01.02.09
19:53
Първо да кажа,че не разбирам НИЩО от добавки,досега съм взимал само 1 на Нутрим,която според мен е боклук,съжелявам ако съм се изразил неправилно някъде,просто не разбирам от добавки :lol: Трябва ми протеин,да го взимам след тренировка за възстановяване или някой път да го ползвам като заместител на протеинов източник.Препоръчайте ми на първо място КАЧЕСТВЕН протеин до 60 лева,сега чувал съм че има суроватъчни,яйчни..кой е най-добрия?Сега това може да прозвучи тъпо,обаче трябва да стигне поне за месец-два,защото не съм чичко Бил Гейтс.Ще го взимам 1 някой път 2 пъти дневно.
П.ПСъжелявам ако някъде съм се изразил тъпо :)
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 03.02.09 07:28.
за 76лв мисля най-доброто предложение е 5либри АSN Bargain whey ( bodyart-bg.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=68&category_id=2&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=12 ) , но трудно ще ти стигне за 2 месеца ако не го пестиш прекалено много, в което няма никакъв смисъл .. по-скоро за месец .
Мнението беше редактирано от CheFolino на 01.02.09 21:16.
01.02.09
21:47
silabg.com/bg/product/detail/cid/11/order/2/id/2962/page/20/SCITEC%20NUTRITION-Scipro Вкус и качество,малко по скъпо излиза,ама ти искаш с 60лв да караш 2 месеца не става...става ама с някои български пак дето ще го изпиеш и няма да стане нищо.Скъпички са добавките в бг за съжеление...
Мнението беше редактирано от Aleksandar на 01.02.09 21:48.
Ами щом трябва ще го пия и месец,и ще взема нов :) За мен важното е качеството.Та в крайна сметка,кой е по-добрия вариант от двата,други предложения има ли?Тоя на Sci-Pro по описание е хубав,а тоя на ASN скъпичък ми излиза..не знам,някой още може ли да предложи нещо?
На втори поглед тоя на ASN излгежда доста изгоден.Разгледах и другите,но те са 50-60 лева за килограм,а тоя е за 2.2кг.Мисля че него ще взема.Само кофти че има аспартам.
Мнението беше редактирано от pHr34K на 02.02.09 04:49.
другият който на мен ми изглежда изгоден е този bodyart-bg.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=163&category_id=141&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=12 . ти си преценяш
Ок,последно да питам според теб кой е по-хубав тоя на ASN или другия?Аз почти клоня към протеина на ASN.Доставката от СилаБГ безплатна ли е?
Виж сега, едното - Баргин Уей е концентрат. Сайвейшъна и Нутра-форс-а са блендове, като на Нутра-та поне пише в какво съотношение са изолата към концентрата. Ако трябва да избираш между концентрат и бленд, по-добре второто! А за малко отгоре е Американ Уей-я в съотношение 80:20 изолат към концентрат.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.02.09 11:35.
казано от Стоянчо на 02.02.09, 11:34:
Виж сега, едното - Баргин Уей е концентрат. Сайвейшъна и Нутра-форс-а са блендове, като на Нутра-та поне пише в какво съотношение са изолата към концентрата. Ако трябва да избираш между концентрат и бленд, по-добре второто! А за малко отгоре е Американ Уей-я в съотношение 80:20 изолат към концентрат.
Тоест най-добрия вариант е на Nutra Force?
Ако точно тези варианти стоят пред мен, аз ще избера Нутрата. Искам да отбележа обаче, не нито нутрата, нито сайвейшъна, нито баргина съм пил и нямам никакви преки впечатления от тях!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.02.09 15:48.
казано от pHr34K на 02.02.09, 04:30:
На втори поглед тоя на ASN излгежда доста изгоден.Разгледах и другите,но те са 50-60 лева за килограм,а тоя е за 2.2кг.Мисля че него ще взема.Само кофти че има аспартам.
В доза(27.9гр)
Протеин.............20гр
Въглехидрати.....6гр
Лактоза................0 мг
Мазнини..............0 мг
Аспартам.............0 мг
Хубаво се поровичках...Окончателното ми решение е да си купя като за първи път Bargain Whey да видя как ще ми се отрази,а за по-нататък може би MEGA PRO Magnum Whey II
По-добрия е Нутра форс! Като си поровичкал, на база какво реши да бъде Баргин Уей-я?
казано от Стоянчо на 02.02.09, 21:31:
По-добрия е Нутра форс! Като си поровичкал, на база какво реши да бъде Баргин Уей-я?
Може би фрапиращата цена от има няма 10-15 лева е решаваща.Учудвам се как може при положение, че качеството на единия протеин е по-добър (да не кажа друго) да се предпочете малко по-евтиния и некачествен.Може би автора дава последните си пари за “вълшебната пудра”.Знам ли и аз вече.Защо пишете теми и задавате въпроси като накрая не се влсушвате в отговорите?
П.С. Към автора : Не се ожидай, но Уей бленд-а е доста по-добрия вариант от баргин-а.Пил съм ги и двата.Ако разтворимоста и вкуса те интересуват - 90% идентични.
04.02.09
07:04
Баргин-а си е много хубав даже (като изключим аспартама в него)... Има една уловка при него—ако ти стигне за повече от три седмици, значи го пестиш ненужно... 3-4 дози в нетренировъчен ден и 4-5 в тренировъчен и има видими резултати след една кутия (+ яки тренировки и стабилно хранене разбира се)...
А да попитам, блендовете по-подходящи ли са за преди/след кардио и изобщо периоди на чистене?
04.02.09
08:36
По 4-5 пъти на ден не е ли много?И блендовете не са добър избор за чистене има по-добри решения...
04.02.09
10:37
За изчистване е по-подходящ бавен протеин - казеин, соев, млечен. При такъв режим - суроватъчен - само след тренировка!
04.02.09
13:15
Няма 6-7-8… Макс: 5, което е 100 грама белтъчини в тренировъчен ден... И е хубаво, казвам го от опит... А и не се пият наведнъж, много ясно... Ще дам пример:
1. След ставане, преди първата закуска;
2. Час след втората закуска (час преди обяд);
3. Час и половина/два след обяда;
4. Преди тренировка;
5. След тренировка.
04.02.09
13:24
Ако си набавяш достатъчно протеин от храната, няма нужда от тея 100 грама... 2 дози си е напълно достатъчно, преди и след тренировка.
Какви 5 шейка. Макс 2, единия сутрин след ставане, а другия веднага след тренировка. Другия протеин трябва да се набавя от истинска храна.
04.02.09
14:53
казано от freddddy на 04.02.09, 14:19:
Какви 5 шейка. Макс 2, единия сутрин след ставане, а другия веднага след тренировка. Другия протеин трябва да се набавя от истинска храна.
Зависи... Това не е точна наука. Спяциално за суроватъчния моя най-удачен вариант беше 5-6 пъти по 15гр в 2 лъжици кисело мляко след всяко ядене.
04.02.09
15:51
Ще излезе, че имам много бърз метаболизъм, защото по-малки дози просто не ме оправят—само ако осигуря доволен излишък, организмът ми решава, че може да расте...
/И все пак имайте предвид, че БС на концентрата е значително по-ниска от тази на изолата и в никакъв случай не бих взимал изолат в такива дози.../
Що се отнася до храната—средно по около 80-100 грама от нея... И мноооого въглехидрати... Ако приемам по-малко от 2 грама на килограм дневно, почти не качвам ММ, а най-вече мас... За това гледам да си ги осигуря и чрез добавки, освен чрез хранене, пък мускулите ако щАт да растАт...
И накрая да поясня какво съм имал предвид с първия си пост: Ако един протеин е евтин, но не е боклук, то смисълът да си го вземеш е, за да го пиеш в по-големи количества, а не за да ти стигне за повече време... Това е мое виждане и се радвам, че този подход действа при мен...
Мнението беше редактирано от theykilledkenny на 08.02.09 15:04.
Ами правилно...ще се охарча повече пари но поне ще знам че си струва.Като за първи път ще си купя na MEGA PRO Magnum Whey II,ако ми хареса ще карам с него,ако не ще пробвам протеин на Scitec.Планирам да го взимам преди тренировка и след тренировка.Някой път и сутрин след сън заедно с овесени ядки.В какви дози е добре да го взимам?