27.01.09
19:43
От кой чуждестранен сайт мога да си поръчам добавки, за да ми излезне по-евтино ? Благодаря на отзовалите се!
Няма да ти излезе много евтино, доларът поскъпна... Иначе разгледай netrition.con
Точно него разглеждах преди малко. Whey Protein Isolate, Dutch Chocolate (Now), Animal Pak (44 packs), BCAA 1000 (400 capsules) всичко за 97$ при ЦВК на $ 1.49 прави към 145 лв., а тука само протеина е почти толкова. Друг е въпроса за доставката, която не знам колко е, но едва ли ще е повече от 20$ (надявам се поне).
27.01.09
21:17
Зависи какви грамажи ще е протеина, но дори и само 5 либри да е той, тая доставка ще ти излезе около 50 долара !
28.01.09
07:13
Протеин не си поръчвай, много скъпа излиза доставката. А и както каза Стоянчо с този долар по хубаво си поръчай нещата от тук.
От netrition.com на 5 либри доставката е 40$, прави си извода колко трябва да ти е самия протейн че да ти е по евтино от колкото ако си го купиш от тука. От netrition.com няма смисъл да си купуваш единственно протейн или гейнър, иначе всичко друго е по евтинно от колкото в БГ.
Голяма промоция особенно 100% WHEY PROTEIN 10 либри 305 лв!!!
за 305 лева сте си купя цяло прасе!
28.01.09
09:46
..................
Мнението беше редактирано от emzo на 28.01.09 10:45.
28.01.09
10:30
Ако не те е страх от митниците ти предлагам да си поръчаш от там. Мене ме е спек малко, още сабирам кураж. :lol:
Иначе факт е, че излиза по-изгодно.. ;-)
Ако не се изхвърляте с поръчките никой няма да ви направи проблеми. Ако обаче поръчате 10либров протеин, най-вероятно няма да си го взимате от пощата. И все пак не разбирам при този курс на долара къде е далаверата.
казано от Стоянчо на 28.01.09, 09:11:
там си има калкулатор на сайта
Къде точно, че не го намирам
казано от Beasta на 28.01.09, 15:16:
казано от Стоянчо на 28.01.09, 09:11:
там си има калкулатор на сайта
Къде точно, че не го намирам
След като се регистрираш и си add-неш нещо в количката, в същото жълто поле ще намериш линк available shipping methods and costs. Цъкаш там и готово.
казано от SelBy на 28.01.09, 10:30:
Ако не те е страх от митниците ти предлагам да си поръчаш от там. Мене ме е спек малко, още сабирам кураж. :lol:
Иначе факт е, че излиза по-изгодно.. ;-)
Ето как стоят нещата от последните два пъти 01.2009 : всичко над $50 се обмитява и се плаща ДДС върху стойността на продуктите+цена транспорт. Обикновено пращат добавките по куриери и спрат ли ти пратката за обмитяване плащаш цесия 10-15лв. на куриера , 15-20лв. митническа декларация /освен, ако сами не си извадите кодовете , за да сметнете митото/.Всичко като време ще Ви е към 3-5 часа работа/става въпрос за София митница-Аерогара/. Куриерите предлагат услуга те да се разправят с освобождаването от митница и не плащаш цесия и декларация, която услуга е безплатна , НО трябва да извадите нотариално заверено пълномощно,което да им пратите , ако ви се падне ТNT за куриер си е .............., защото нямат цветен принтер и трябва да им го предоставите в оригинал.Като им дадете пълномощното Ви пращат сметки,където да преведете мито и ддс. След това Ви носят и пратката до Вас.
Лично мое мнение е че всичките разправии не си струват усилията и нервите. НО ако пратката дойде с фактура под $50 и не прави впечатление за количество , вероятно ще Ви я донесе куриер направо в къщи. Но принипно транспорта е поне $30-40 , така че трябва да се изхитрите със стийността на продктите.
Дано съм Ви бил полезен
Поздрави
Мнението беше редактирано от emzo на 01.02.09 09:48.
31.01.09
21:28
Добре де, нали беше 150 евро минималната стойност, която се обмитява? Ти казваш 50 долара... Стоянчо, понеже ти казваше, че имаш над 10 поръчки, те на каква стойност са били горе долу? И какво си плащал освен цената на продукта и доставката?
Хора, има си поле, в което да си напишете изискванията към Нетришън. Там казвате да напишат: inbox ammount is lower than 30$ примерно.
казано от Стоянчо на 01.02.09, 09:26:
Хора, има си поле, в което да си напишете изискванията към Нетришън. Там казвате да напишат: inbox ammount is lower than 30$ примерно.
На мен ми отговориха, че не могат да изпишат нереална информация. И ще изпишат точната сума на фактурата и колета!
казано от Martin Tomov на 31.01.09, 21:28:
Добре де, нали беше 150 евро минималната стойност, която се обмитява? Ти казваш 50 долара... Стоянчо, понеже ти казваше, че имаш над 10 поръчки, те на каква стойност са били горе долу? И какво си плащал освен цената на продукта и доставката?
50$ трънки ! Аз вече съм направил 3 поръчки които само стойността на продуктите са били над 75$ и е нямало мито. А преди 01.2009 по документи сумата за обмитяване е била в пъти по-малка и пак не съм плащал мито.
Мнението беше редактирано от pockobg на 01.02.09 09:34.
казано от emzo на 01.02.09, 09:49:
Трънки, мрънки рано или късно ще те повикат.Просто си минавал на ръба :P
Добре де всички казват така, и никой не плаща мито? Не ми се вярва всички да минават м/у капките .......
Сега говорих със служител на митниците и той ми каза, че над 50$ се обмитява обаче ако стоката се праща от физическо лице на физическо лице. Ако се праща от фирма на физическо лице там границата почва от 200$.
01.02.09
15:45
А да знаете някой EU сайт, от който може да се поръча? Нали за пратка от страните в EU няма мито?
казано от freddddy на 01.02.09, 10:57:
Сега говорих със служител на митниците и той ми каза, че над 50$ се обмитява обаче ако стоката се праща от физическо лице на физическо лице. Ако се праща от фирма на физическо лице там границата почва от 200$.
Това не го знаех, но Не е гаранция!
На пратка от фирма към физическо лице на стойност около $130 я спряха за обмитяване.Това беше 10.2008 ........ Преден път пратка за над $300 си я взех направо от обслужващ офис, без да се разправям по митници. И двете идваха от САЩ , и двете от фирма към физическо лице.
казано от stivcho на 02.02.09, 09:48:
Промяната е от 01.12.2008.
Да така е. И моят познат така каза че промята е от 1.12.2008 от тогава няма други промени. А иначе незнам защо за обмитили 130$ да не би доставката ти да е била много обемна и тежка и затова да са се заяли.
Не съм поръчвал пратки над 110$ (мисля, че тази беше най-скъпата). Но никога не съм ми отказвали да напишат, че сумата е под 30$. Поръчайте на 2 пъти ако ви притеснява нещо, не е нужно всичко да е наведнъж ;) Последно съм поръчвал преди 4-5 месеца, може да има промени...
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.02.09 11:31.
И аз съм поръчвал 2 пъти от netrition.com-пакети на стойност около 130-140$ -всичко беше точно:бяха ми изписали на пакета цена 30-35 $,а на самата разписка вътре в продукта бяха изброени продуктите без да е спомената цената им(има такава отметка в сайта).Даже пишеше че е подарък за рожденият ми ден :D (така им заръчах) Обаче не съм поръчвал протеин от там(поръчките ми са били макс 3 кг)
Цените в България са толкова бандитски, че дори при долар 2 лева плюс доставката, пак е по-изгодно да поръчаш от чужбина.
Глутаминът, например, е в порядъка на 2-3 пъти по-евтин...
Добавките за отслабване, попадал съм на покъртителни разлики от около 100 лева в цената.
И аз треперя да не станат някакви копликации с митници, въпреки че засега проблем не е имало.
казано от SelBy на 01.02.09, 15:45:
А да знаете някой EU сайт, от който може да се поръча? Нали за пратка от страните в EU няма мито?
Да не се обидиш,но ти момиче ли си?Ако си защо по дяволите са ти тея протеини?
Prosport.net е много добър сайт. Доста пъти поръчвам от там и всичко е ок . Доставката е безплатна над 150 евро.
Незнам с какъв куриер изпращат до БГ, но може да ги питате .
08.02.09
18:03
казано от MiX на 08.02.09, 17:44:
Prosport.net е много добър сайт. Доста пъти поръчвам от там и всичко е ок . Доставката е безплатна над 150 евро.
Незнам с какъв куриер изпращат до БГ, но може да ги питате .
Тя доставката хубаво е безплатна, ама над 150 евро се обмитява тука...
08.02.09
18:48
Малеее, вие ме убихте ве хора... толкоз ли мязам на момиче :lol: Момче съм!
Ненененее, аз по-добре да се отказвам от тоя спорт :roll:
казано от Martin Tomov на 08.02.09, 18:03:
Незнам с какъв куриер изпращат до БГ, но може да ги питате .Тя доставката хубаво е безплатна, ама над 150 евро се обмитява тука...
в границите на европейският съюз няма мито, и абсолютно никакъв контрол. Магазина е словенски
казано от MiX на 08.02.09, 20:04:
казано от Martin Tomov на 08.02.09, 18:03:
Незнам с какъв куриер изпращат до БГ, но може да ги питате .Тя доставката хубаво е безплатна, ама над 150 евро се обмитява тука...
в границите на европейският съюз няма мито, и абсолютно никакъв контрол. Магазина е словенски
А за колко време ти пристига поръчката?
Вчера взех една пратка с добавки от САЩ ..... оказа се, че настина пратки до 150 евра не се обмитяват, ако ти я праща фирма ,но има една подробност : хранителните добавки са под режим и ако ще Обама да ги праща минават митница ..... Софийска столична митница.
Сега се чудя дали ако идваше от ЕС ще е същия ......?
—————
Аре кротко с езика !
Мнението беше редактирано от emzo на 14.02.09 17:32.
14.02.09
16:56
казано от archer19 на 14.02.09, 16:16:
Вчера взех една пратка с добавки от САЩ ..... оказа се, че настина пратки до 150 евра не се обмитяват, ако ти я праща фирма ,но има една подробност : хранителните добавки са под режим и ако ще Обама да ги праща минават митница ..... Софийска столична митница.
Сега се чудя дали ако идваше от ЕС ще е същия кур?
Простете невежеството, ама какво означава, че минават митница? От митницата ли трябва да се вземат ?
14.02.09
17:14
казано от archer19 на 14.02.09, 16:16:
Сега се чудя дали ако идваше от ЕС ще е същия кур?
Мисля, че пратките от ЕС не подлежат на обмитяване... Даже съм сигурен ;-)