31.01.09
20:02
Здварейте! На 22г. съм.
Имам стаж в залата 3г. с прекъсване поради операция на крака.
193-4см. на 81 кг.
Цел - максимум маса (разбира се възможно по-малко от тази маса да е мазнина).
Общо взето качвам до 85кг. (с протеин и креатин) и дотам. Губя стимул и желание за тренировка и правилно хранене и възстановяване поради непреодолимия за мен застой. Затова реших от март месец да взема “нещо по-така” (умишлено не пиша какво, тъй като във форума не се коментират този род помощни в-ва). Пределно съм амбициран да усъвършенствам хран. си режим и възстановяване.
Закупих си и следните хранителни добавки: ON Whey Gold Standart - 5lb.; ASN American Whey - 20lb.; ON Casein Protein 4lb.; ISS Research 2200 Amino - 650 хапа; ON Opti vites 120 хапа; ON Flax oil 200 хапа; Рибено масло от сьомга - 240 хапа; Бирена мая.
Знам че почивката и храненето са по-важни дори и от самата тренировка, затова бих се радвал да споделите мнението си относно моя режим:
8:00ч. - 1 доза протеин и 3 амино киселини
8:50-9:00ч. - 200-250гр. овесени ядки с прясно мляко, 4-5 белтъка (2-3 жълтъка)
11:00ч. - 100-150гр. пилешки гърди/риба/телешко + 200-250гр. ориз/картофи/грах или др. въглехидрат + хляб
13:15ч. - 1 доза протеин
14:00ч. - тренировка: 3 амино к-ни непосредствено преди и 3 амино по средата на тренировката
15:00-15:30ч. - след края на тренировката 2 дози протеин + 50 гр. дектроза + 3 амино к-ни
16:30ч. - 100-150гр. пилешки гърди/риба/телешко + 200-250гр. ориз/картофи/грах или др. въглехидрат + хляб
18:30ч. - 1 доза протеин с прясно мляко и 1 банан
19:00ч. - 50гр. бадеми/100гр. фъстъци/100гр. белени семки
20:00ч. - 100-150гр. пилешки гърди/риба/телешко + 200-250гр. ориз/картофи/грах или др. въглехидрат + хляб
22:00ч. - 100-150гр. извара
23:00-23:30ч. - 1 доза нощен протеин + 2 амино к-ни
Витамините ги взимам по 1 на закуска след хранене. Също така ще взимам бирената мая, лененото и рибеното масло по 3 пъти на ден непосредствено след основните хранения по 3 хапа от всяко.
Общо взето излизат към 300 може и повече грама белтъчини на ден, което е доста за моите килограми, но имайки в предвид, че ще взимам и “нещо повече” се надявам да мога да усвоя голяма част от тях.
Темата беше редактирана от gogetit на 31.01.09 20:19.
Заредил си се добре, имаш добър хранителен режим, успех! Може би малко прекаляваш с белтъчините, вечерта можеш и без изварата.
Ти хубаво си ги метнал “по-така” добавките.Искам да те питам пробвал ли си хард-кор добавките на пазара?Тези които се водят без странични ефекти?Прохормони,простероиди,Х-фактор,тестостеронни стимулатори? :) Може би те биха ти помогнали да преодолиш застоя на не толкова висока цена?
Мерси за отговорите, момчета!
Стоянчо, мнението ти ме нахъсва още повече да дам всичко от себе си и благодаря за благопожеланието!
tra^la^la, не съм пробвал все още гореспоменатите от теб варианти. Щеше да е по-добър вариант да мина първо през тях, наистина, и в последствие вече да преценя дали си залужава “следващата фаза” и последващите от нея странични ефекти. Въпросът е, че не вярвам да кача достатъчно маса (така че да не изглеждам слаб за височината си) с тях, просто нагласата ми е такава (сигурно греша) и смятам, че пак бих прибегнал към това към което съм се насочил сега.