16.01.05
16:36
аз ям доста фъстъци и се чудех какви други ядки да приемам за маса?
също така в сайта на бб теам не открих в таблицата колко % са мазнините, въгл. и белтъците, някой знае ли?
www.nutritiondata.com , но не знам дали може да им се има доверие - имам чуството, че за близки, но все пак различни хранителни продукти дават едни и същи данни. Освен това имат едни цветни графики за всеки продукт, на които пише някакви фрапиращи проценти, които нямат нищо общо с данните в таблицата до тях.
nutritiondata си е ок, а фрапантните проценти са caloric ratio, т.е. не процента на съдържание в грамове, а процента който осигуряват мазнините, протеините и въглехидратите в общите калории, сещаш се че това са различни неща. Между другото, тази прословута хранителна пирамида на FDA ми се вижда доста безсмислена, но както и да е.
Salis, всички ядки и семена са много добри за маса, освен сравнително качествени белтъци и добри мазнини, в тях има и доста полезни микровещества. 100-200 гр. на ден са чудесна добавка към добре балансираната диета за маса.
19.01.05
09:05
че това са 80% мазнини - не е ли множко?
Няма нищо, това са предимно “добри” мазнини, а “добрите” мазнини са приятел на бодибилдъра и в основен период и при чистене. Тази фобия от мазнините, които цари сред хората се дължи на смесване на несъвместими понятия и някакви отживели предразсъдъци от миналото.
Сега излишно е да споменаваме, че с нищо, дори и с най-полезното не трябва да се стига и до извращения. 100-200 гр. обаче са супер в период за маса.
20.01.05
13:48
парво искам да ти кажа че ако се надяваш да качиш само от ядки,трябва доста да се постараеш.второ:не ти препоръчвам точно фъстъци.трето-Бадемите!опитай с тях.добави и стафиди.