Corny

31.01.09
17:53

Не знам как точно се нарича - бар, десертче, вафла, но има един продукт - Corny, много вкусен, но дали пречи на НВД-то? На етикета на продукта не пише колко протеин/мазнини/въглехидрат има, поне не на български/английски/руски език, но като му гледам състава - царевични пръчици, овесени ядки, мед и сушени плодове.. всякаш не звучи зле, а? Меда и плодовете съм чувал, че са бързи въглехидрати, подходящи за възстановяване след тренировка.

31.01.09
18:04

Да, подходящи са за след тренировка, но не и по време на НВД...

Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 31.01.09 18:45.

31.01.09
18:28

НВД и корни - НЕ.

31.01.09
19:23

Аз не им вярвам, все пак и за зьрените закуски Нескуик казвар че са с много фибри и много полезни, но са пьлни с захар

31.01.09
19:40

Корнито евентуално сутрин или след тренировка иначе не мисля че може да помогне при нвд. Макар че когато човек има нужда от въглехидрати най-добрите такива са овесените ядки.

Все пак корнито е по-добър вариант от мура или боровец.

31.01.09
21:16

Може да си го позволиш веднъж в седмицата в “мръсния” ден примерно след трен или след ставане.Ако не си на НВД става друга работата.

31.01.09
21:21

Корни шоко;съдържание на 100гр: белтъчини-6,9гр.въглехидрати-61.9гр.мазнини-17,3гр. Това е с малко шоколад и е по-мазничко.Зеленото или червеното например не са такива(тук е мястото да попитам,на опаковката на червеното пише,че е без захар и въглехидратите са означени като алкохоли,някой има ли идея какво е точно това и става ли за гликогенно зареждане).
Корнита аз ям често.На закуска заедно с овесените ядки,след тренировка по 2 големи.Има захар,жито и някакви други зърнести култури.Подходящо ли е за зареждане на гликогена ?

31.01.09
21:23

Какво толко го дискутирате това корни във форума.Не само че не става за НВД но и по принцип не става.Това за мен не е свястна храна.Онзи ден например видях един си беше взел 3 корнита и ги изяде преди трен(много се смях).И после се чуди защо е мазен и в същото време няма развитие.За тия пари щях да си взема 10 яйца и 250 г овес и да направя 2 свестни хранения, а не някакви корнита.

31.01.09
21:45

За 80+ стотинки (1 бр. корни в магазини Европа) дори една кутия с 6 яйца не можеш да си купиш, *Aquiles :)
И все пак ок, разбрах, мнозинството са склонни да пропуснат корни-то. Нали за това е темата, да се изкажат мнения.. какво толкова се палиш.

*tra^la^la - въглехидрати - 61.9гр. уф... това ми е 1/4 от дневното ядене. Ако намериш инфо за другите видове, плодовите, а не шоколадовия - обезателно пиши ;)

Впрочем, веднъж-дваш пътя в седмицата си позволявам.

31.01.09
22:00

казано от Thrashmetal на 31.01.09, 21:45:

За 80+ стотинки (1 бр. корни в магазини Европа) дори една кутия с 6 яйца не можеш да си купиш, *Aquiles :)

Визирах индивида който си беше взел 3 броя :) .Аз съм виждал корнита по левче бройката, даже и по скъпи, но не и по евтини.За 3 лева 10 броя яйца по 20 ст. и 1 пакет овесени ядки от 250 г. за левче. ;)

Мнението беше редактирано от Aquiles на 31.01.09 22:01.

01.02.09
12:07

казано от Thrashmetal на 31.01.09, 21:45:

И все пак ок, разбрах, мнозинството са склонни да пропуснат корни-то. Нали за това е темата, да се изкажат мнения.. какво толкова се палиш.

*tra^la^la - въглехидрати - 61.9гр. уф... това ми е 1/4 от дневното ядене. Ако намериш инфо за другите видове, плодовите, а не шоколадовия - обезателно пиши ;)

Впрочем, веднъж-дваш пътя в седмицата си позволявам.

За +20 стотинки мое си земеш извара малка расфасовка ,която става за НВд

SE

01.02.09
16:08

Хммм, т’ва светло зеленото Корни мисля, че става за нещо. Сега точно изядох едно.
На 100гр. има 345ккал, 64гр. въглехидрати, от които 1,8 са захари, 4,7гр. фибри и 11,9 гр. мазнини.
За ВВД е добре, особено ако си в движение.. :)

01.02.09
16:51

казано от tra^la^la на 31.01.09, 21:21:

Корни шоко;съдържание на 100гр: белтъчини-6,9гр.въглехидрати-61.9гр.мазнини-17,3гр. Това е с малко шоколад и е по-мазничко.Зеленото или червеното например не са такива(тук е мястото да попитам,на опаковката на червеното пише,че е без захар и въглехидратите са означени като алкохоли,някой има ли идея какво е точно това и става ли за гликогенно зареждане).
Корнита аз ям често.На закуска заедно с овесените ядки,след тренировка по 2 големи.Има захар,жито и някакви други зърнести култури.Подходящо ли е за зареждане на гликогена ?

Алкохолите или  поливалентните алкохоли (полиолите) като сорбитол, малтититол, изомалт, глицерол, ертитритол и др. се  усвояват  по инсулин-независим механизъм, т.е. не предизвикват повишение на инсулин. Недистатъка им е, че поради ниската им степен на резорбция имат лаксативния ефект - ако  се прекали с количеството, се получават газове, разстройство, това е в следствие преминаването им неразградени към дебелото черво, където определени бактерии ги разграждат с отделяне на газ. Това важи и за дъвките без захар, диебетичните продукти, а не само за Корнито.....има ги и в протеинивите барове (някои)  :)

01.02.09
16:58

Кедър,мерси. :)
А стават ли за гликогенно зареждане на мускили и ч.дроб?

01.02.09
17:12

Ами не ... те минават през храносмилателната система, без да се разградят от ензимните му системи. Те не се усвояват - няма как да зареждаш с тях :)

JK

21.01.11
15:12

Да се намеся и аз емоционално и некомпетентно ;) Многооо го харесвам това Corny. Гледам, че има и без захар http://www.corny.bg . Но в магазина до нас има само от зеленото и лилавото, което ми е любимо :)

11.08.14
18:03

казано от Aquiles на 31.01.09, 21:23:

Какво толко го дискутирате това корни във форума.Не само че не става за НВД но и по принцип не става.Това за мен не е свястна храна.Онзи ден например видях един си беше взел 3 корнита и ги изяде преди трен(много се смях).И после се чуди защо е мазен и в същото време няма развитие.За тия пари щях да си взема 10 яйца и 250 г овес и да направя 2 свестни хранения, а не някакви корнита.

Нищо лично :) виждам колко и ти имаш развитие щом се смееш на някой който яде сладко ...
Аз лично ям corny от 3 години и съм със 4/5 % мазнини в тялото и тежа 95 кг.
Според мен е мн по-добро от протеин бар или мура :)

Станчо... може би за изминалите 5 години и половина все пак човекът може да е постигнал нещичко ;)
Човек с 4-5 % телесни мазнини е състезател по културизъм непосредствено преди състезание. Ти такъв ли си? :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1