си направи правилно упражненията и тренировката.Само за храна понякога могат да те подведът :D

31.01.09
16:04

Стоянчо,разбира се че ще има недоволни.Но не мисля,че на предложението ми трябва да се гледа като форма на дискриминация.По скоро мисля ,че за всеки любител на този спорт,ще бъде чест да бъде оценен не по броя мнения които е написал,по броя часове седнал пред компютъра,а по времето прекарано във фитнеса.Все пак е форум за фитнес нали?А за култОриста няма какво да кажа заби ме :D

31.01.09
19:16

Аз нямам нищо против “ранговете”, но не виждам смисъл от тях. Така или иначе, не държа да съм с висок ранг, напротив. Аз лично се старая да не давам ‘експертно мнение’ за въпроси, които са много далеч от мен като тематика и резултат. Всеки е с акъла си да прецени, кое точно да използва като съвет.  Човек като попрочете малко, мисля че му става ясно, кой за какво се бори и какви са му познанията. :)
Обаче, все пак...това със снимките ни връща на друга спорна тема.
1. Никога не се знае, дали това е реална снимка.
2. Да равняваме знания и опит на постигнат визуален резултат, не е коректно. Сигурен съм, че не всички компетентни са в идеална културистична форма, най-малкото защото не го желаят или имат други причини, поради които го избягват или са в невъзможност да го постигнат. И не всички в добра форма са компетентни.
3. Да сложим оценка на нечий прогрес, респективно опит, знания, усилия и т.н. само въз основа на моментна снимка, също не е коректно. 

От друга страна, има галерия, има възможност за слагане на снимка като аватар, има и възможност да си запишеш “Професионален културист” в подписа. :)

Мнението беше редактирано от 6th на 31.01.09 19:21.

31.01.09
19:50

Има много хора които имат знания без в момента да са нацепени от петите до ушите. Както има и много хора които имат хубави тела, но не са много наясно как точно са го направили.

Никога няма да забравя как преди време в една от залите в които тренирах един сладур който почти постоянно употребява стероиди (наистина изглеждаше добре) ме попита какво е това (докато си пиех дозата креатин) - аз му отговорих че е креатин, а той ме попита - да де ама какво прави?

Грешно е да се рангуват потребителите според това как изглеждат - когато погледнеш постовете на един потребител, начина по който се изразява и т.н.. почти винаги може да прецениш колко му е багажа.

И все пак това е свободен форум - ако някой има нужда от експертно мнение винаги може да се обърне към някой тренер, инструктор, диетолог или специалист който ще му помогне срещу заплащане. Както е и нормалният начин да стават нещата.

31.01.09
20:29

Много благодаря на последните два коментара!Напълно сте прави,моя грешка.За да бъде обективен един “ранг”,би трябвало да се вземат предвид много други фактори,освен как изглежда в момента.Фактори,които за жалост не могат да бъдат взети в предвид в рамките на един форум(колкото и да е добър :) ).Надявам се поне тази тема да е помогнала на някой...

Лекарят задължително ли е да е болен за да знае как се лекува заболяване?
Освен това такова искане е много едностранчиво.
Този спорт се тренира с цел мускули, сила, тонус, помощ за други спортове.
Освен това с цели като рехабилитация, възстановяване от травми, поддържане....
Даже и да приемем че всички тренират точно и само бодибилдинг, и там има цели като качване на мускули, сваляне на килограми. Някой може да не е огромен, ама да е постигнал забележителни резултати в свалянето например.

Без да говорим, че естествено повечето хора не са 100 % от живота си 100% във фитнеса и 100% във форма...

Така че искането е за мен крайно необосновано и според мен вече прекалено тъпче на едно място. 100 пъти сме го дискутирали това. Който желае, когато му се даде съвет, да си поиска и снимка на лични....
Ако някой съди за знанията на другия по вида му, зле за “съдията”.
Аз лично предпочитам логика и знания. Ако следваме снимките, мутрите на некои босове са най - умните физиолози...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1